Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе има ли 3 нмастани вечерва? типував на 3ка коефициент ми е 2.15 - знам за еден НЕОБЈАВЊЕН настан тепачка у 22ка денеска околу 00:30

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.434
Поени од реакции
9.107
додека вие го дрвите на форум, надвор борби се водат, Скопје во пламен

се шалам

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Дали навистина мислите дека албанците овие напади ги прават самоиницијативно?Им текнало ајде ќе колиме каури по улиците.Се знае кои прават проблеми и кој ги команда.Напаленковци од 15 до 20-ина години,со број на мозочни клетки еднаков на квадратен корен од нула влезени во Голема Илирија филм,командувани од истиот тој кој ги командаше и 2001.Убаво знаеме каде е сега Ахмети.Ова што сега се случува е најверојатно договор помеѓу ВМРО и албанскиот политички блок за мала дестабилизација на ситуацијата со цел дозирање на национализам кај населението и оттргнување од дневните проблеми,донесување закони на мала врата (менување име за влез во НАТО и сл) и перење на пари преку нови или постоечки проекти.Македонците ги уапсија со цел спречување на ескалација на ситуацијата од македонска страна (гледајте апсат македонци само кој кур ќе се тепам јас па да одам по судови).Навистина не гледам причина зошто би почнала граѓанска војна,ги имаат сите права,може да се посираат на глава врз македонците и никој ништо да не им рече,имаат вработување според рамковен,не важат закони за нив.Со отцепувањето повторно би биле обични граѓани без такви права.Немам ништо против албанците.Кај секој народ има и добри и лоши луѓе.И кај македонците и кај албанците има недораснати говеда со IQ пониско од апсолутната нула но и кај двете страни има луѓе кои си го гледаат животот,не расудуваат по националност и се фини и добри луѓе.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Моја беше грешката што навлегов во објаснување и дадов мислење мое што содржи доза политика ... за тоа ја прифаќам кривицата !! Ама за бидам оквалификуван како партиски војник...извини ама ме навредуваш !! Тоа пак ќе ти кажам нема да ти го дозволам да ме обвинуваш за партиски подржувач кога не сум ... Да оставиме настрана тоа да си продолжи дискусијава за тоа што е ...
Да ти нацртам треба? Ако си се пронашол во постот не сум ти јас крива. Нема потреба да се правдаш и докажуваш кој си и што си и зошто си напишал нешто, посебно не па на мене или на било кој на форум. Ако си се навредил твој проблем, ако не сакаш да бидеш етикетиран како партиски војник, не се однесувај како таков и готово. Не туку цитирај за глупости за џабе само редиме офтопици.
Е тоа незнам. Мене прилично ми помина тивко ноќта, мислев нема да има вакви дешавки.

Седете си дома не се заебавајте, не изигравајте херои, освен ако не сте во некоја поголема група :p.
Идеалното решение, бегај во што подлабока дупка. Они си се организираат и си тепаат, а ние ко секогаш си ќутиме и чекаме на властите да го решат случајот.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
абе има ли 3 нмастани вечерва? типував на 3ка коефициент ми е 2.15 - знам за еден НЕОБЈАВЊЕН настан тепачка у 22ка денеска околу 00:30
E jas 7+ staiv leeeeeeeeeeeeeee abe so kako u 22 aj kazi

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Цитирам:​
"po toj povod vecerva vo gorce se sobraa 300 mladi makedonci za da se presmetaat so site Albanci sto ke pominat niz naselbata no i samo no kako sekogas bea angazirani isto tolku policajci ,,a za utre se najavuva mnogu pogolema brojka koja nema da mozat da ja sprecat ni cela policija"

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
"po toj povod vecerva vo gorce se sobraa 300 mladi makedonci za da se presmetaat so site Albanci sto ke pominat niz naselbata no i samo no kako sekogas bea angazirani isto tolku policajci ,,a za utre se najavuva mnogu pogolema brojka koja nema da mozat da ja sprecat ni cela policija"
Зависи дали ќе сакаат да ја спречат или не!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Јас вечервава се шетав сам, поминав низ центар пеш да си ја земам колата, се разминав со две групи албанци од по 3-4 души и никој не ме нападна. Плус зборев и на мобилен, сигурно слушнаа дека сум македонец па никој не ме чепна.

Не дека одам без орудије, ама како сум накострешен периодов, со голи раце би задавил да ми се присили некој!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.434
Поени од реакции
9.107
од каде е цитатов?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.998
Поени од реакции
45.441
Види па ако размислиш ако имаше некој муда да го стави Александар на плоштад и Музеи, споменици итн беше Грујо
Чекај чекај, ова е твојата перцепција за човек со муда у земјава ? Односно политичар со муда ? Па и не ме чуди зашто сме баш вакви со декади, кога ќе се собере аll in all све, мнозинството стандард си има искривена перцепција ко оваа твојава за политичар со муда. :facepalm:

Народов да сакаше клингонец како ебе коза, тоа ќе беше поставено на Плоштад, едноставно е, проценуеш ајкју на мнозинствово, гледаш на што прави ручни рат, имаш прилика да ги придобиеш со тоа, имаш прилика уз пут да испереш голема пара, win-win ситуација, уз пут дека имаш муда, се пазариш со оние од другата страна па и нив им допушташ да градат по свој терк и тоа е тоа, win-win-win ситуација.

Да ги имаа мудата кажано е на темава како ќе се реагираше сега, или во Гостивар, али не, од што имаат муда денес македончето е граѓанин од втор ред у земјава, у подредена улога е стаено и истото сега се плаши да се шета по улици навечер, да трча на кеј, да иде у школо, да се вози у автобус ...
Муда се покажуваат у вакви ситуации, и ситуација кога Бучи симнуваше лисици на Кале, истиот тој Бучи, бидејќи Грујо имал муда, ко ЗАМЕНИК МИНИСТЕР НА МВР кажа јас одговарам само пред Ахмети, еј, знаеш кој дозволен луксуз е ова да го кажеш ти у Македонија, да си заменик министер на МВР во оваа земја а да изјавиш дека одговараш пред претседател на партија која го претставува албанскиот блок во земјава а не пред премиерот на истата, не пред министерката. Па да имаа они муда тука, и Груби и Бучи ќе одговараа пред законот, не сеа рамо до рамо сите заедно у бифе во Собрание да седат и кафе да пијат.

Имаш поназад примери како политичари со муда донесуваат одлука за вакви настани, али дека овие од горе кај нас имаат муда, се плашат дека ако реагираат на таков начин ќе создадат простор за манипулација дека се врши терор врз одредена група на луѓе во земјава, ама затоа ќе удрат по македончето, ко што тоа го направија со Фемили Аеродром кога патуваа за Куманово, боље него да си го припитомиме, навикнато е тоа кутрото да трпи ... и трпи ... и трпи.

Кои црни муда бе, неаме ние политичар со муда, ние сме безмадеста држава, се потврди тоа во 2001, се потврди со срамниот договор што го потпишаа, се потврдува и сега, јасно ко бел ден е, незнам како дозволувате на ваков мизерен начин да ви плакнат очи.

И не само тоа туку имаше храброст да го отвори егејското прашање
ијааааа :pos:
санавабич

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Зар мислиш дека нема да сакаат?:)
Зависи дали ќе им одговара да има уште повеќе инциденти или веќе полека ќе ги спречат.

Во Тетово ги уапсија тепачите, исто како и дел од тепачите во автобусот во Скопје.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom