Мажите прашуваат, жените одговараат

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Ситуација слична на мојата само обратно: Идете со дечкото некое време (свежа врска) ама чувствувате дека нешто не штима - крие нешто од вас. Ја дознавате вистината директно од него: типот на почетокот само се мувал со вас за да ја направи љубоморна неговата бивша - барем бил искрен. Како ќе реагирате? Одма раскинувате и потоа го игнорирате/ останувате пријатели, му простувате и му давате шанса, разговарате длабоко и сериозно за проблемот?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ситуација слична на мојата само обратно: Идете со дечкото некое време (свежа врска) ама чувствувате дека нешто не штима - крие нешто од вас. Ја дознавате вистината директно од него: типот на почетокот само се мувал со вас за да ја направи љубоморна неговата бивша - барем бил искрен. Како ќе реагирате? Одма раскинувате и потоа го игнорирате/ останувате пријатели, му простувате и му давате шанса, разговарате длабоко и сериозно за проблемот?
Зависи.Ако веќе не му е битна бившата,а јас сум му битната во сегашноста и понатаму,ќе ја продолжам врската.Се разбира прво ќе го прашам дали се уште нешто чувстувва спрема бившата.Ако чувствува,тогаш ќе ја прекинам врската.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
I have a simple question: како ја преболувате старата љубов?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Не е баш едноставно ама ќе се потрудам да објаснам:wink:
На почеток:Со многу алкохол,излегување,друштва,он секогаш во позадина,пуштање на други особи,нови интересни фаци секој ден,по некое мување
Втора фаза:Солзи,затворање во соба,пуштање тивка музика,потсетување на спомените,секојдневно кукање кај другарките,немање потреба за никој жив на планетава...
Последна фаза:Се појавува случајно нова особа со која започнуваш се одново.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Плачам,плачам се додека немам сили да плачам,без разлика дали сум сама или со другарките.
После следува некој мал период на депресија,кој се трудам да го избегнам,преку секојдневни излагања на кафе и гледам мислите постојано да ми бидат зафатени со нешто друго,иако е тоа доста тешко.
Плус и самото време си го прави своето,како поминува времето,така се повеќе и повеќе сфаќам дека нема смисла да се измачувам и гледам што побрзо да продолжам понатаму со животот.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Па прво сум нервозна, па ми се плаче ама гордоста не ми дава....и потоа следи излегување, па на крајот сфаќам дека не вредело да се нервирам за него. и така:pipi:

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Прво сум кул,онака ладно се однесувам,демек не ме погодило многу тоа,а потоа почнувам да плачам и плачам,за на крај да сватам дека нема аир од тоа и продолжувам понатаму со зачестени излегувања со другарките,па запознавање на нови личности и самоубедување дека така требало да биде,ќе си најдеш друг...:icon_lol::toe:

M

**MEMORY**

Гостин
Едноставно, тргам од таа помисла дека така требало да биде и дека под најитно треба да се помирам со ситуацијата, се убедувам дека никој на свет не ги заслужува моите солзи и дека никој не е вреден да ми ствара нервози... Повеќе живот, полуди излегувања, многу познанства и нов шмек па затоа шармот се уклучува на 10ка...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Со алкохол со што друго? Се што преболев алкохолот ме тешеше, така да тоа му е мајката. Ама кога ќе размислам малку повеќе уште ме боли срцето, тоа е моментно, таа ноќ, наредна и толку. Почесто излегувам се дружам повеќе од порано и едноставно не се замарам, зашто сакам со памет и со срце во исто време, и затоа не ги сфаќам трагично работите, животот ме научи така:toe:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Zosto prestanavte da postavuvate prasanja vo temata zenite prasuvaat, mazite odgovaraat ? =))

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Откако ќе се изнаплачам на сите заеднички песни, на сите слики и на сите моменти кога сме биле заедно убо..многу, многу, премногу..После почнувам да си се тешам самата себеси..Дека така требало да биди, дека тој не е вистинскиот, дека Бог можеби има некој поголеми планови за мене, зато требало да се скарам со него..Па после почнува тешењето од страна на мојте другарки..Дека ќе си најдам поарен, дека не ме заслужва, дека е идиот, дека не знај шо пропушта, дека по некое време пак ќе ме побара..После следува пак плачење, и поставување на реторички прашања...Па по некое време се смирвам и излегвам од та депресијата, и почнувам да излегвам со другарки, журки ова она..Па некои нови познанства, дружење со нови личности, нова околина, се ново..
И не за џабе старите рекле..Времето лечи се.

dusicka

UBAVA KAKO CVET
Член од
5 март 2006
Мислења
301
Поени од реакции
0
starta ljubov ja zasmenuvame so nova podobra hhh se sala na strana mislam deka maskite patat mn podolgo ama ne go pokazuvaat toa a nie nasproti koga custvuvame bolka toa se poznava ama mislam deka so tek na vreme so mnogu solzi so 10000izedeni cokoladi hhh

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Паа треба добро да се размисли за ова, и колку мене ми значи партнерот за да се борам за оваа врска. Дали нивното минато имало убава приказна или не. ДАли му сјаат очите кога ќе ја погледне, тие детали значат. Како зборува за неа, со насмевка ли? Со замисленост? Е тогаш ќе видам дали нашата врска ќе продолжи. Али како си се знам себе тоа тешко да се случи.:toe: Ако ми е судено со човекот, јас пак ќе бидам со него, без некои трети особи во врската.:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom