МРТВ - Македонска радио телевизија

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Чекајте кај нас(на балканот) едвај на HD преминаа, хрватите допрва пуштаат национална во хд(HRT 2 HD-само утакмици Светско), босанците исто така едвај, србите RTS HD(дали година дена го има), бугарите(BNT-HD им оди од олимписките игри во Сочи), грците( нели веќе не работи ERT?), само словенците и романците се напред. Гледано на балканот, ние не заостануваме воопшто според можностите што ни се на располагање.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Чекајте кај нас(на балканот) едвај на HD преминаа, хрватите допрва пуштаат национална во хд(HRT 2 HD-само утакмици Светско), босанците исто така едвај, србите RTS HD(дали година дена го има), бугарите(BNT-HD им оди од олимписките игри во Сочи), грците( нели веќе не работи ERT?), само словенците и романците се напред. Гледано на балканот, ние не заостануваме воопшто според можностите што ни се на располагање.
Грчката ЕРТ на есен 2011 почна да емитува во Full HD (1920х1080). Знам летото '11 бев таму и најавуваа за во Септември дека ќе емитуваат во ХД.
МРТ мислам дека емитува во ХД од зимата 2011.[DOUBLEPOST=1402918475][/DOUBLEPOST]Друго нешто: Зошто на сниките од натпревариве го нема графиконот со резултат?????

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.393
Поени од реакции
8.604
ERT работи , деновиве бев во Грција .

Прво им го затворија тој државен сервис, па им го отворија откако смалија трошоци со отпуштање на работници и укинување на повеќе емисии и др. Откако го отворија се вика NERIT и имаат 3 тв програми NERIT, NERIT HD, NERIT SPORT (не рачунајќи ги 2-те радио станици). NERIT SPORT има иста програма како првиот NERT само се менува во спортски канал кога има некој пренос на спортски натпревар (иско како кај нас собранискиот) . NERIT, NERIT HD, NERIT SPORT сите тие канали пренесуваат светско фудбал.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
ERT работи , деновиве бев во Грција .

Прво им го затворија тој државен сервис, па им го отворија откако смалија трошоци со отпуштање на работници и укинување на повеќе емисии и др. Откако го отворија се вика NERIT и имаат 3 тв програми NERIT, NERIT HD, NERIT SPORT (не рачунајќи ги 2-те радио станици). NERIT SPORT има иста програма како првиот NERT само се менува во спортски канал кога има некој пренос на спортски натпревар (иско како кај нас собранискиот) . NERIT, NERIT HD, NERIT SPORT сите тие канали пренесуваат светско фудбал.
Што збориш бе? ЕРТ работи? Јас колку знам ја затворија??? :unsure:o_O:cautious::eek:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
На веб страната на МРТ има опција МРТ play кај што може да се гледаат онлајн различни содржини...
Е сеа, со новите содржини, на пример вести и сегашни емисии тоа функционира без проблем, ама оние постарите емисии што се во делот 50 години МРТ не ги пушта кај мене...
Еве на пример линков е од емисија Автограми од 1984 со Дарко Панчев како гостин (затоа и сакав да гледам, да видам каков бил Даре пред 30 години и шо муабети вртел :)) и кај мене никако не се пушта...
Ај ако не ве мрзи пробајте дали ќе се пушти кај вас, да знам дали е до мене или до МТВ.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
На веб страната на МРТ има опција МРТ play кај што може да се гледаат онлајн различни содржини...
Е сеа, со новите содржини, на пример вести и сегашни емисии тоа функционира без проблем, ама оние постарите емисии што се во делот 50 години МРТ не ги пушта кај мене...
Еве на пример линков е од емисија Автограми од 1984 со Дарко Панчев како гостин (затоа и сакав да гледам, да видам каков бил Даре пред 30 години и шо муабети вртел :)) и кај мене никако не се пушта...
Ај ако не ве мрзи пробајте дали ќе се пушти кај вас, да знам дали е до мене или до МТВ.
Ни кај мене не се пушта.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.393
Поени од реакции
8.604
Ни кај мене не се пушта таа емисија со Панчев .[DOUBLEPOST=1402944493][/DOUBLEPOST]
Што збориш бе? ЕРТ работи? Јас колку знам ја затворија??? :unsure:o_O:cautious::eek:
вака пишува на википедија
On 11 June 2013, the Greek government announced its intention to close ERT with immediate effect, and open a new organization under the name: NERIT
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Hellenic_Radio,_Internet_and_Television

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
дечки може некој да ми каже фрекфенцијата или chanel број за мануелно да ја побарам МТВ 1 ХД, на автоматско пребарување не ми ја дава, DVB-T имам пребарувач незнам зашто не ја наоѓа автоматски, до лани ја наоѓаше и си ја гледав сеа неможе, ајде некој поупатен нека ми одговори, иначе од Скопје сум ако има некоја врска тоа со предавателите низ МК

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Еве ти, зависи од каде фаќаш:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
друже од црн врв само ми наоѓа канали , првите 3 , 26,28 и 30, другите со црвено што се не наоѓа ништо , али пак истите 61 канали, незнам зашто али ти викам од после ова што го направија дигитализацијава ХД каналот МТВ1 не го наоѓа , појма неам зашто[DOUBLEPOST=1402952694][/DOUBLEPOST]иначе на БООМ сум, другиве глеам преку МАХ ТВ ја имаат МТВ1 ХД, али тоа иде преку ресиверот ко што знам, ова преку DVB-T изглеа нешто имаат проблем од после дигитализацијава

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.608
Поени од реакции
2.957
Вие што го следите Менталист вечерва во 22 го има и на РТЛ ХР, повеќе на rtl.hr

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.393
Поени од реакции
8.604

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Capture.PNG

Утакмица трае, а за МРТ сеуште не е ни почната.

Член од
14 март 2010
Мислења
17.034
Поени од реакции
16.558
Ќе се смени за второ полувреме, сеа за малку ли ќе го мењаат?

Kajgana Shop

На врв Bottom