Дечко, да сакав да ги убедувам другите дека знам, ќе си отворев Гугл и се што сакав ќе ти напишев тука. Јас знам барем дека секогаш сум искрена во одговорите. Мене ме нервира твојот однос и твоето право да даваш коментари за мене, кога ни твојот одговор не е целосно точен. Инаку ако толку мислиш дека не знам, ќе ти одговорам:
Не, ако касни еден-два дена, недела дена, не значи дека девојката е трудна, каснењето на менструацијата најчесто е резултат на стрес, настинка, во најголем дел од времето е производ на психа. И инаку тоа колку време немаш добиено менструација за потврда дека девојката е трудна, Може првите, два месеци да е трудна, а да добива менструален циклус, а може и не. Значи има многу разлика од едно до друго женско тело. И кажи ми ти оооооооо голем експерту, кај оние девојки кои имаат проблем со менстурацијата, на пример им доаѓа еднаш на 3 месеци, како ќе оди овулацијата? Твоите бројки беа за нормален месечен циклус што трае 28 дена, ама не е така кај сите девојки, затоа има и посебни пресметки за тоа кога е овулацијата.