Македонија на Дадо Топиќ & Time – најдобра еx-YU рок песна на сите времиња!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Македонија на Дадо Топиќ & Time – најдобра еx-YU рок песна на сите времиња!

Босанскиот избор за сто најдобри ex-YU рок и поп песни на сите времиња, насловен 100 Вјечити, триумфално заврши завчера со концерт на Јосипа Лисац во сараевската Зетра, по прогласувањето на најдобрите.
Во рок-категорија за 100 Вјечити убедливо триумфираше култната Македонија на Дадо Топиќ & Time, додека за најдобра поп-песна е прогласена Пјесмо моја, од репертоарот на Здраво Чолиќ.

И, додека Дадо во живо ја исполни антологиската тема, Чола на присутните им се обрати од Германија, преку однапред снимената видео-порака, која заради техничките недостатоци, никој од присутните не успеал да ја слушне.

Изборот за 100 вечни поп и рок песни од просторот на поранешна Југославија траеше две години, а во него учествуваа 300.000 луѓе.

Преостанатите 99 песни во обете категории ќе бидат соопштени деновиве.

Прогласувањето на најдобрите ex-YU песни е манифестација во рамките на тридневното музичко чествување на музиката во Сараево – Дани музике. Во ревијалната програма на првата вечер настапи неприкосновената Јосипа Лисац, која синоќа, на доделувањето на наградите Индекси, се стекна со неформалната титула Музичка икона.

Извор.

Шо мислите?Се согласувате со овој избор или не?Ако не,која е за вас најдобра ex yu рок песна на сите времиња?

П

Паган-др

Гостин
Се согласувам со ова.
Песната е одлична иако не сум упатен могу во таа област.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Значи конечно ја избраа.
Се претпоставуваше бааѓи време, само не беше сигурно, дури не заврши гласањето. Инаку, си гласав јас :vozbud:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа ти се вика заедништво на Македонците. :pos2:
Иначе песната е гром и вреди да биде прво место.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127

Една интересна песна која би требало да биде во првите 10. :)

А можеби и најдобра. :)

Eве уште нешто. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас мислам дека изборот е одличен и заслужува песната да биде на прво место. Што од субјективни, што од објективни причини.:)

Инаку две песни од Ван Гог кои исто многу ми се допаѓаат.:)

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Ги избрале правите песни од правите луѓе!:)

Kajgana Shop

На врв Bottom