Мажи > жени

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Колку е типот у заблуда само...

колку има жени кои се пообразовани од мажите, колку има жени кои заработуваат повеке од сопствените мажи.....

Можеби тоа што мажите се поекспонирани е резултат на минатото, на периодите кога жените немале еднакви права, но денес јас можам веднаш да ви посочам многу млади девојки кои се многу поуспешни од своите врсници од спротивниот пол. Имаме такви примери и на форумов.
Денес многу жени се менаџери на многу успешни компании или водат сопствени бизниси, и покрај тоа одговорно се грижат за семејството истовремено.

Мојата мајка е дел од една научна категорија која брои само 10 луѓе во нашата држава, придонесува материјално еднакво во домот и истовремено има 3 деца и успева да биде успешна и кон својата криера и кон семејството истовремено.

Затоа жените се подобри од мажите!
Кажи една област каде жената е подобра од мажот?
Нема таква.

Жените се поглупи. Аман веќе.
Не само што се поглупи, туку се и порасипани. Барем јас цел живот страдам од неправди нанесени од жена. Џабе се сите факти кои се изнесуваат во корист на жените, тоа дека зреат побрзо од мажите не треба да се генерализира, кај поединци е само, со оглед дека дека денес постојат се повеќе мамини девојчиња кои живеат од кредитната на тато и волјата за шопинг.

Еве ви жени читајте и плачете.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
113
Поени од реакции
56
Како прво јас немам татко и мајка ми не ме вика принцезичка по дома
Тврдам дека жената е 100 пати попаметна и поснаодлива од мажот затоа што мајка ми сама ме одгледала, таа си знае колку има работено и колку се има мачено за да ми угоди све што ќе посакам.
Кој маж би одгледал 2 деца, сам да работи две смени, да гледа ништо да не им недостига ???????????????
НИКОЈ МАЖОТ ОДМА ЌЕ НАЈДЕ ДРУГА, А ДЕЦАТА ЌЕ МОРА ДА ЈА ТРПАТ
Вујко ми ;)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
РАЗЛИКА ИЗМЕЃУ МАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ

1. ПРЕКАРИ

- Ако Марија и Елена седат во кафич, пијаат кафе и оговараат, тие една со друга се обраќаат со Маре и Ели
- Ако Никола и Марко седат во кафич, пијаат кафе, гледаат утакмица и пијат пиво, тие еден со друг се обраќаат со: Дебели и Глуп

2. ПАРИ

- Маж ќе даде 100ден. За работа која чини 50ден. Ако навистина му треба. А жена ќе плати 50ден. За работа која чини 100ден. А воопшто не и треба, ама битно било на распродажба

3. КУПАТИЛО

- Маж во просек има 6 работи во купатилото: четка за заби, сапун, крпа, апарат за бричење, пена за бричење и колонска вода.
- Жена има 337 работи во бањата од кои повеќето претставуваат вистинска мистерија за мажите.

4. БУДЕЊЕ

- кога ќе се раазбудат мажите изгледаат исто како и кога легнале да спијат.
- На женените сигурно нешто ќе им се случи во текот на ноќта, па утрината НЕ личат на себе

5. ГАРДЕРОБА/ОБЛЕКА

- жените се дотеруваат кога одат во продавница, кога разговараат на телефон, кога го шетаат кучето, го полеваат цвеќето, читаат книга...
- мажите се дотеруваат само за на свадба и за на погреб.

6. КАВГА

- жената секогаш го има последниот збор во секоја кавга
- машот ако кажи нешто после тоа – тоа ќе биде почеток на нова кавга

7. ЖИВОТНИ

- повеќето жени сакаат мачки
- мажите се преправаат дека ги сакаат и тие мачките, но штом жената не гледа, тие ќе ја шутнат

8. ДЕЦА

- жената знае се за своите деца: првата љубов, најдобрите пријатели, најубавото лето, надежите и желбите...
- мажот знае дека покрај него има само некои мали плачковци

9. ИДНИНА

- жената се грижи за иднината додека НЕ се омажи
- мажот воопшто не се грижи за иднината, додека НЕ се ожени

10. УСПЕХ

- успешен маж е оној кој заработува повеќе пари отколку неговата жена може да потроши
- успешна жена е онаа која може да пронајде таков маж

11. БРАК

- жената се мажи со надеж дека нејзиниот маж ќе се промени, тоа никогаш не се случува
- мажот се жени со надеж дека тој никогаш нема да се промени, но тоа по некое непишано правило се случува :

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Во превод: Мажите се подобри од жените...

... вели Дик Мастерсон, господар на шовинизмот.

Не дека се согласувам со него во целост, ама има вистина во некои од работите што ги изнакажа. Ме потсеќа на наш Никола :)
Неверојатно забавен за гледање, иако кај женската популација на форумов ќе биде окарактеризиран како „најголемиот кретен што го виделе“. Погледнете го клипчево, може да извлечете некоја „битна животна поука“, или пак едноставно да си се насмеете :)
Tipov mi e nov idol!

Fucking respect!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Еве како жената треба да го чека св.сопруг кога се враќа од работа.

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Ja bi poise da me ceka so so dobar rucek i sve iscisteno po doma ALI de ne cepnala niso od moite stvari <3

Kajgana Shop

На врв Bottom