Македонија, експеиментално "гето" на ЕУ?

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Таквите како АБЦ се само помагачи на негаторската политика на соседите, можеби и самите несвесни, но сепак, предавници, и како такви не го заслужуваат моето внимание.
Оди на друго место продавај лажен патриотизам, тука малку народ ќе излажеш.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мистичен напиша:
Тоа ти така можеш да си се тешиш пред самиот себе. Ние другите, поинаку гледаме на тоа. Има термини кои го опишуваат тоа што си го направил, ама ќе те поштедам.
Vie drugite mozete na toa da gledate kako shto sakate od zavist shto nie sme ja platile nashata "vizna sloboda" so mali pari i malku "povizionerski", znaci predvreme.Toa najcesto go pravite od faktot shto sega treba da cekate i po dve-tri godini da go dobiete toj dokument so koj vi se ostvaruva pravoto na dvizenje na malku pokulturen i pociviliziran nacin otkolku shto e perverznoto igranje ora pred ambasadi.Se nadevate deka kategorizacijata ke vi go reshi problemot no ve ubeduvam deka toa e "isti kurac samo drugo pakovanje" kako so Bukarkiot pasosh.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ABC напиша:
Vie drugite mozete na toa da gledate kako shto sakate od zavist shto nie sme ja platile nashata "vizna sloboda" so mali pari i malku "povizionerski".
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

:zver:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ABC напиша:
Vie drugite mozete na toa da gledate kako shto sakate od zavist shto nie sme ja platile nashata "vizna sloboda" so mali pari i malku "povizionerski", znaci predvreme.Toa najcesto go pravite od faktot shto sega treba da cekate i po dve-tri godini da go dobiete toj dokument so koj vi se ostvaruva pravoto na dvizenje na malku pokulturen i pociviliziran nacin otkolku shto e perverznoto igranje ora pred ambasadi.Se nadevate deka kategorizacijata ke vi go reshi problemot no ve ubeduvam deka toa e "isti kurac samo drugo pakovanje" kako so Bukarkiot pasosh.
Болдираното е потврда за твојот квазипатриотизам и величењето на „мајка Б`лгарија” која ти дала државјанство...
Ај да се кладиме дека јас со нашиов македонски пасош имам прошетано повеќе од тебе?
И, не е тоа завист, туку презир кон без`рбетниците кои секогаш одат по линија на помал отпор, кои се аморфна маса која секој ја обликува како сака, во зависност од потребата, и на кои ич таквото не ги боли за Македонија.
Еднаш реков, барај отпуст од државјанство на РМ. Таков, никому не му требаш!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Струмикс напиша:
Таквите како АБЦ се само помагачи на негаторската политика на соседите, можеби и самите несвесни, но сепак, предавници, и како такви не го заслужуваат моето внимание.
Оди на друго место продавај лажен патриотизам, тука малку народ ќе излажеш.
Pa dokolku za site ili barem za 90% Strumicani go imash istoto mislenje,bi se slozil so tvojata konstatacija,vaka ostanuva samo da polemizirame i diskutirame na ovaa tema.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ABC напиша:
Pa dokolku za site ili barem za 90% Strumicani go imash istoto mislenje,bi se slozil so tvojata konstatacija,vaka ostanuva samo da polemizirame i diskutirame na ovaa tema.
Кои бе 90% Струмичани?! Имаш поим што зборуваш? Или така те лажат новиве сонародници?
Ако има 10% со бугар-тапија одам се бесам на споменикот на Гоце Делчев на десната рака!
Смешки!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
ABC напиша:
Знаеш што ја прави жената курва? Не ја прави тоа колку често и со кого се ебе, туку мотивот зошто се ебе.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Znaci sakate Makedoncite da si ja prevzemat vinata na sebe za vizniot rezim i GETOTO koe sepak im e nametnato zoshto po pravilo nikoj sam ne bi sakal da se GETOIZIRA.A za Bugarite i drugite sosedi imam losho mislenje no sepak se spushtam na zemja i realno gi sogleduvam rabotite.Ste se zaprashale li site vie shto sosedite mislat za vas ili od tolku narcisoidnost i samobendisanost ne gledate od nosot podaleku pa n daj boze da prifatite tugo mislenje za vas koe sepak ostanuva edinstveno relevantno zatoa shto od sopstvenoto falenje i glorificiranje nema nikakvo "fajde".Poglednete nekogash pizda mu shto drugite mislat za vas,mozebi se vo pravo.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Aj sega ABC vi e kriv. Dpmne ja vovede postapkata za BG pasosi i 90% od izdadenite se na clenovi i simpatizeri na istata patija.
Sto glumite ????

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
intel напиша:
Aj sega ABC vi e kriv. Dpmne ja vovede postapkata za BG pasosi i 90% od izdadenite se na clenovi i simpatizeri na istata patija.
Sto glumite ????
Тоа точно, ама процентот по партии не ми се чини да е баш така...На СДСМ-овци им се скусува да си извадат пасош од Бугарија? Или на некои кои не се членови ни на таа, ни на таа партија?
И да, АБЦ и сите такви како него се за мене предавници! И нема што да глумам јас тука.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Струмикс напиша:
Кои бе 90% Струмичани?! Имаш поим што зборуваш? Или така те лажат новиве сонародници?
Ако има 10% со бугар-тапија одам се бесам на споменикот на Гоце Делчев на десната рака!
Смешки!
Pa proshetaj niz Strumica,ne si se zatvoril vo nekoja "cmajacnica" i nemash kontakt so okolinata.:)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
ABC напиша:
Znaci sakate Makedoncite da si ja prevzemat vinata na sebe za vizniot rezim i GETOTO koe sepak im e nametnato zoshto po pravilo nikoj sam ne bi sakal da se GETOIZIRA.
Никој не сака да се гетоизира, не е глуп, ама некои постапки кои ги прави долгогодишно го водат до гетоизација. И после, друг му е крив.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ABC напиша:
Pa proshetaj niz Strumica,ne si se zatvoril vo nekoja "cmajacnica" i nemash kontakt so okolinata.:)
Ај ела ти па јас тебе да те прошетам по Струмица и околијата бе АБЦ, па сам да си видиш. Јас по цел ден сум низ градот, и сигурно многу повеќе знам од другарчињата ти на чијшто пасош се радуваш.
И ај вака:
Градот Струмица има околу 47000 жители. Сосе селата се околу 105000 жители вкупно. (според последниот попис)
од 105000 жители 90% се нешто повеќе од 90000 пасоши.
Колку бе, АБЦ, твоја мајка Б`лгарија издала вкупно пасоши на наши луѓе?
Гледаш како се глупираш?
Ај оди гради нуклеарки накај Пазарџик негде!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC ja prevzema vinata od site vas,zatoa nemojte da se nervirate i da si trupate stresovi tuku ednostavno objasnete im na site shto ke ve obvinat deka vie ne ste vinovni tuku ABC e glavniot vinovnik i po nego treba da se frla so drva i kamenja.Jas ke gi otkupam site vashi "grevovi" barem virtuelno dokulku e mozno zatoa shto sakam da si imate cisti misli i prijaten zivot koga znaete koj e glavniot vinovnik za ova shto vi se slucuva.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сега и месија стана?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop