Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.961
Во Скопје на улицата „Лазар Личеновски“ нападнати три лица

САБОТА, 10 МАРТ 2012 13:04

На 09.03.2012 година, во околу 18,00 часот, во Скопје на ул.„Лазар Личеновски“, поточно на мостот од страна на четири лица без повод и причина физички биле нападнати М.С.-15, Д.Т.-15 и С. К.-17, сите од Скопје.

Имено, додека истите во наведеното време се движеле по мостот во правец на Влада на РМ, биле пресретнати од лицата и тоа две лица од напред, а две лица од позади, кои без повод и причина физички ги нападнале удирајќи ги со клоци и тупаници, а еден од напаѓачите ги удирал со метална шипка, при што С.К. и Д.Т. се здобиле со видливи повреди во пределот на лицето и главата. Полициската станица во Центар превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.
Ова е истата вест со таа со момчињата во паркот.

Младински ракометари на РК Вардар кои оделе на тренинг се нападнати на мостот кај жабарот од 4-ца Албанци.

Кажав и претходно, се почести се нападите врз децата ѓто тренираат во ФК Вардар, ФК Работнички, РК Вардар и КК Работнички...

Синот на колешка на татко ми (13 годишен, тренира во КК Работнички) го бркале од зоолошка до парк, ама не го фатиле.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Алора ти кога незнаеш не збори, посебно не за Ѓорче !! Местото каде се нападнати двајцава во Ѓорче е позади стадионот каде од другата страна е албанско село и поминуваат преку мост дрвен за да поминат преку Ѓорче. Ти со цел памет мислиш дека невратено ќе остане ова ?! За други места може ама за во Ѓорче не ми кажувај те молам ... Во Ѓорче 2 кај бензинската на излез накај Тетово има 2-3 албански фамилии и тоа е тоа во Ѓорче. Во Општина Ѓорче има уште едно Албанско село ама тоа е после Волково, Никиштани и тоа е усвет у планина !!! Не правете слика за Ѓорче тоа што не е ...
значи не мора буквално да се свати.Преку вардар е сарај 2 минути од ѓорче,за разлика од другите населби низ скопје,нели?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Младински ракометари на РК Вардар кои оделе на тренинг се нападнати на мостот кај жабарот од 4-ца Албанци.

Кажав и претходно, се почести се нападите врз децата ѓто тренираат во ФК Вардар, ФК Работнички, РК Вардар и КК Работнички...

Синот на колешка на татко ми (13 годишен, тренира во КК Работнички) го бркале од зоолошка до парк, ама не го фатиле.
--- надополнето: 10 март 2012 во 13:34 ---

Остај тоа , знае ли некој дека пред околу една недела или две беше оставена бомба пред ГТЦ и беше спречен терористички напад? Секако заташкаа...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Колку би сакал да се најде ко Јаким некој сега...да им свирни во глава неколку железа на 3-4ца.....Абе ич нема да ги жалам......со кеф на гроб би им играл на таквите .....

Член од
26 декември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
I kaj albancite I kaj makedoncite ima arni I losi bre luge.fakt e deka golem procent ne se tolku obrazovani pa se mnogu lesni za manipuliranje,Kako I sto gledame.fakt e deka nema uspesno menagiranje od odgovornite-partiite.zosto albanskite partii ne osudat javno nekoi kriminalci,dileri I t.n.?nego samo si kutat,tivka poddrska.ako ne togas raskini koalicija so alb parija I gotovo.so..samo za Pari se na pozicija?ako ne rabotat zaedno..Turi Im pepel.samo narodot ke strada ko I sekogas.greota..
Gjabe narodot se buni ako vlasta nema volja za nisto.tie si baraat a kolku nie ke Im dademe zavisi od nas...
Mozi I nekoi pogolemi sili diktiraat..gospod znaj..
samo zdravi I zivi da sme pa ke vidime.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
http://www.youtube.com/watch?v=uilFJ6HflKk

Со вакви си имаме работа. Да дојдат и Мајка Тереза и Ганди силувани ке си одат дома. Па нека продолжат некои да мислат дека нешто со разговор ке се реши.
Просечен млад Албанец од Скопје, до 8 одд не излегува од своја населба. Надвор е пуштен сам да шета од 5 години, баби носи пиштол и продава телефони од рекет на битпазар, или во подобар случај шверцани алкалани батерии.
И да, завршува 8 одд, и пак хоризонтите се само до средно школо и во свое мало. А во албанско мало, надвор нема девојки, па останува само да се види кој е појак, фалење со пиштоли, ножеви, и да стандардното што си го закачан на брат ми.
И ке дојде некој на вакви ке им објансува дека не треба да глумат полат и мемати.
И ајде сега да најдеме некое чаре. Лекот сите го знаеме,ама Бранковисти и Грујовисти ги здоболе. Како било порано така ке биде и сега. Ке патиме од предавници.

Пуштете го уште еднаш видеото, и пак размислете.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.615
Поени од реакции
31.440
a zoshto vie pomladive ,,,shto znaete angliski perfektno ne pochnete informaciite kade shto se zhrtvi na maltretiranja i fizichki napadi makedonci a storiteli albanci da pochnete po socijalnive mrezhi da ja shirite vistinata ,,vaka ispagja kako i sekogash dodeka makedoncite spijat ovie rabotaat ,i mediumski se sekogash vo prednost pred svetskata javnost ,[pochnete i vi so informacii po socijanive mrezhi so informacii ,vistinski,,,,,,,,,,pa posle se chudime od kade strancive ,,,,obichnite gragjani razbrale deka vo makedonija makedonskite albanci bile maltretirani prevzemete neshto i na mediumska promocija na nastanite onakvi kakvi shto se ,,,,,,,vie ste na poteg da im objasnite na vashite prijateli od drugve drzhavi shto navistina se sluchuva,,,,,,,,,,

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
http://www.youtube.com/watch?v=uilFJ6HflKk

Со вакви си имаме работа. Да дојдат и Мајка Тереза и Ганди силувани ке си одат дома. Па нека продолжат некои да мислат дека нешто со разговор ке се реши.
Просечен млад Албанец од Скопје, до 8 одд не излегува од своја населба. Надвор е пуштен сам да шета од 5 години, баби носи пиштол и продава телефони од рекет на битпазар, или во подобар случај шверцани алкалани батерии.
И да, завршува 8 одд, и пак хоризонтите се само до средно школо и во свое мало. А во албанско мало, надвор нема девојки, па останува само да се види кој е појак, фалење со пиштоли, ножеви, и да стандардното што си го закачан на брат ми.
И ке дојде некој на вакви ке им објансува дека не треба да глумат полат и мемати.
И ајде сега да најдеме некое чаре. Лекот сите го знаеме,ама Бранковисти и Грујовисти ги здоболе. Како било порано така ке биде и сега. Ке патиме од предавници.

Пуштете го уште еднаш видеото, и пак размислете.
Ццццц,кое племе еј..Ги сили коа пукаат..Убав коментар има напишано..
Where there is no law, Human being behaves like that. No fucking big deal. Come to usa and do this, consider yourself gone for life prisonment. Lol

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Шутрак еве еден одговор од ''западњациве'' што имам добиено

That is a sad story my friend, but assimilation of cultures has been the thriving force of the west for some time now.

You should truly pride on your heritage and show it off as much as you can with a chin held high. It is a right.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Какво племе се бе, абе горди се на тоа шо пукаат со пушка бе, ти еб*м малоумните. И после нормално дека нема да имаат 2 грама мозок, кога од 5 години ги учат како се ракува со калаш...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Чаир ли било ова?

Им влегле дома ги претепале и им ја демолирале куќата сабота, 10 март 2012

Нападнато семејство во Скопје, тројца завршиле на Ургентен

Вчера околу 17:40 часот, во Скопје на ул.„Славеј Планина“ во домот на Ѓ.Б. (61), влегле Р.М. (21), О.М. (15), С.М. (37), Р. М. (40), Б.М. (27), Р.М. (63) и С. М. (16) сите од Скопје и со камења, безбол палки и други тврди предмети почнале да кршат по куќата при што ја искршиле влезната врата, прозорите од куќата, и целосно го искршиле излогот на дуќанот.

Ги нападнале Ѓ.Б., Н.Б. (58) и С.Б. (36). Тројцата повредени биле пренесени во Ургентен центар каде што им се констатирани тешки телесни повреди. МВР ги привела лицата кои го извршиле нападот и против нив ќе биде поднесен соодветен поднесок.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom