Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
Мислам дека си во право.Да не заборавиме дека и македонците од западна мк си ги наплатија дебело своите куки и ниви по неколкукратно поскапа цена од реалната , за да си купат станови во Скопје , убави коли .Што се однесува до косово , сепак мислам дека нема така лесно да помине независноста , или пак некоја си највисока автономија.Без разлика што и да биде , проблемите мислам дека тек после евентуалната независност ке дојдат , како за косово , така уште повеке за МК. Немојте да заборавите дека Албанците што живеат во МК се далеку покултивирани од косоварите, искрено ако некој сака да го пренесе искуството што го имаа со приманјето на бегалци има многу интересни работи да раскаже.И ете да кажеме независност, тогаш ке почнат да си ги вадат очите мегу себе , кој колку се борел , кој што заслужил и сл.Војна без некој надзор надворешен не им бега сигурно.Од друга страна , ако сето ова се случи во некоја си автономија , ке биде интересно кога србите заедно со официјалните косовски полициски сили , ке треба да воведува ред и мир , тогаш европа сигурно ке каже изволте заеднички решете ги проблемите.Во секој случај некој ке го јаде стапот , а што мислите , баграта и олошот каде ке најдат засолниште???? сигурно не во Бугарија .Ако дојде до тоа , приказната би се надоврзала со таа во 2001 .............
ете го проблемот
македонците во тој дел беа иселени отпрвин со пари
а остатокот како стока
доказ колку време Албанците планирале и колку биле стрпливи

нивната борба за човекови права падна во вода

требаше само да се каже вистината

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
ете го проблемот
македонците во тој дел беа иселени отпрвин со пари
а остатокот како стока
доказ колку време Албанците планирале и колку биле стрпливи

нивната борба за човекови права падна во вода

требаше само да се каже вистината
Goca celo vreme shirish negativna energija niz cel forum.Temava ne e za albancite vo mk tuku za priznavanje na Kosovo,zatoa ne gledam vo koj osnov so tolku golema omraza diskutirash za Albancite vo Zapadna.Jas sum se rodil vo Tetovo mesto kade shqiptarizmot e tolku izrazen kolku makedonizmot vo Bitola na pr.no odgovorno tvrdam deka vo niedna oblast na gradot ne se zapalia kukite na ne albancite sprotivno na toa znaeme shto se sluci vo Bitola.Mislam deka e dosta so lazen nacionalizam kako tvojot koj deluva destruktivno.

p.s Makedoncite gi prodadoa imotite so najdobra cena vo cela Makedonija

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Колку што ми е познато, државниот врв игра на карта на она што ќе го направи ЕУ и САД во врска со Косово.
На нивна страна сме, ќе играме како што играат тие.
А Србите можат по дома да се фалат дека ќе ни направат ова или она...
Не се тие толкав фактор...

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Шо се секирате, Uncle Sam ќе ни кажи што да правиме

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Goca celo vreme shirish negativna energija niz cel forum.Temava ne e za albancite vo mk tuku za priznavanje na Kosovo,zatoa ne gledam vo koj osnov so tolku golema omraza diskutirash za Albancite vo Zapadna.Jas sum se rodil vo Tetovo mesto kade shqiptarizmot e tolku izrazen kolku makedonizmot vo Bitola na pr.no odgovorno tvrdam deka vo niedna oblast na gradot ne se zapalia kukite na ne albancite sprotivno na toa znaeme shto se sluci vo Bitola.Mislam deka e dosta so lazen nacionalizam kako tvojot koj deluva destruktivno.

samo edno prasanje za tebe imam: ako si roden vo tetovo zasto se kazuvas albanev a ne makedonec. roden si tuka rasten si tuka, a valjda i nekoj od tvojte isto taka e roden tuka??

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
[acko]®;1000518 напиша:
samo edno prasanje za tebe imam: ako si roden vo tetovo zasto se kazuvas albanev a ne makedonec. roden si tuka rasten si tuka, a valjda i nekoj od tvojte isto taka e roden tuka??

Seriozen si ti ???Jas ne sum Makedonec jas sum Albanec,kade ti e poentata jas ne se istaknuvam kako kosovar ili albanec od albanija ili camerija ili preshevo medvegje bujanovac jas sum Albanec.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10

не ја извртувај работата
јас дали мразам или не тоа неможеж да го знаеш па затоа не аудицирај

а факт е ако некој ти ја кажува вистината во очи
веднаш го набедуваш дека ги мрази Албанците

а во тетово може не ги палат куќите
само ги кршат портите и прозорците
а во арачиново и двете
и палат и кршат
рака на срце сега престана
и гоца сака така да биде
ЗА СИТЕ ДЕЦА ДА ИМА МИР

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ај ај...немој сега да се распуцате! Почнавме со Косово, со Косово и да завршиме!

Македонија со признавање на Косово може да добие добрососедство, стабилност, зацртана територијална граница и транзит на стока, т.е. извоз кој и така го има.

Што ќе добие ако не го признае Косово??? Непризнаена црква???

П.С. Не се палете на некаква „Илирида“...Идејата за цепкање на Србија е од западот првично, најавена уште во седумдесетите...„Илирида“ никогаш не постоела, никогаш нема ни да постои.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Trnu moe personalno mislenje e deka Makedonija go nema toj luksuz da ne go priznae nezavisno Kosovo.Mislam deka ima premnogu shto da zagubi a Kosovo pak nema

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Acko, premnogu si mlad za da razberesh politika na takvo nivo. Ne se zamaraj. Iskreno, tvojot licen stav kon nepriznavanje na Kosovo e sosema pogreshen od drzhaven interes.

Makedonija mozhe mnogu da dobie so priznavanje na Kosovo. Zashto bi bilo toa taka ti obrazlozi Trn, da ne se povtoruvam.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Сигурен си дека Косово покрај Македонија нема што да загуби?

Nema shto da izgubi.Tuku Makedonija moze da izgubi mnogu na teritorijalen aspekt(poshto tamu kaj shto ziveat albanci ke ja priznavaat Kosovo i ke ima razni vidovi na demonstriranje takvo neshto vnatre vo Makedonij)A da ne spomnuvam na ekonomski aspekt edinstveno so Kosovo imame Suficit

N

n/a

Гостин
Acko, premnogu si mlad za da razberesh politika na takvo nivo. Ne se zamaraj. Iskreno, tvojot licen stav kon nepriznavanje na Kosovo e sosema pogreshen od drzhaven interes.

Makedonija mozhe mnogu da dobie so priznavanje na Kosovo. Zashto bi bilo toa taka ti obrazlozi Trn, da ne se povtoruvam.
Jas imam dobitna kombinacija.
1.Srbija prva go priznava Kosovo.
2.Albancite vetuvaat deka albancite vo Crna Gora ke glasaat na nov referendum za drzavna zaednica so Srbija i deka prvi ke ja priznaat samostalnosta na R.Srpska koja sto posle toa na referendum ke se pripoi kon Srbija.
Isto taka vetuvaat deka site manastiri i crkvi ke ostanat takvi kako sto se,i kakvi sto od uvek bile.

Kako vi izgleda?
p.s Nisto od priznavanjeto ako ne se priznae barabar so Kosovo i R.Srpska i ne se ponisti false referendumot u Crna Gora.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Албоз...во економијата...цветаш! :pos:

Косово неможе да дише без Македонските ресурси, ало. (тука не го сметаме шверцот на цигари и останата тровачка стока, збориме за основни ресурси за егзистенција...нафта, жито, суровини, готови производи - СТОБИ ФЛИПС! :) [видов на Косово дека на секој втор билборд е застапен овој МАКЕДОНСКИ БРЕНД, и се грицка на сите страни!])

Па види ти дали на некој му е дојдено до немири или до гола егзистенција која, рака на срце, е многу тешка на Косово...Инаку веднаш би киднал таму, признај! :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Zashto Crna Gora referendumot da bide proglasen falce? Neli si se odvoija oni? Sea pu-pu ne vazi? Srbija za da gi vrati izgubenite teritorii, i edna koja vekje ja gubi, vtorava kje ja priznae?

Ne ja gledam pricinata. Kosovo i taka i taka e nezavisno. Inaku crvkite ne se chepnati. Ziv primer ti e taa vo Uroshevac vo ist dvor shto e so dzamijata vo centar na gradot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom