Мажите преферираат глупави жени

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
паметни сте бе жени дур го пушите или дур ве плескаме по гз и тегнеме за коса дур ве гузиме е тогаш сте најпаметни.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Не може секој маж да истрпи паметна жена. Не дека не може со неа, туку едноставно не му се замара. Според мене, вистински мажи со јајца се оние кои ке имаат страшно способна жена, со доволно образование, со успешна кариера и доволно силни во животот, Обратно, мажите ќе се чувствуваат непотребно, а тоа не им оди во прилог. Да, слабите мажи сакаат слаби жени, со оскудно образование, со мала или никаква плата, кои им се потчинуваат во се. Оти поинаку, они би биле пусис.
Ќе си се самоцитирам, очигледно не сфаќате.Прв болд, вистински мажи- силни жени. Втор болд, слаби мажи - слаби жени. Што е контрадикторно?? Сосема нормално.

А и да прашам, нема доволно жени како во првиот болд, па не ги гледате? Или немате јајца да им пристапите? Листа на такви жени има. Листа на мажи кои можат со таква жена....е тоа тешко.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е битно кој ги бара туку дека се преретки за да бидат некаков репер а и храброста на мажот со интелигенцијата на жената не мора да се воопшто поврзани ;).
Преретки е твој впечаток или некој донел генерален заклучок? Храброста на мажот е битна за она видео на домородците во свет што е ставено.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 23:22 ---
паметни сте бе жени дур го пушите или дур ве плескаме по гз и тегнеме за коса дур ве гузиме е тогаш сте најпаметни.
Пак ли ги згреши апчињата?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Преретки е твој впечаток или некој донел генерален заклучок? Храброста на мажот е битна за она видео на домородците во свет што е ставено.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 23:22 ---

Пак ли ги згреши апчињата?
Шо се тоа апчиња?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еј сега забега ова и за нихилист не личи:cautious:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Маж со јајца е метафора (способност, храброст што и да е) ама јајцата не се поврзани со способноста да се најде паметна жена ниту со желбата или нежелбата таква да се има. Сосема неповрзана работа небаре сите мафијаши (ултра мажи со јајца) сѐ способни и едуцирани жени земаат.

Мој впечаток е дека таквите жени се ретки исто како што се ретки и таквите машки примероци, инаку ќе живеевме во сосема друга културна и економска средина.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Маж со јајца е метафора (способност, храброст што и да е) ама јајцата не се поврзани со способноста да се најде паметна жена ниту со желбата или нежелбата таква да се има. Сосема неповрзана работа небаре сите мафијаши (ултра мажи со јајца) сѐ способни и едуцирани жени земаат.

Мој впечаток е дека таквите жени се ретки исто како што се ретки и таквите машки примероци, инаку ќе живеевме во сосема друга културна и економска средина.
Скроз го измеша муабетот, лејди збори за „храброст“ да имаш таква жена. А не храброст и јајца да кршиш кичми.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Боже, за запирките се фаќате и пак погрешно ги толкувате. Туку, да ве прашам, господа, вие сакате глупи или паметни жени? Оти ми се нафрливте кога реков дека, метефорички, само маж со јајца може да има паметна жена???

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ќе си се самоцитирам, очигледно не сфаќате.Прв болд, вистински мажи- силни жени. Втор болд, слаби мажи - слаби жени. Што е контрадикторно?? Сосема нормално.

А и да прашам, нема доволно жени како во првиот болд, па не ги гледате? Или немате јајца да им пристапите? Листа на такви жени има. Листа на мажи кои можат со таква жена....е тоа тешко.
Погрешно разбрав односно направив превид во твојот пост и сега ми има малку повеќе логика, но во никој случај не можам да се согласам со него.
Не сум против стереотипи толку многу, но оваа твоја генерализација не можам никако да ја сварам од проста причина што нема врска со реалноста според мене.

Што ако јас пишам реченица дека силен маж е оној е кој зема жена со оскудно образование, со мала или никаква плата, скромна од причина што вистинскиот маж зема жена само за љубов, додека слабите мажи земаат способни жени за да се скријат под нивниот плашт и да имаат некаква сигурност.
И вака реченицата би имала некоја логика, но како и твојата е со премногу генерализирање и нема да има врска со реалноста.

Оти мислиш дека успешноста на една жена е репер таа да биде успешна на љубовен план или пак уште подобро прашање да биде човек?
Сум видел успешни, убави и образовани жени кои пукаат од егоизам со ужасни ставови, па би ја трампал за доморотка од Амазонија да имам сила.
Да не бидам шовиниста ќе кажам дека истото важи и за мажите.

П

Пепси_

Гостин
Е шо демек не се паметни тогаш а ?
сите самогласки ќе ти ги кажат во рок од 5 секунди бе кој маж го може тоа а ? :pos:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не може секој маж да истрпи паметна жена. Не дека не може со неа, туку едноставно не му се замара. Според мене, вистински мажи со јајца се оние кои ке имаат страшно способна жена, со доволно образование, со успешна кариера и доволно силни во животот, Обратно, мажите ќе се чувствуваат непотребно, а тоа не им оди во прилог. Да, слабите мажи сакаат слаби жени, со оскудно образование, со мала или никаква плата, кои им се потчинуваат во се. Оти поинаку, они би биле пусис.
Абе се е тоа ок но мислам дека проблемот е што во денешно време жените премногу почнаа да ги копираат мажите само за да бидат во рамниште со нив а со тоа ги губат своите особини и способности и нивната женствена сензитивност, е сеа не ме сваќајте погрешно не викам дека треба да се отупуваат и да не се едуцираат, туку да не го копираат мажот, да си ја најдат својата креативност и од таму да делуваат, сепак сме различни(што е добро) и глупо е да се цели на тоа да се има еднаквост меѓу мажот и жената( еднаквост и рамноправност во условите и можностите за усовршување) но не и во нивното изразување да не речам креативното создавање.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Боже, за запирките се фаќате и пак погрешно ги толкувате. Туку, да ве прашам, господа, вие сакате глупи или паметни жени? Оти ми се нафрливте кога реков дека, метефорички, само маж со јајца може да има паметна жена???
Оти ако е кастриран нема да има никаква жена :icon_lol:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Скроз го измеша муабетот, лејди збори за „храброст“ да имаш таква жена. А не храброст и јајца да кршиш кичми.
Не го измешав, туку ти или не ме разбираш или намерно ти се контрира (ради Лејди).

вистински мажи со јајца се оние кои ке имаат страшно способна жена, со доволно образование, со успешна кариера и доволно силни во животот
Ова е некој нов репер за „храброст“.„Еј брат најдов паметна и способна, браво бе колку си само храбар :D“. Како на секој чекор да чекаат такви жени па храбрите ги бираат а нехрабрите ги одбиваат.

Никаде не спомнав кршење кичми туку примерот со храброста на мажот да стапи во врска со интелигентна жена е невалиден и многу повеќе има врска со неговата самодоверба, интелигенција, согласноста да не биде апсолутно доминантен и визијата каква жена сака отколку со некаква „храброст“.

Но ако за вас „храброста“ односно имањето јајца опфаќа и дел од погорните поими тогаш е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom