Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Овој вид латиница за албанците е непознат.

Мислам дека памтам и од порано ваков обид , помогнете ми да се сетам.

Расветлување на случајот :

Dragan Đilas = Điad
Односно Đihad требало да биде , односно Xhihad.

Đinđić = Ućk ... a требало да биде UCK односно UÇK

МВР треба што побрзо да го/ги најде сторителите , да не дозволи вакви наместачи и лажни џихадисти да шират недоверба.
Во право си. Ова го направиле славомакедонците додека вие бевте во подрум. Замисли да ви наместат уште некое убиство на дете. Тоа би било катастрофа.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
1. Тинејџери вчера вечер истепале полицаец во автобус на 4-ка:
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/tinejdzeri-istepale-policaec-vo-avtobus-na-jsp

2. Кумановец влечел полицаец 15 метри по улица:
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/kumanovec-vlechel-policaec-15-metri-po-ulica

3. Каменуван бил воз кој сообраќал од Табановце за Скопје вчера....Кој каменува нешта во 21 век ?! Како Хамас некој да го имитира овдека...

4. Летките за “каурите“.....

Чудна коинциденција, полно криминани дела се случиле во исто време....

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.227
Овој вид латиница за албанците е непознат.

Мислам дека памтам и од порано ваков обид , помогнете ми да се сетам.

Расветлување на случајот :

Dragan Đilas = Điad
Односно Đihad требало да биде , односно Xhihad.

Đinđić = Ućk ... a требало да биде UCK односно UÇK

МВР треба што побрзо да го/ги најде сторителите , да не дозволи вакви наместачи и лажни џихадисти да шират недоверба.
Точно така, овој вид за албанците е непознат, тие ништо не знаат ‘‘нису одавде‘‘, нити чуле, нити виделе,
Тие се фини и мирни луѓе кои уз пат се залагаат за соживот и толеранција, само повремено Че го паЉат со бенЅин и протестираат против апсењето на осомничени за убиство,
Сега Дарди го повикува МВР што поскоро да ги најде сторителите и да се казнат, (само под услов да се македонци), во спротивно знамињата и паролите чекаат на готовс,

П.С. Зошто воопшто постои МВР кога имаме вакви експерти како Дарди, кои според напишаното веднаш можат да ги утврдат сторителите:свиркам:

W

Werther

Гостин
Добро ти глуп си ? Најозбилно те прашувам ?
Кај виде дека ги оправдувам за тепањата, убиствата и сл. ? Кај виде дека сум си поставил за нив розева слика у главата ?
Виде некаде ?
..........
Тие букви никогаш не ги користат,ама баш никогаш.Па и писмени на албанци по македонски сум гледал никогаш нема да ги најдеш тие букви (често пати и на латиница си ги пишуваат писмените затоа што дел не ни научиле кирилица ко што треба:tapp:).
Јас завршив во Гуц и јас сум имал прилика да прочитам писмена по македонски јазик на албанец и ништо немаше на латиница во писмената се си беше на кирилица...и како и секогаш Дарданија наоѓа изговори дека е монитирано или оправдано.

M

Moon Child

Гостин
Што било тоа во Тафталиџе со налепниците? Некој од форумов видел такво нешто? Се згрозив кога потчув на вести, и утре пак нека ги пуштат да протестираат без да приведат никој од нив. Кога ќе почнат на главите да ни се качуваат и да ни серат може тогаш ќе ни текне.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А што само кукате, преземете нешто вие толку што сте напалени и патриоти. Се знае во тафталиџе кој го има тоа направено. Секој кој ќе излезе од Нерези и има брада и куси пантолони прегазете го од тепање, они истепаат некој македонец треба тродупло повеќе да се истепаат па ќе видиме тогаш дали ќе им текне да се силат. А не само да чекате полицијата да ја сработи работата и да се жалите. Со кукање на форум ништо не правите. Е заради тоа жалење и ќутење уште од 2009 година кога им ги бараа парите на бранителите ја замразев оваа држава, а пред тоа се правев најголем патриот и националист, пред тоа одев низ Скопје, ширев пропаганда во корист за Македонија, не пропуштав ниту една патриотска манифестација или демонстрации и активности. Кога сватив некои работи, ништо веќе не ме интересира. А ако недај боже почне војна, ќе се борам ама не за државата туку за мене, роднините и мојата фамилија. Немам веќе желба да навивам ни за репрезентација. Каде е фалангата што беше во Белград и Литванија, да излезеше на протестите кога ги убија децата. Него ги заболе нив за тоа. Се прошетаа во Белград и Литванија на гага. Колку се смеам кога ќе видам слики од навивање со македонски знамиња во кафани разбацани и хемиски напумпани мускули и намрштени типови, се дерат со песни од кои незнаат ни правилно да ги пеат, демек цел свет го "плашат" со тоа.:ROFLMAO:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.870
Што било тоа во Тафталиџе со налепниците? Некој од форумов видел такво нешто? Се згрозив кога потчув на вести, и утре пак нека ги пуштат да протестираат без да приведат никој од нив. Кога ќе почнат на главите да ни се качуваат и да ни серат може тогаш ќе ни текне.
И мене ми е чудно што се случи во ТафталиĐе ?

Заканите за Điad и Ućk

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
abe sami pisuvaat ostaj gi nemaat po pametni raboti, ovaa e komitska drzava.
odma se primetuva deka e namestalka samo da sirat nervoza i omraza.
toa im e celta.
Еј еј одма со таа фора дека албанците не пишувале ваква латиница, сигурно се тоа македончињата каури :vozbud:
Еве и јас имам ваква ваша теорија: Може се албанчињата муслиманчиња, па намерно пишале со ваква транскрипција, за да мислиме дека не се они.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.870
А што само кукате, преземете нешто вие толку што сте напалени и патриоти. Се знае во тафталиџе кој го има тоа направено. Секој кој ќе излезе од Нерези и има брада и куси пантолони прегазете го од тепање, они истепаат некој македонец треба тродупло повеќе да се истепаат па ќе видиме тогаш дали ќе им текне да се силат.
Оваа е повикување за насилство , ако не повеќе , заслужуваш казна барем на форум.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Оваа е повикување за насилство , ако не повеќе , заслужуваш казна барем на форум.
Тоа е повикување на насилство исто толку колку што повикуваа и се дереа на протестите со Смрт за Каури и Голема Албанија, УЧК...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Па не е само Тахталиџе.... Колку пароли со верска омраза против христијаните во Македонија се изнапишаа и издраа во изминатиов период...

Ни се покакаа на глава, ама пак не им текнува на многумина Македонци кој им се кака на глава и зошто.Глумат нешто.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ти викаше дека ќе ја основаш Шќипоња пред некое време. Епа честитки, сега си официјално супер-херој. Ова е сигурно за тебе. Шќипоња - Дарданмен, човекот кои ги штити сонародниците од злото. И на форум ако е потребно.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Утре ќе се одржи протест пред Владата. Само да потсетам. 13 часот пред Владата албанци предводени од здружение на прогонувани албанци ќе протестираат за права, слободи и бла бла бла. За разлика од претходниот протест каде се знаеше рутата на протестантите. Бит Пазар - влада и назад во зоолошка пардон дома, овојпат нема да има рута бидејќи наводно ќе имало и протестанти од други градови. Така да ќе биде гужва низ Скопје утре а и ќе врие од полиција...дуи против протестот, дпа и партијата на екс-затвореникот османи за.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.583
Ја па ќе сум пријавувал испити утре :facepalm:
Од кај курац ќе идам до факс :facepalm:
Од кај одат автобусиве или не ни одат? :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop