Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Доста е што насловот го разбрав xD

инаку.... така им треба :D еден по еден сите во болници и во земја да ги стаиме :D
Komentarite od tipot na gorenavedeniot "covek" nema da gi resavaat problemite tuku duplo ke gi zapalaat

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не ми кажувај гачки ти мене. Сакаш да ми кажеш дека овој што е на интензивна нега конкретно има прободено некого со нож?
Пример,што има заслужено другар ми да изеде безбол палица во фаца и неколку клоци и боксови?Дека нејкел да даде пари,па да у право се самиот е крив како може да не дава пари...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Си има ова бескрајно минато, и изгледа ќе има и бескрајна иднина. Млад си изгледа и не знаеш за 80тите и 90тите.
ајде јас сум постар и мене зборувајми за 80 тите и 90 тите.
немој да ми речеш дека тогаш немавте права, бевте обесправени и така нешто.
и веке кога сме кај тоа што права сега пак имате повеќе. демек можете да го веете знамето каде што треба и не. зборувате во парламентот со преведувач. имате рамковни вработувања.
ете и официјален е на некои места. и што со тоа уставри. подобро живеете?? не само се гетоизиравте и затоа сега се чудиме сите од каде оваа тенизија.
да не ви беше тогаш забрането да зборувате албански. да не немаше паралелки албански. да не немаше професори или ете полицајци албанци или пак луѓе во власта. разликата тогаш од сега е само во тоа што тогаш беа луѓе кои заслужиле да бидат таму, а сега се знае како е.
не го рачунам тоа баш како некој напредок во вашите права, освем ако не рачунате дека земање државна плата е напредок.
дури и напротив мислам дека со рамковниот договор обичниот албанец дури и изгуби.
искрено тогаш имаше каде каде помалце тензии помеѓу македонци и албанци или генерално помеѓу било кој посебно тука во македонија. јас лично имав другари албанци, заедно бев растен, имав другари од војска албанци. сега таквите се бројат на прсти ако и воопшто и ги има. ете тоа се придобивките од вашите права кои ги добивте. те сметам за доволно учен за да ме сватиш што сакам да кажам.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
вие први направивте ова... ние после ви вративме ова.. па вие после напраивте тоа...

работава на крај испаѓа - маме му ебам кој прв почна

искрено гревота за децана шо ги исчукале ни криви ни должни го извлекле подебелиот крај. и утре или задутре ви гарантирам дека ке има нови тепачки брцања со нож протести палења кршења и слични вандализми.

што се однесува до полицијата во автобус - од денеска па натака ( од вчера веќе ) има по 2 полицајци во автобусите НО НЕ ВО СИТЕ - ова го кажувам како што ми е пренесено и мене ам очигледно ако е точно ова ги распоредиле во погрешни автобуси џандариве.

што се однесува до инцидентот - можам да кажам дека прилично сигурен сум дека групата тепачи се од припор пошто нешто попаметно од нив и неможете да очекувате.

совет до форумџииве кои живеат накај битпазар чаир бутел или слични населби со мнозинство албанско население - избегнувајте градски превоз
Па не би рекол дека ги истепале тек така за ништо ... сигурно имале рчки од предходно биди реален ...

п.с.
Бутел е со мнозинско Македонско население али океј

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
вие први направивте ова... ние после ви вративме ова.. па вие после напраивте тоа...

работава на крај испаѓа - маме му ебам кој прв почна

искрено гревота за децана шо ги исчукале ни криви ни должни го извлекле подебелиот крај. и утре или задутре ви гарантирам дека ке има нови тепачки брцања со нож протести палења кршења и слични вандализми.

што се однесува до полицијата во автобус - од денеска па натака ( од вчера веќе ) има по 2 полицајци во автобусите НО НЕ ВО СИТЕ - ова го кажувам како што ми е пренесено и мене ам очигледно ако е точно ова ги распоредиле во погрешни автобуси џандариве.

што се однесува до инцидентот - можам да кажам дека прилично сигурен сум дека групата тепачи се од припор пошто нешто попаметно од нив и неможете да очекувате.

совет до форумџииве кои живеат накај битпазар чаир бутел или слични населби со мнозинство албанско население - избегнувајте градски превоз
Што ќе направат 2ца џандари,жити се :facepalm: знам дека не ги распоредуваш ти,ама онака те цитирав....поголеми инциденти само ќе се направат...

P

Princ

Гостин
Пример,што има заслужено другар ми да изеде безбол палица во фаца и неколку клоци и боксови?Дека нејкел да даде пари,па да у право се самиот е крив како може да не дава пари...
Или друг пример, што има заслужено овој што е во кома - да биде во кома? Само затоашто се качил во пејсосмица + е Албанец по националност?
Не барај смисла во бесмисленоста.
Отидов да спијам, бидете умни во меѓувреме ве молам. Искажувајте си ги мислењата и ставовите слободно, не се согласувајте меѓусебе слободно, но внимавајте на речникот и односот према колегите форумџии.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
И што сеа, секој ден ќе се тепаме, има ли крај ова?

Се додека постојат малоумни граѓани ќе има вакви вести. И немој да ве чуди ако утре слушнете вест загинал албанец/македонец при меѓуетничка тепачка.

Треба Грујо и Амети да си го средат проблемот пред некој да изгуби глава.А ако некој е будала да загине за инаетчење нека повели, ќе се среди се со време само него нема да го има.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И што сеа, секој ден ќе се тепаме, има ли крај ова?

Се додека постојат малоумни граѓани ќе има вакви вести. И немој да ве чуди ако утре слушнете вест загинал албанец/македонец при меѓуетничка тепачка.

Треба Грујо и Амети да си го средат проблемот пред некој да изгуби глава.А ако некој е будала да загине за инаетчење нека повели, ќе се среди се со време само него нема да го има.
Што да средат они кога они ја палат ситуацијата цело време -.- со УЖАСНО ПРЕТЕРАНИТЕ барања на Амети на пример ...

M

Mario Gómez

Гостин
Или друг пример, што има заслужено овој што е во кома - да биде во кома? Само затоашто се качил во пејсосмица + е Албанец по националност?
Не барај смисла во бесмисленоста.
Отидов да спијам, бидете умни во меѓувреме ве молам. Искажувајте си ги мислењата и ставовите слободно, не се согласувајте меѓусебе слободно, но внимавајте на речникот и односот према колегите форумџии.
Принц, ти као интелектуалец што се дружи со многу македонци, знаеш многу убаво каква е ситуацијата и кој ги праи сите бељи. Но вие како нација сте различни од нас, за клучни прашања имате исти мислења и сте соединети. Така да не очекувам од тебе да дадеш реално мислење за ситуацијава, што е сосема оправдано пошто ќе бидиш осуден од твоите сограѓани.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Што да средат они кога они ја палат ситуацијата цело време -.- со УЖАСНО ПРЕТЕРАНИТЕ барања на Амети на пример ...

Абе Амети може да бара колку сака, а дали ќе му дадат е проблем на Грујо. Пак тие ќе си најдат компромис а вжештените глави ќе отидат во торба за навек.
Па сеа кој е будала нека повели нека си загине за туѓ профит!

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Така да не очекувам од тебе да дадеш реално мислење за ситуацијава, што е сосема оправдано пошто ќе бидиш осуден од твоите сограѓани.
Kako i ti isto taka ne mozes da dades realno mislenje ne ti se saka sekako ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.982
Поени од реакции
74.029
.
Кога од тебе доаѓаат вакви мислења, ондак што да се очекува од другите.
Тука лежи сржта на проблемот, БИЛЕ НАТЕПАНИ САМО ЗАТОА ШТО СЕ АЛБАНЦИ.
Не не биле натепани, само затоа што се Албанци, туку имало причина за тоа, а тоа се најразни провокации по автобусите.

Значи во ниту еден случај ниту еден Албанец, кога е претепан Македонец, не рече да престанат тепачките, да се смират страстите, да го осудат инцидентот, туку одма, ете така ви е.

Епа и ние мајсторе ако почнеме така, да викаме така ви е. Да го имитираме Дарданот, кој викаше, ќе го јадел Албанец во Капиштец, после ќе наплателе на македонец во Чаир, ама Македонецот ќе ја шитнел куќата. Епа имало и Албанци кои се во иста ситуација како Македонците во Чаир така?

Еден нема што размислува трезвено од ваша страна. Абе еден да се јавеше маме му ебам...

Којзнае како размислува сега еден просечен Албански средношколец, кога ти имаш вакви мислења.
После нека не ве чуди што брцаат со ножеви кај стигнат...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom