- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Abe ti so sila budala se praish??ABC напиша:A sega da mu odgovoram i na rymz-ov,koga sum veke tuka:
-Za slabiot kvantitet na nashite proizvodi se znae,koga i jas sum go imal istiot problem ushte odamna,pred 15 godini koga Grcite baraa 400 tona krushi i ja proshetav cela Makedonija za da soberam edvaj 30 tona po shto "zdelkata" propadna oti se baraa minimum 400,cenata beshe odlicna a kvalitetot ne beshe "presuden".Znaci bitna beshe kolicinata.
Edinstven problem vo Makedonija e toj shto site dosegashni vladi ne uspeaa da najdat reshenie za garantirani i pristojni ceni na zemjodelskite proizvodi so koj site Makedonski zemjodelci ke vi dokazea deka ne se mrzi vam na "maminite sincinja" zatvoreni vo virtuelniot svet i zadolzeni da gi potkrepuvate garniturite koj se menuvaat na vlast.
Pa zarem ne e sramno koga kilogram tutun se otkupuva kolku polovina paklo cigari,koga za 2 kilogrami grozje se plaka kolku za litar voda,koga za kilogram zelka ili bostan se plaka kolku za 500 grama najobicna zemja?Neka najde ovaa ili bilo koja vlada nacin so garantirani ceni da im go otkupuva proizvodstvoto na ovie napateni gragani koj ushte se rangirani kako kategorija na luge poniska otkolku zivotni(so najnoviot "pompezno" najaven dogovor za ukinuvanje na vizniot rezim),pa togash da vidime dali tie se "mrzi" ili vie ste propagandni piuni na nekoja vlada.Za toa kolku se mrzi nashite gragani mozam da ti kazam deka posledniot mesec im najdov rabota na 20 luge od Makedonija tokmu vo Crna Gora kade gi obozavaat i im plakaat po 1000 evra mesecno samo da naucat kako moze nekoj da bide pomrzliv od niv vo gradeznishtvo.Shto napravi ti ili bilo koj od vas ovde na forumov za sopstveniot narod i sopstvenata drzava?
Abe ako jas kupuvam, ako parite se moi, ja kje ti dadam cena za tutunot, ako ne ti odgovara, ne go prodavaj be, sho te ebam...ja vikam po 10den za kilo...ako ne ti odgovara otkazi se od toa, pocni marihuana da si rastesh...ebate toa filozofijata, i zgora na toa, na celava problematika, vizniot rezhim kje ti gi reshi site tvoi problemi...
Edinstveno sho kje reshi toj vizhen rezhim e ushte povekje da ni se ucrni "liceto" kako podrachje shto podobro bi bilo nuklearka da ne udri za da se ischistime od gomnarii
p.s Maminovo sinche od 18 godini zivee samostojno i si go zivee "evropskiot zivot", vo pocetok bez rabota od drugari se grebev cigari a jadev po rodnini, 2 nedeli na zemja spiev dur kupiv krevet ebago...ama najslatko mi beshe...moe beshe, moja pot, moja zasluga, i ne plachev ko pichka deka vladata ne mi go otkupuva tutunot