Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Ама ич, на никому не верувам....

МВР, тие што се најповикани во случајов, молчат, а кога ќе кажат нешто кажуваат некои нелогичности, а од друга страна желбата да се заташка случајов е повеќе од очигледна...

Провлaдините медиуми пак форсираат тези дека за ова одговорни се странци, платеници, служби од надвор и сл. Како никој да не сака дека признае дека криминалните структури во земјава се толку моќни и самоуверени што се дрзнале да убијат 5 недолжни луѓе за да свртат внимание на полицијата и народот поради си некои нивни цели и интереси...

Ако се признае дека може ова да е дело на криминалци и нивните структури и никогаш не ги фатат, ќе испадне дека криминалот работи во спрега со власта, оти како инаку ќе ја избегнат раката на правдата?

Реалноста според мене е дека овде политиката, криминалот и разунавачките служби се дотолку измешани што се е едно големо оро каде секој секого го држи не за рака, туку за тестисите...

Се повеќе ова ме потесеќа на романот од Орвел, 1984 во кој тој напиша:

Freedom is Slavery, War is Peace

Вечна му слава...

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35
Dodeka policijata se sluzi so sledemje na Makedonskata opozicija a ne ja usmeruva silata vo drzavnata bezbednost i bezbednosta na site gragani do togas ke imame bekstva na zlostornicite od mestata na zlostorot vo sekoe vreme i na sekoe mesto, taka bese so Prokredit banka vo centarot na Skopje koga po pucnjavata i zagrozuvanjeto na opstata bezbednost na graganite vo sred bel den i toa raboten koga na ulicite vriese od sobrakaj i luge banditite izbegaa naj verovatno vo kosovo istoto se sluci i na 12.04.2012 kaj Smiljkovci istoto ke se slucuva i ponataka ne daj boze...... Grujco zboruva za edinstvo kaj Makedoncite a toj sekoj vtor den go razdvojuva narodot na Brankovisti i patrioti na luge sto rabotat i luge koj nisto ne rabotele e taka nemi odi rabotava deka ke ne bide edinstveni. Politikata na edna strana drzavnite interesi na druga strana . Ova vaka ne odi koga Bugarski vesnici na golemo pisuvat deka naj dobro e Makedonija da se deli onie koj do vcera gaki nemaa da oblecat i pcenica baraa od Makedonija za da preziveat sega ke ne delat, koga potpisnici na Bukureskiot dogovor za rasparcuvanje na Makedonija se velicat so bisti na zgradite za Nadvoresni raboti izgradeni od site gragani na R.Makedonija ne zboram samo Makedonci zatoa sto site koj ziveat vo MAKEDONIJA se Makedonci, stom zemale Makedonsko drzavjanstvo i pasos i l.k znaci resile deka sakat da bidat Makedonci a ne da mi glumat ludilo koga doaga predsedatel na druga drzava deka doagal vo negovata doma vo negovata drzava, pa neka gi vratat makedonskite dokumenti i se znae posle prestoj od 90 dena vo Makedonija aj git tamu kade sto e negoviot predsedatel, neka odat Makedoncite vo delovite na Makedonija pod Grcka,Bugarska,Albanska okupacija neka se catalat taka pa da vidime dali osven mrak nesto drugo ke vidat, vaka rabotite ne odat koga se slucuvat vakvi raboti, a drzavata ne reagira barem so protesna nota ili bilo kako toa znaci deka sekoj moze da ja zebava a nikoj da ne reagira znaci ne postoj tuka drzava tuku nekoja beztezinska sitoacija nekoj protektorat nekoja teritorija na koja nikoj ne go boli uvo sto se desava.....
Od ruga strana imeto ne go davame, a drzavata ja gubime od den vo den se poveke i po kontrola i po teritorija i po naselenie, cuden nekoj patriotizam ke da e ova. BRUKA!!!!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Црни облаци се надвиснаа над Македонија, економски проблеми(досега невидени поскапувања на се и сешто), застој и уназадување на нормалните демократски процеси, па уште и меѓуетнички и меѓуверски проблеми, а со самото тоа и безбедносни проблеми .............. со еден збор кажано државичево се повеќе наликува на е*ано ГЕТО во кое ни кучето стопанот не си го знае !
Но што е па тоа битно, битно е нели секој да си го напуни ме’от и да му ја легне, што е битно ако на комшијата му умрела козата или пак му истепале или убиле дете .... ова е Македонија и секое чудо трае максимум три дена, четвртиот ден јово на ново, никој ништо не памти и не знае, еве сега иде 1мај ден за лапање скари и пиење пиво, некој ќе му ја фати по Солунски шопинзи, уште малку па ќе дојде летна сезона, па пак многумина ќе му ја фатат на Халкидики... и се така и така ......... 20 год. иста песна, кој ќе си го окрка, ќе си го окрка, кој ќе се спаси, ќе се спаси ... абре Македонче .. :tapp:

O

Orion.

Гостин
Црни облаци се надвиснаа над Македонија, економски проблеми(досега невидени поскапувања на се и сешто), застој и уназадување на нормалните демократски процеси, па уште и меѓуетнички и меѓуверски проблеми, а со самото тоа и безбедносни проблеми .............. со еден збор кажано државичево се повеќе наликува на е*ано ГЕТО во кое ни кучето стопанот не си го знае !
Но што е па тоа битно, битно е нели секој да си го напуни ме’от и да му ја легне, што е битно ако на комшијата му умрела козата или пак му истепале или убиле дете .... ова е Македонија и секое чудо трае максимум три дена, четвртиот ден јово на ново, никој ништо не памти и не знае, еве сега иде 1мај ден за лапање скари и пиење пиво, некој ќе му ја фати по Солунски шопинзи, уште малку па ќе дојде летна сезона, па пак многумина ќе му ја фатат на Халкидики... и се така и така ......... 20 год. иста песна, кој ќе си го окрка, ќе си го окрка, кој ќе се спаси, ќе се спаси ... абре Македонче .. :tapp:
Имаш среќа што не си се родил у Уганда или Ирак не туку се жали ќе биде подобро;)

Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Два критични моменти,две можни сценарија,
1. Албанците да излезат на протести против изградбата на хотелот врз тоа што тврдат дека било бурманли џамијата и да скандираат пароли против македонците, за голема албанија и све што и досега правеле на протести и да се спукаат со македонска група како што се деси на Кале. И после тоа тепачките ќе си продолжат по автобуси и секаде по Скопје како и досега па и некоја црква може да биде оскрвавена успат. Тоа ќе трае некој месец и ќе се смири ситуацијата исто како што беше и досега. Груевски ќе си ја повлече одлуката и хотел нема да се гради,ако веќе не ја повлекол после заканите од ИВЗ се во интерес на зачувување на меѓуетничкиот соживот.
2. Некој НАШ да потпали или осквернави џамија (има голема веројатност од 1,5 милиони ќе се најде еден) и тогаш се пали алармот кај албанците како и досега, ќе се собираат во ОРДИ и ќе започнат како луди да прават масовни протести,палат и демолираат дуќани, палат знамиња, скандирања хардкор,не знам колку христијански храмови ќе бидат потпалени,осквернавени и не знам шо ти јас,башка тепачки на улици, во автобуси...и ќе настане општ хаос во државава.

За жал нивната реакција ќе биде пожестока познавајќи го нивниот менталитет и начин на размислување на голем дел од нив.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
1. Албанците да излезат на протести против изградбата на хотелот врз тоа што тврдат дека било бурманли џамијата и да скандираат пароли против македонците, за голема албанија и све што и досега правеле на протести и да се спукаат со македонска група како што се деси на Кале. И после тоа тепачките ќе си продолжат по автобуси и секаде по Скопје како и досега па и некоја црква може да биде оскрвавена успат. Тоа ќе трае некој месец и ќе се смири ситуацијата исто како што беше и досега. Груевски ќе си ја повлече одлуката и хотел нема да се гради,ако веќе не ја повлекол после заканите од ИВЗ се во интерес на зачувување на меѓуетничкиот соживот.
2. Некој НАШ да потпали или осквернави џамија (има голема веројатност од 1,5 милиони ќе се најде еден) и тогаш се пали алармот кај албанците како и досега, ќе се собираат во ОРДИ и ќе започнат како луди да прават масовни протести,палат и демолираат дуќани, палат знамиња, скандирања хардкор,не знам колку христијански храмови ќе бидат потпалени,осквернавени и не знам шо ти јас,башка тепачки на улици, во автобуси...и ќе настане општ хаос во државава.

За жал нивната реакција ќе биде пожестока познавајќи го нивниот менталитет и начин на размислување на голем дел од нив.
Фиар Геин, замисли си што би било да некој Македонец осквернави, искрши, ограби или потпали муслимански верски објект(џамија) или пак осквернави муслимански гробишта, што би било потоа, мислам дека ќе настане потоп катаклизма вулкан земјотрес цунами... секако познавајќи го менталитетот од другата страна .......................... god help us и од наши и од нив ! :tapp:

Член од
29 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
32

Потполно си во право околу можниот развој на настаниве кај нас во Македонија. Ако се случи нешто од ова или некој сличен настан, одговорноста ќе биде единствено на МВР. Не само поради тоа што премногу доцнат со информации и со акција, туку поради тоа што одговорноста за безбедноста е ЕДИНСТВЕНО нивна.
Мене лично многу ме загрижува односот на МВР кон целата оваа ситуација.
Да не биде дека ние овде на форумов сме попаметни и дека повеќе знаеме од нив, но според мој информации веќе се појавува и раздор во МВР.
Џабе тоа што премиерот секој ден повторува како МВР работи со ентузијазам како никогаш досега, вистината е дека во МВР почнува да врие.
Се погласни и поенергични биле барањата на одредени структури кои инсистираат на поголема транспарентност и енергичен одговор.
Вакум периодов кој го создава МВР е во корист на злото кое е надвиснато над нас. Сите се свесни дека е доволно во ваков момент само една мала искра да запали многу голем оган. А колку подолго трае оваа агонија, толку повеќе простор за ситуации како во
Ограбени три цркви во Тетовско и Кичевско
,
Вандализам на православните гробишта во Лабуништа - искршени триесетина крстови,
ИВЗ ја предупредува Владата-Офицерски да не се гради,

Нека не чува Бог од пријателите, зашто ако дојде момент, самите знаеме како да се заштитиме од непријателите.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Потполно си во право околу можниот развој на настаниве кај нас во Македонија. Ако се случи нешто од ова или некој сличен настан, одговорноста ќе биде единствено на МВР. Не само поради тоа што премногу доцнат со информации и со акција, туку поради тоа што одговорноста за безбедноста е ЕДИНСТВЕНО нивна.
Мене лично многу ме загрижува односот на МВР кон целата оваа ситуација.
Да не биде дека ние овде на форумов сме попаметни и дека повеќе знаеме од нив, но според мој информации веќе се појавува и раздор во МВР.
Џабе тоа што премиерот секој ден повторува како МВР работи со ентузијазам како никогаш досега, вистината е дека во МВР почнува да врие.
Се погласни и поенергични биле барањата на одредени структури кои инсистираат на поголема транспарентност и енергичен одговор.
Вакум периодов кој го создава МВР е во корист на злото кое е надвиснато над нас. Сите се свесни дека е доволно во ваков момент само една мала искра да запали многу голем оган. А колку подолго трае оваа агонија, толку повеќе простор за ситуации како во
Ограбени три цркви во Тетовско и Кичевско

,
Вандализам на православните гробишта во Лабуништа - искршени триесетина крстови,
ИВЗ ја предупредува Владата-Офицерски да не се гради,

Нека не чува Бог од пријателите, зашто ако дојде момент, самите знаеме како да се заштитиме од непријателите.
Што ги мешате МВР во случувањава, па МВР нели се занимава моментално со активирање и деактивирање на детонари, откривање и конфискување на нелегални/непријавени покер апарати, билијарди, фудбалчиња, пикада, флипери... апсење и казнување на ситни профитерчиња/митаџии, доктори, професори, цариници, вработени на наплатни рампи, крадачи на археолошки предмети, неплаќачи на данок, лица кои некористат уна каса фискале и сл. а и секако МВР се најзафатени со лупањето на казни и собирањето на арач по раскрсниците, патиштата ........ што мешате баби и жаби незнам ! :tapp:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Зарем мора да се изгради офицерскиот дом на местото кај што имаше џамија ?
Ваквото тврдоглаво настојување од Владата ,дополнително ја влошува состојбата , да не биде работата со сила или можда тоа им е целта , уште една тема која треба да е споредна , но за која ќе биде преокупирана цела нација , уште 1 месец насилтво.

Да не испадне како со Кале , откако ќе се тепаме , ќе се навредуваме , да речеме Пу пу не важи , ќе донесеме друга одлука.

Подобро нека седнат нека ги земаат во обзир сите опции и да одлучат разумно.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Ваквото тврдоглаво настојување од Владата ,дополнително ја влошува состојбата , да не биде работата со сила или можда тоа им е целта , уште една тема која треба да е споредна , но за која ќе биде преокупирана цела нација , уште 1 месец насилтво.

Да не испадне како со Кале , откако ќе се тепаме , ќе се навредуваме , да речеме Пу пу не важи , ќе донесеме друга одлука.

кажи си шо ти лежи на душа - Славомакедонската Влада........последниот пат ко гледав вести уште ДУИ беше на власт во Владата,имаа потпретседател и неколку министерски и заменик министерски места........никако да ги забележам нивните интелектуални способности и успеси со раководењето на нивниот сектор а со тоа и олеснување на животот на граѓаните на Република Македонија,мир и благосостојба пред СЕ

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570

kill-it-with-fire.jpg

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35

I DUI e vo vladata, znaci i DUI dava ligimitet na vakvite odluki. Ako ne i e po kef ova neka izleze od vlada imat Odbrana,Sudstvo,Evropski integracii tri klucni ministerstva. Nego slatka e vlasta, a narodot koj go e.e neka se krsi i neka srada vo megusebni presmetki,,,,,,

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ама стварно изгледа нешто се крчка, иакo не верував во такви изјави и ги сметав за нереални.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom