Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Значи точно било. Професорите биле шалбанци а нападнатите ученици во хемиско македонци. Знам какви се ученициве здивени ама тепањето е недозволиво и уште нешто за размислување - шѕо ако беше обратна ситуацијата? Ќе доаѓаа од ОБСЕ за да разгледуваат што се десило, па протести и тн.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
за историјава немам зборови се гледа дека си историчар, море сите народи тогашни живееле во племиња а дека македонија била од тогаш држава е чиста шпекулација и романтизам...

а за цртање на мапата на еничка ххххххххххх - секој има право да сонува и да се надева, а ако велиш дека во твоја држава нема да бидеш казнет кога ќе црташ мапи тоа ми вели дека станува збор за дискриминаторски режим, ако си македонец уживај, ако си албанец полицијата ќе те затвори само ако ги гледаш намуртено.........
--- надополнето: 28 март 2012 во 09:28 ---

купи колку сакаш оружје, ништо нема да завршат работа, само трошење пари за купување, за одржување итн. денеска само на НАТО и е дозволено да војува (НАТО=УСА). ако тие одлучат дека нема да има војна, нема да има, ако одлучат дека мора да има тогаш тешко на сите нас.....
--- надополнето: 28 март 2012 во 09:33 ---
Што мислете за ова: најверојатно коалициските партнери намерно ги предизвикаат овие настани и инциденти само да се дефокусира јавноста а на друга страна тие веќе го менувале името на државата...
Се надевам дека не се толку подли да го направат тоа....
НАТО и УСА ок ама што ако се случи народот да ги испразни касарните и магацините со муниција, кој ќе спречи тогаш пола милион народ, 50 години ќе поминат дури да се разоружа.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Протестот во Брисел , пред зградата на Европската Комисија помина мирно со присутство на стотина албанци ... беа испратени пораки до Европската Унија да преземе мерки за заштита на правата на албанците во Македонија и општо на Балканот.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Протестот во Брисел , пред зградата на Европската Комисија помина мирно со присутство на стотина албанци ... беа испратени пораки до Европската Унија да преземе мерки за заштита на правата на албанците во Македонија и општо на Балканот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.073

е сега навистина се испровоцирав пичка ви ли материна, матер ви ебам на све живо и диво, а бе копилина едни кој прва уште ги барате, и што не се буните за во Гејлада туку само за тука сте запнале бе матер ви ебам скапана.

Scorpion_MKD

Бездомник
Член од
19 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
88
Добар ти е извадоков Out Of Reality само да те надополнам за периодот на конфликтот 2000-2001. У тоа време јас бев редовен војниик во АРМ да не мислите сега ке ви продавам приказни како сум војувал или не знам што далеку од тоа. Ке го кажам следново вистината па кој како сака нека свати од своја гледна точка. Убаво се сеќавам како Гуштер, Фазан Џомба кој на која цифра бил не е битно сите седиме у тоа училницата и гледаме вести млади зелени ке гинеме за татковина за Македонија се палиме на пукотници кога полицијата пукаше кон тетовското кале посебно врескавме како на натпревар и скандиравме Македонија кога полицијата ги уби оние со бомбата на пунктот а имаше и денови кога тагувавме како целата нација за убиствата кај Карпалак и Вејце одевме со наведнати глави и мислата како ние ке ги одмаздиме и што знам ке го дадеме животот за Македонија. Бидна тоа што бидна 2000-2001 сите знаеме дека не беше добро ни за Албанците ни за Македонците еве ви образложение. Тие што војуваа на терен и спиеја по Земуници шатори и стоеа во ровови полни со вода тие што загинаа од двете страни сите беа прелажани зашто кај нас конфликтот беше увезен од страна управуван од од надворешни тајни служби а потпомагани од нашиве Црнокостумаши политичари како од Албанска така и од Македноска страна. Е сега бидна што бидна уште на почетокот немавме муда да се реши тој конфликт додека сите убаво се сеќавам странски известувачи ЕУ и не знам кој уште ги нарекуваа терористи и бараа од нашата држава да ја разреши состојбата брзо и молскавично зашто се знае со терористи не се преговара а тоа беа терористи знаат и кажуваат овие нашиве Албанци како ги држеле како жив штит како им ги тероризирале селата и куќите како вршеле изнуда и што уште не. А Црнокостумашиве предводени од Љубчо од една страна и Бранко од друга не можеа да се договорат и да најдат единство решение за одлучна акција иако ни донираа во тогашно време и хеликоптери и тенкови а ние немавме ништо освен полициски БТР и застарени минофрлачи со пушкомитралези М-53. Почнаа нашиве доброволно да се пријавуваат кој Резервист кој со продолжен воен рок кој Лав и не знам уште што. Бидна и да дојде до претење за минофрлачки напад од голем калибар врз Скопје од територијата на Арачиново овие нашиве црнокостумаши им гореше под нозе стегнаа обрач околу Арачиново дојдоа Волците на ним им симнувам капа дечките се легенди во координиран напад со хеликоптерите и минофрлачи влегоа до половина село чистеа куќа по куќа и оп СТОП. Чекај сега мајката до вчерашните терористи станаа борци за човекови права аааааа па не може тоа така вие ке ги убивате чекај сега ние ви ја сваривме чорбата вие запршка ке ставате не може. Ајде сега назад на почетна позиција на пунктовите дајте тоа ударните игли од пушките зашто може некој недокрстен да пука по своја желба.... ај сега тоа борците во автобуси и ке ги извлечеме накај Кумановско а вие гледајте им ги тоа куровите и газовите преку прозорец на тие што пукале на вас зашто они сега се борци за човекови права а сите вие патриоти сте овци бее бееее ... Ајде се заврши и тоа кој направи пари направи кој седна у фотеља седна кој отиде у курац 2 м под земја отиде ај ние што останавме сега како што да праиме натаму. Идеш викаш конкурираш за платен војник си бил ваму наму овде онде ти викаат а не бе батка ти не можеш сега по рамковен договор малцинство ако си Албанец Србин Бошњак и ти патриота викаш како бе у пм па ја сум МАКЕДОНЕЦ патриот ја сум на СКИ не ИЧ или ОВ или не знам што. Ај викаш нешто друго како воен ветеран идеш Полициско куче ке се праиш мора нешто да фатиш некој државна работа клати врата зимај плата. Ама и таму стоп си бил Македонец си немал некој вујко чичко на позиција те тапшаат по рамо и ти викаат ај момче млад си ти терај даље.... Ти силен викаш кој ве ебе бе можам ја сам и си бркаш работа... Ден за ден се бркаш во џеб бараш цигари курац немаш пак бркаш во џеб да ја носиш девојкати на кафе уффф не стига у пм ај кај мене ма маче ке си пиеме турско и така и праиш филм како оно било поубаво по слатко само безделници седеле по кафичи а ти у џебот немаш скршен денар и викаш уффф ке ги убијам сите ме насамарија како магаре на мене ли јас патриот јас ова ја она. Ништо си викаш морам да работам нешто изборот е следен,,, Такси возач да те плука секоја будала Пиавара Сокара врти со камион 10 саати кичма транс или зимај чукот и у некоја фабрика за чевли со женски муабети цел ден и со лепак па после раб не ти треба да дуваш зашто веќе си надуван лепак или последното како негде в Гурбет Јабаана да идеш и све у пм. Е ја бев повише со луѓе па од искуство ви кажувам како таксист носач на вода измеќар разнесувач не весници, памперси, возач на стари комуњарски и самобендисани госпоѓи кои кога ке затаварт врата на кола сеуште мислат дека се возат у ФИЧО или 101 па така налетував и на нашиве сограѓани Албанци некои од нив борци за човекови права и у разговор со нив и они се огорчени од сето тоа што бидна и они седат многумина од нив дома без работа и не се ложат на политика со исклучок на младиве зелени матуранти кои уште се палат на голема Албанија со подршка на Тачи кој очигледно неможе да се засити со тоа што лапа у опозиција па пропагиранетрпеливост поделби и вештачки држави. А останатиот процент гледа како крај со крај да ставаат во месецот и они викаат нека иде сега да се пука тој со врски у АРМ или МВР што работи да си го прашам и јас и кој да иде више да го дупат у здрав мозок еве ви сега професиноална војска полиција и не знам кој нека идат ја више не. Од сите овие ги вадам само ВОЛЦИТЕ дечки на вас капа ви симнувам.... Поздрав

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
и што не се буните за во Гејлада туку само за тука сте запнале бе матер ви ебам скапана.
Веројатно затоа што ви сметаат за будали.
Дали има основа такво размислување од страна на Албанците сам процени.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.073
Веројатно затоа што ви сметаат за будали.
Дали има основа такво размислување од страна на Албанците сам процени.
а ти вака ко многу паметен од која страна си ако може да се преставиш пред да продолжиме со муабет, чисто да знаеме со кој си имаме работа.

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
а ти вака ко многу паметен од која страна си ако може да се преставиш пред да продолжиме со муабет, чисто да знаеме со кој си имаме работа.
Јас сум од црните.

Значи ти си од белите.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.073
Јас сум од црните.

Значи ти си од белите.
значи ти си од тие никој и ништо, ако си од нив во иднина не сери кај што не е за серење туку најди некое посоодветно место.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.073
Голем маж си, многу си jaк и храбар.
добро вака да те прашам, се читаш што пишиш пред да постираш ? каква врска имаш ова што го лупаш, брат ако имаш нешто да кажиш кажи ако не треси што ти доага на памет, сакаш да дискутираш, отвори се и ајде да дискутираме, ако не подобро не лупај.

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
добро вака да те прашам, се читаш што пишиш пред да постираш ? каква врска имаш ова што го лупаш, брат ако имаш нешто да кажиш кажи ако не треси што ти доага на памет, сакаш да дискутираш, отвори се и ајде да дискутираме, ако не подобро не лупај.
Јас дискутирам, но ти сведе се на лично ниво, претендираjки наjпрво да се идентифкувам. Заборави ли веќе?

Губиш хронологијата на настаните. Тоа се синтоми на алцхајмер.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913

"Еден да не остани од вас..сите да се истребете и изумрете "

Пренеси го ова до Брисел како порака од Македонците......Ви ебам то племето

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.073
Јас дискутирам, но ти сведе се на лично ниво, претендираjки наjпрво да се идентифкувам. Заборави ли веќе?

Губиш хронологијата на настаните. Тоа се синтоми на алцхајмер.
ништо не заборавјв јас,немој да глумиш паметен, ти така се вклучи во дискусија, пошто се изјасна дека некој тука колективно е будала, редно е да се престават и тие паметните, да ги видиме кој се тие, ама тебе очигледно повеке ти одговара да седиш на страна и кога ке ти дојде за згодно да каснеш некого од колку од внатре да ја играш играта, не ја бива брат така, не е тоа муабет, од такви паметни како тебе таму сме каде што сме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom