Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Физичка пресметка и пукање во Шутка

Македонија | 9. март 2012 - 19:59
Уште еден инцидент на улица Шуто Оризари се случи вечерва кога 4 лица од албанска националност физички го нападнале 20 годишниот Муса Б.

Share6

Жртвата поминала со полесни повреди во пределот на главата.
При напуштањето на местото на настанот напаѓачите испукале 2 куршуми во воздух.

http://www.press24.mk/story/makedonija/fizichka-presmetka-i-pukanje-vo-shutka

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Добро бе , зошто им се камерите во центарот на градот , низ кеј исто така има доста камери ... или пак насилниците се одлучни , па не им е грижа од ништо.

2012та ќе биде тешка година ... сериозната убиствена економска криза што не има фатено ќе сноси последици.

На луѓето преку такво им е , не се живи вака.
Особено во Чаир е тешка состојбата , тој хаос , таа бедотија ... верујте Скопје може да постане опасен град за живеење ( и онака моментално најризично е во Скопје).

Разликата меѓу животниот стандард меѓу македонците и албанците во Скопје е огромна , како две различни света ... еден дел кој живее во лавиринти од маали , со вонстандардни услови , голема сиромаштија итн ... и друг дел кој живее во средени маали , со висока вработеност и со ретко сиромашни семејства ... затоа се сложувам со тоа што го слушнав денеска , Скопје може да биде Бејрут.
Дарданчо имам едно прашање до тебе незнам дали ја гледаше седницата на комисијата за односи помеѓу заедниците ама ако ја гледаше сигурно го виде оној пратеникот од ДПА(незнам како му е име) што збореше. Прашањето ми е дали се согласуваш со негo o_O дали сите вие Албанци се согласувате со него o_O ??

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.466
Поени од реакции
5.887
Дарданчо имам едно прашање до тебе незнам дали ја гледаше седницата на комисијата за односи помеѓу заедниците ама ако ја гледаше сигурно го виде оној пратеникот од ДПА(незнам како му е име) што збореше. Прашањето ми е дали се согласуваш со негo o_O дали сите вие Албанци се согласувате со него o_O ??
Не , не сум гледал , имав поважни работи ... ако има не интернет , донеси да читам.
Понекад телевизијата ми е на ИГНОР , исто као што ме стави -Sluzbarski-.

Чаир ако е бедно.. :facepalm: Иди уби се...
Ако за тебе Чаир е само булевардите (и тие се бедни) , за мене се и маалите каде живеат најголемиот дел чаирчани.

Ситуацијата е сосем обратна. Албанците се вработени во цела државна администрација и земаат дебели плати а македонците крпат за леб!
Инаку кажи ми во што се разликуваат албанските населби во однос на македонските?
Инфраструктура, образование, било што? Кажи што е тоа што го има во македонските насенеи места а што го нема во албанските?
КОИ ПРАВА УШТЕ ГИ САКАТЕ КОГА СИТЕ ВИ СЕ ДАДЕНИ??
Јас стварно не можам да ве разберам и ме тераш да употребам нессодветен збор. Направи компарација меѓу правата на албанците во македонија и правата на македонците во албанија !!
И за нешто што е очигледно ќе ме тераш да аргументирам ?
Не се гура ѕид со глава алфо.

3000 евра исплатил (во џеб) тетовчанец на лекар во државна болница во Скопје ... а овој му ја парализирал ќерката.

Една операција = 10 административни плати.

Нека остане дека државата им овозможила еднакви можности на сите ... но сепак факт е дека Чаир потфрлува од другиот дел на Скопје , нека биде тоа неспособност на самите чаирчани (за да не девијираме од темата) , како и да е затоа велам ќе има проблеми ...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не , не сум гледал , имав поважни работи ... ако има не интернет , донеси да читам.

Ако за тебе Чаир е само булевардите (и тие се бедни) , за мене се и маалите каде живеат најголемиот дел чаирчани.
Кога си бил во Чаир?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Незнам кај да најдам имаше преска на телевизија невермајнд еве ќе ти пренесам на кратко типот кажуваше за како тоа Албанците се дискриминирани и како тоа тие се тепани насекаде o_O неможе да биде толку нереален јас сфакам дека они сакаат да преземат власт од ДУИ ама неможеш така да збориш и толку да си мизерен
--- надополнето: 9 март 2012 во 20:37 ---
Ако беше СДСМ на Власт,спорот за името ќе се решеше, немаше да се оди со глава во ѕид, сега МКД ќе беше членка на НАТО, а во едно немаше да има вакви немири..
Кога ќе сфатите дека на ВМРО-ДПМНЕ не е важно дали има безбедност,или пак дали земјата е во НАТО или не, нив им е важно по секоја цена да останат на Власта..:tapp:
а тоа што народот несака да го даде името тоа не ти е од некоја важност а o_O ?оф мори мајко ....

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Вечерва околу 19 часот на кејот кон Градскиот парк 4 лица од албанска националност претепале три малолетни деца од македонска националност, јавува порталот Прес24.
Напаѓачите покрај со клоци и боксови децата ги тепале и со метална шипка.

Две деца се здобиле со потешки повреди. Едното од повредите со шипка е пренесено во градската хируршка болница.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Вечерва околу 19 часот на кејот кон Градскиот парк 4 лица од албанска националност претепале три малолетни деца од македонска националност, јавува порталот Прес24.
Напаѓачите покрај со клоци и боксови децата ги тепале и со метална шипка.

Две деца се здобиле со потешки повреди. Едното од повредите со шипка е пренесено во градската хируршка болница.
А џандарите кај биле? Тоа не кажаа?

G

_Ghost_

Гостин
И после не чинела ситуацијава. Па прочитајте се што пишувате, и едните и другите, поделени сте како црно и бело. вмро сдс, само за тоа се живее во државава (n)
Жалосно за децата што страдаат и ќе страдаат од двете страни, ни криви ни должни, ради некои тикви што си играат политика.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И после не чинела ситуацијава. Па прочитајте се што пишувате, и едните и другите, поделени сте како црно и бело. вмро сдс, само за тоа се живее во државава (n)
Жалосно за децата што страдаат и ќе страдаат од двете страни, ни криви ни должни, ради некои тикви што си играат политика.
богами јас како што гледам малу ТРОА појке страдаат на Македонска страна да не кажам ама 90% од жртвите се Македонци не се прај мн мн миротворец , они се ГОВЕДА и тоа е реалноста душо не ми глуми мн мн ко од Сиднеј да си

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Кај кејот..У сред град ги измлатиле,кај што проаѓаат милион луѓе...Што да кажеме за позабутани населби на периферии што се..Абе ај нека се гонат и полиција и све у пичку матер.. -.-

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ако беше СДСМ на Власт,спорот за името ќе се решеше, немаше да се оди со глава во ѕид, сега МКД ќе беше членка на НАТО, а во едно немаше да има вакви немири..
Кога ќе сфатите дека на ВМРО-ДПМНЕ не е важно дали има безбедност,или пак дали земјата е во НАТО или не, нив им е важно по секоја цена да останат на Власта..:tapp:
Тука е најголемиот проблем кај вас...државата ни ја земаат наместо за тоа да мислиме , вие за таа ебана власт сте се запнале...
и како ќе се решеше спорот со името кажи? Ќе го сменевте...е така ќе се решеше...ебате тоа комуњарите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom