Македонија - Грција, 3. септември, ЦАРЕВИТЕ ПОБЕДИЈА!!!! (72:58)

Статус
Затворена за нови мислења.
A

Auditore

Гостин
Кој најде линк (ако воопшто се најде) за даунлоуд на утакмицава нека пушта, ова мора да се има во колекција :)
На внуците ќе кажуваме за денов :)
Исто и мене, кој најде линк/торент за даунлоуд, нека праќа моментално, фала однапред!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.620
Поени од реакции
11.673
Добро.....сега да не ја расипувам забавата ама мислам дека е време да се насочиме кон Финска. Доволно беше славење и слично. Во ред, победивме, ги убивме ѓубрињава, ама реално оваа генерација на гејциве е срање. Да беше онаа од пред 2 години тешко да се радувавме ама на кого му е гајле за тоа сега и да не се замараме со што би било доколку би било. Ги начекавме ослабени и ги силувавме. Е сега не смееме да дозволиме од готово да направиме вересија и да го намалиме значењето на оваа победа. Се би било многу помалку значајно доколку гејовиве завршат пред нас на првенството.Такво нешто не смее да се случи. Имаме шанса конечно да стигнеме далеку и мораме да ја искористиме. Верувам дека задоволството би било двојно поголемо доколку покрај победава успееме да завршиме и пред нив на Евробаскетов. Па кога би можеле во топ 4 би било супер ама тоа малку потешко. Со малку среќа да ама сепак...реков и претходно: Шпанија,Франција,Србија и Литванија со сигурност се подобри од нас и во дуели со нив тешко да победиме. А во дуели со репрезентации од типот на Италија,Германија,Словенија,Турција,Русија мислам дека можеме да се надеваме на победа. Не се нешто сјајни овие така да ако играме борбено и машки имаме шанси за победа. Можеме да се надигруваме со нив. За тие 4 појаки кажав мада и не сум сигурен дали се толку силни не сум ги гледал константно па можно е да се ослабени како нашиве денешни кучки :D ( сега веќе вчерашни ). Во гените ни е нас после висока победа да се воздигниме па после да падниме. Е па сега се надевам дека ќе ги исплескаме финциве а потоа и босанциве и први да ја завршиме групава. После тоа автоматски сме во 1/4 финале а со некоја победа плус во наредната група и да добиеме полесен противник и да се надеваме на сензација. Прво утре да ги средиме финциве па после другото. Бтв не ги ни имам гледано па не знам ни што се ни како се
Во секој случај одиме на победа!!!!

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Класичен песимизам и не верување во своето ..... ( ако го чувствуваш како свое)
Свестете се и прекинете веќе со песимизмот и плукањето, глава горе и гордо напред без граница !!!!
Значи сеа песимизам е коа ќе кажам дека јас и сите ние не треба да очекуваме медал на првенствово? LOL
Аман, победава не не направи главни конкуренти за првите три места. И било што слично барано од играчите е огромна неблагодарност спрема нив и нивниот однос на првенствово.

Они со пласман во следната рунда веќе ќе ја постигнат својата цел на првенствово и тоа со ненормална мотивирана и пожртвувана игра ( сериозно ја не видов друга селекција толку да се фрла по секоја топка). Се натаму треба да биде игра ослободена од притисоци и очекувања. Не треба да им ставаме товар што уопште не треба да го носат. И онака пласман понатаму би бил огромен резултат за нас. Очекувањата ствараат одговорност, а одговорноста ствара притисок кај играчите. Не треба да им ствараме нереален притисок, тоа ми е целиот муабет.

А и, не верување во своето? Please.
Половина од вас, спотрски поети и "оптимисти" ќе им испцувате све живо на кошаркариве ако случајно изгубиме од Финска и Босна и не одиме понатаму. После ќе се прават и муабетите: ако поминевме ќе се падневме со овој и ќе поминевме, после со оној, со нив ќе се држевме и ете ти финале.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237

дај некој нека направи нешто вакво, ама асално, да ги нема белите позадини. Не ко моево у пеинт, само тоа иам на лаптопов... :ROFLMAO:

п.с. Перо има на левана рака истетовирано 3342, сеа на другата слободно може да си истетовира 7258. :icon_lol:
Нема да личи ако е транспарентно цело.

В

Вори

Гостин
Сега со ладна глава можам да напишам нешто понормално за разлика од прееска.
Значи многу ми е мило што денеска по не знам колку време,цела нација е обединета.Цела нација е заедно и цела нација се радува на овој одличен успех и на победата над Грција.
Без разлика дали се ВМРО,СДСМ,ЛДП.Без разлика дали се Комити,Чкембари,Гемиџии,Војводи или пак Кумани.Без разлика дали живеат во Прилеп,Кавадарци,Демир Капија или Тетово.
Многу сум горд и на ова што барем денеска сите бевме едно исто и сите дишевме како еден,многу сум горд на кошаркарите кои се најзаслужни за оваа радост и ова славје во Македонија и горд сум што сум Македонец пред се.
И да се родам по вторпат и да би можел да бирам што да бидам,пак ќе одберам да бидам Македонец.
Малку народ сме,ама горд и сложен во вакви моменти.
И не сакам ова да се случува еднаш на 5 години,не сакам ова да се случува кога ќе ја победиме пак Грција или кога ќе ја победиме Шведска во ракомет.
Секогаш треба да бидеме и да се држиме заедно,зошто само така ќе опстоиме.
И момциве се херои,независно дали ќе победат утре и задутре,независно дали нема да се пласираат понатаму.
И треба на аеродром да ги пречекаме онака како што доликува и онака како што заслужиле.
После овој натпревар денеска,мене душата ми е полна и можам да кажам дека посреќен не сум бил којзнае од кога,а можеби не сум бил и никогаш.Огромно значење има ова за мене,а верувам дека и другите се чувствуваат така.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Кога не дават реприза, очекувам некој линк да стави па да си ја снимам од интернет. Треба да се има ова.. да ме служи за цел живот ! :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Материјалов од грчкиве дресови ко тоалетна.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
За тие што бараа линк за download на утакмицата, на
Код:
http://rutracker.org
има торент ама со руски коментатор.

Статус
Затворена за нови мислења.