Македонија доби визни олеснувања од ЕУ

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne voopshto ne me jade griza na sovesta i na Bukarskiot pasosh gledam samo kako na obicna dozvola za dvizenje po EU i nishto drugo,mojot brat ima Finski i nema potreba od Bugarski isto taka od ekonomski pricini.Poentata beshe zoshto site dosegashni vlasti ne smognaa sili da go ukinat vizniot rezim za jas i zasega 50tina iljadi drugi Makedonci ne morame da vadime Bukarski ili nekakvi drugi pasoshi so koj mozeme slobodno da se dvizime.
Lesno e da si sedish vo Francija,da se protegash na terasata so pogled i da im prodavash "bardinja" na Makedoncite vo GETOTO kako samite si bile krivi oti ne im bil ukinat vizniot rezim i kako ne smeele tolku eftino da ja prodadat svojata dusha koja edvaj opstojuva pod "bremeto" na siromashtijata.Ili pak da krknesh nekakov biznis od svoite roditeli i da nemorash da sadish tutun pa da im kazuvash na Makedoncite kolku im e ubavo pod zeshkoto Makedonsko sonce na nivite i kako treba da im "predstavuva zadovolstvo" protestiranjeto pred portite na kombinatite koga baraat pari za svojot predaden tutun so koj treba da preziveat.Teshko e da gi imash resheno site ekonomski problemi ama da se zalagash i drugite da gi reshat barem do odreden i razumen stepen koga se znae deka nikade nemozat site da bidat uspeshni "biznismeni".

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Зошто? Заради тоа што ТИ и ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ им го дадовте гласот.

П.С. Злобница од Бавариа виа Скопје ми рече да отерам пријателски све у п.м. и да ве поканам на Бавариа Фест на Француска тераса. Башка има и солидни олуци у случај некој цревта да си ги преврти ама ако ви се дига - не прашувајте зошто... На желудникот мислев де!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не се збори за тоа што прави владата, се збори за твојата почит и преданост кон земјата, кон името т.е. едноставно кон МАКЕДОНИЈА! На кого ти тоа му ја рекламираш Македонија кога веќе НЕ СИ Македонец?!?!?!?

Од тебе и таквите како тебе ми се гади!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
TpH_Bo_OkO напиша:
Не се збори за тоа што прави владата, се збори за твојата почит и преданост кон земјата, кон името т.е. едноставно кон МАКЕДОНИЈА! На кого ти тоа му ја рекламираш Македонија кога веќе НЕ СИ Македонец?!?!?!?

Од тебе и таквите како тебе ми се гади!

Predanosta kon zemjata najubavo se gleda dokolku dojdesh vo Prilep i se "podnaprcish" na 40 i kusur stepeni zeshtina da sadish tutun,pa koga ke go nasadish da go obrabotish i da go "predadesh" na drzavata koja nema da ti go plati so meseci zatoa shto smeta deka ti ne si bil dovolno "predan" kon drzavata.
Jas mislam deka zemjata se pocituva najmnogu dokolku se obrabotuva a normalno e da imash soodvetna "satisfakcija" od toa zatoa shto samo od vozduh ne se zivee.Ne Bukarski tuku i Marsovski pasosh ke izvadish samo da preziveesh dragi moj "trnu vo oko".:)

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Секој си има своја мака.... некој се "поднапрчува" на +40 степени во Прилеп..... некој на -30 во Попова Шапка..... важното е тоа дека се работи.... може е само еден чекор.... но сепак е чекор напред... не е ниту тапкање во место.... а уште подобро што не е ни чекор назад.... нормално е дека неможе се да биде супер тука кај нас преку ноќ.... има уште многу да се поднапрчуваме.

Ете еден "бел бумбар" за оваа визно олеснување.... се надевам ке се множат.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ABC напиша:
Predanosta kon zemjata najubavo se gleda dokolku dojdesh vo Prilep i se "podnaprcish" na 40 i kusur stepeni zeshtina da sadish tutun,pa koga ke go nasadish da go obrabotish i da go "predadesh" na drzavata koja nema da ti go plati so meseci zatoa shto smeta deka ti ne si bil dovolno "predan" kon drzavata.
Jas mislam deka zemjata se pocituva najmnogu dokolku se obrabotuva a normalno e da imash soodvetna "satisfakcija" od toa zatoa shto samo od vozduh ne se zivee.Ne Bukarski tuku i Marsovski pasosh ke izvadish samo da preziveesh dragi moj "trnu vo oko".:)
Кутар ти...жешко ти е летоска на нива кога береш тутун а? Гледам ти помогна некако тоа што се откажа од родот твој...тутунот сам ти се бере, сам се продава...А за тоа што откупната цена не ти одговара, државата ти е крива...

Нема збор во моментов кој не ги прекршува правилата на форумот а со кој би ти опишал каков нечовек од човек си ти...

А за продажбата на тутунот, ти пишав некоја страна поназад како се печалат пари...

Ама ти пошто си од тие „паметните“, дреми пред комбинати и плукај по владата...крива ти е затоа што ти си глуп...па нормално дека си глуп, Бугар....

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Кутар ти...жешко ти е летоска на нива кога береш тутун а? Гледам ти помогна некако тоа што се откажа од родот твој...тутунот сам ти се бере, сам се продава...А за тоа што откупната цена не ти одговара, државата ти е крива...

Нема збор во моментов кој не ги прекршува правилата на форумот а со кој би ти опишал каков нечовек од човек си ти...

А за продажбата на тутунот, ти пишав некоја страна поназад како се печалат пари...

Ама ти пошто си од тие „паметните“, дреми пред комбинати и плукај по владата...крива ти е затоа што ти си глуп...па нормално дека си глуп, Бугар....
Trne
Ti tutun maj si vizdal samo v cigara i neznaesh kak se raboti!Ne sbori gluposti!V 3 trebva da si stanal i v 4 da si na nivata.Tvoja idealizam ne moze da napalni praznite stomasi!Sega ne e vojna za da zborishz nekakvi si samozertvi.Mirno vreme e i ljudeto prosto iskat normalen zivot,ljude koi ne sa kriminalci koi ne sa lazci.Edin pat se zivee,no ti javno vervash che imash 100 zivota ta pishesh taka.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Логистик а ти си нешто потпарол на тутуноберачите Бугари или што?.... гарант следно ке кажеш дека ЛЕНКА беше бугарка или барем дека имала бугарски пасош.

Да не забегувам од темата..... пак кажам.... мило ми е што конечно се оди напред.... ситно ама оди.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Drago moe "trnce vo Makedonsko oko":

Cenata mene mi odgovara ama ne im odgovara na onie koj go proizveduvaat tutunot.Znaci takvi kako tebe go predstavuvaat onoj del Makedonci koj "se cukaat po gradi" i gi sovetuvaat Makedonskite gragani da ne protestiraat protiv ludite reshenija na Makedonskata vlada zatoa shto direktno imaat korist od odredeni "manipulacii" so narodot za koj vladata ima najgolema zasluga.
-Bi sakal da bidam demantiran no sigurno imash nekoe "firmice" vo koe drzish 20tina "robovi" shto sekojdnevno si gi "kleckash" za 100tina evra mesecno pa normalno te pogoduva dokolku nekoj kako mene gi podbucnuva da protestiraat protiv "anemicnata" politika na vladata za ukinuvanje na vizniot rezim zatoa shto ke gi zagubish "robovite" dokolku se ukine GETOTO.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
АБЦ.... значи ако се укине визниот режим ти одма ке му ја "шибнеш" во Финска кај братти.... така?

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
Eko1 напиша:
Логистик а ти си нешто потпарол на тутуноберачите Бугари или што?.... гарант следно ке кажеш дека ЛЕНКА беше бугарка или барем дека имала бугарски пасош.

Да не забегувам од темата..... пак кажам.... мило ми е што конечно се оди напред.... ситно ама оди.
Az sam rabotil tutun i znam kakvo e .I v Makedonia i v Bugaria raste i se gleda po edin nachin.Misla deka ABC e vo pravo da iska drzavata da e korektna(za isto) koga ljudeto sa korektni kon neja.Tuka vlizat vizi,plakanie na tutun,zdraveopazvane............

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Eko1 напиша:
АБЦ.... значи ако се укине визниот режим ти одма ке му ја "шибнеш" во Финска кај братти.... така?
Odam koga sakam i kolku sakam,samo najmnogu sakam so Makedonski pasosh.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Logistik напиша:
Az sam rabotil tutun i znam kakvo e .I v Makedonia i v Bugaria raste i se gleda po edin nachin.Misla deka ABC e vo pravo da iska drzavata da e korektna(za isto) koga ljudeto sa korektni kon neja.Tuka vlizat vizi,plakanie na tutun,zdraveopazvane............

Kolku dekari si rabotel Bugarce tutun shtom znaesh kolku e macno da se raboti i dali ti se slucilo nekogash da ne dobiesh pari iako predpostavuvam deka drzavata togash ti beshe siromashna?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
ABC напиша:
Odam koga sakam i kolku sakam,samo najmnogu sakam so Makedonski pasosh.
Мило ми е што си се снашол, да се надеваме дека пред да го укинат визниот режим, Македонија нема да го укине двојното државјанство со Бугарија, па да не дојдеш во ситуација да мораш да бираш да имаш само еден пасош, ке имаш внатрешен раздор.

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
ABC напиша:
Kolku dekari si rabotel Bugarce tutun shtom znaesh kolku e macno da se raboti i dali ti se slucilo nekogash da ne dobiesh pari iako predpostavuvam deka drzavata togash ti beshe siromashna?
2 godini po 5 dekara i go rabotevme samo weekenda.Platiha go sled 10 dena.Polna gavra e da go rabotish tova da ti go vzemat tutuna i da ti kazat nema pari.A ot akciz na cigarite kolko pari dobiva darzavata sekoi znae.Ma prvo e Mecedes,posle za Audi,BMW i nakraja za toz de e rabotil.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom