I
Iblis
Гостин
Бедно е, ако не си Чаирчанец.Чаир ако е бедно..Иди уби се...
Бедно е, ако не си Чаирчанец.Чаир ако е бедно..Иди уби се...
Дарданчо имам едно прашање до тебе незнам дали ја гледаше седницата на комисијата за односи помеѓу заедниците ама ако ја гледаше сигурно го виде оној пратеникот од ДПА(незнам како му е име) што збореше. Прашањето ми е дали се согласуваш со негoДобро бе , зошто им се камерите во центарот на градот , низ кеј исто така има доста камери ... или пак насилниците се одлучни , па не им е грижа од ништо.
2012та ќе биде тешка година ... сериозната убиствена економска криза што не има фатено ќе сноси последици.
На луѓето преку такво им е , не се живи вака.
Особено во Чаир е тешка состојбата , тој хаос , таа бедотија ... верујте Скопје може да постане опасен град за живеење ( и онака моментално најризично е во Скопје).
Разликата меѓу животниот стандард меѓу македонците и албанците во Скопје е огромна , како две различни света ... еден дел кој живее во лавиринти од маали , со вонстандардни услови , голема сиромаштија итн ... и друг дел кој живее во средени маали , со висока вработеност и со ретко сиромашни семејства ... затоа се сложувам со тоа што го слушнав денеска , Скопје може да биде Бејрут.
Де, де не е се така дводимензионално.Или СДСМ? или војна?
Или НАТО??
Или Распад?
Ајде бирајте
Не , не сум гледал , имав поважни работи ... ако има не интернет , донеси да читам.Дарданчо имам едно прашање до тебе незнам дали ја гледаше седницата на комисијата за односи помеѓу заедниците ама ако ја гледаше сигурно го виде оној пратеникот од ДПА(незнам како му е име) што збореше. Прашањето ми е дали се согласуваш со негoдали сите вие Албанци се согласувате со него
??
Ако за тебе Чаир е само булевардите (и тие се бедни) , за мене се и маалите каде живеат најголемиот дел чаирчани.Чаир ако е бедно..Иди уби се...
И за нешто што е очигледно ќе ме тераш да аргументирам ?Ситуацијата е сосем обратна. Албанците се вработени во цела државна администрација и земаат дебели плати а македонците крпат за леб!
Инаку кажи ми во што се разликуваат албанските населби во однос на македонските?
Инфраструктура, образование, било што? Кажи што е тоа што го има во македонските насенеи места а што го нема во албанските?
КОИ ПРАВА УШТЕ ГИ САКАТЕ КОГА СИТЕ ВИ СЕ ДАДЕНИ??
Јас стварно не можам да ве разберам и ме тераш да употребам нессодветен збор. Направи компарација меѓу правата на албанците во македонија и правата на македонците во албанија !!
Кога си бил во Чаир?Не , не сум гледал , имав поважни работи ... ако има не интернет , донеси да читам.
Понекад телевизијата ми е на ИГНОР , исто као што ме стави -Sluzbarski-.
Ако за тебе Чаир е само булевардите (и тие се бедни) , за мене се и маалите каде живеат најголемиот дел чаирчани.
Незнам кај да најдам имаше преска на телевизија невермајнд еве ќе ти пренесам на кратко типот кажуваше за како тоа Албанците се дискриминирани и како тоа тие се тепани насекадеНе , не сум гледал , имав поважни работи ... ако има не интернет , донеси да читам.
Понекад телевизијата ми е на ИГНОР , исто као што ме стави -Sluzbarski-.
Ако за тебе Чаир е само булевардите (и тие се бедни) , за мене се и маалите каде живеат најголемиот дел чаирчани.
а тоа што народот несака да го даде името тоа не ти е од некоја важност аАко беше СДСМ на Власт,спорот за името ќе се решеше, немаше да се оди со глава во ѕид, сега МКД ќе беше членка на НАТО, а во едно немаше да има вакви немири..
Кога ќе сфатите дека на ВМРО-ДПМНЕ не е важно дали има безбедност,или пак дали земјата е во НАТО или не, нив им е важно по секоја цена да останат на Власта..![]()
А џандарите кај биле? Тоа не кажаа?Вечерва околу 19 часот на кејот кон Градскиот парк 4 лица од албанска националност претепале три малолетни деца од македонска националност, јавува порталот Прес24.
Напаѓачите покрај со клоци и боксови децата ги тепале и со метална шипка.
Две деца се здобиле со потешки повреди. Едното од повредите со шипка е пренесено во градската хируршка болница.
Демек само на критичните места се они ама пак се ку*одрвачи ништо не прават..А џандарите кај биле? Тоа не кажаа?
Трагаат....А џандарите кај биле? Тоа не кажаа?
богами јас како што гледам малу ТРОА појке страдаат на Македонска страна да не кажам ама 90% од жртвите се Македонци не се прај мн мн миротворец , они се ГОВЕДА и тоа е реалноста душо не ми глуми мн мн ко од Сиднеј да сиИ после не чинела ситуацијава. Па прочитајте се што пишувате, и едните и другите, поделени сте како црно и бело. вмро сдс, само за тоа се живее во државава
Жалосно за децата што страдаат и ќе страдаат од двете страни, ни криви ни должни, ради некои тикви што си играат политика.
Тука е најголемиот проблем кај вас...државата ни ја земаат наместо за тоа да мислиме , вие за таа ебана власт сте се запнале...Ако беше СДСМ на Власт,спорот за името ќе се решеше, немаше да се оди со глава во ѕид, сега МКД ќе беше членка на НАТО, а во едно немаше да има вакви немири..
Кога ќе сфатите дека на ВМРО-ДПМНЕ не е важно дали има безбедност,или пак дали земјата е во НАТО или не, нив им е важно по секоја цена да останат на Власта..![]()