МЛЕКАРИ идете у пм

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе сеа да некои имаат проблем со тоа што штрајкуваат и слично. Ама пак тоа бенифиции тие срања колку што знам тие се од владата се даваат. Плус ако не може државата да им помогне кој друг ќе им помогне.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
ФОТО ВЕСТ: НАЗДРАВЈЕ!!!

Шведски а толку наше
Деновиве ситуацијата со шведската странска инвестиција повторно ескалираше. Фармерите веќе ги изгубија нервите и на улица бараат исплата на долгот од четири милиони евра за откупеното млеко од млекарницата. Од Владата велат дека будно ја следат ситуацијата во Сведмилк и дека се во постојан контакт со фармерите и менаџерскиот тим на компанијата.
Кој малер ја фати најголемата странска инвестиција за работите да тргнат наопаку? Не рекле за џабе старите со вода и млеко не се наздравува!!! Ајде сега нека ни е на здравје!!!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Никој од нас не е крив за тоа што им се случува. Млекарата им долзжи пари и ако не може да се продаде ќе оди во стечај па ќе им биде исплатено од стечајна маса. Така оди се секоја фирма затворена во Маќедонија( а се затворија еден куп). Тоа ште со работи за сточари, а не за банки или други препријатија не значи дека имаат право да протестираат. Не можат да бараат државата да им ги решава сите можни проблеми. А и не може да се очекува секој денар кој оди од нашите даноци да се праќа на секој работник или сточар кој останал без работа. Вакви отпуштања и загуби има во цел свет ама никаде на запад нема да најдете некој да протестира пред влада и да блокира патишта за тоа.

P

Princ

Гостин
Плус ако не може државата да им помогне кој друг ќе им помогне.
Зошто побогу државата би им помогнала на моите вработени што не сум им дал плата? Нека дојдат МЕНЕ да ме исклоцаат, нека ме тужат, нека прават што сакаат.... ама моите вработени не смеат тебе да те спречуваат да одиш на работа. Во спротивно прегази ги.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Зошто побогу државата би им помогнала на моите вработени што не сум им дал плата? Нека дојдат МЕНЕ да ме исклоцаат, нека ме тужат, нека прават што сакаат.... ама моите вработени не смеат тебе да те спречуваат да одиш на работа. Во спротивно прегази ги.
Aми ако му ја киднеш од државава,како ќе те исклоцаат?:toe:

P

Princ

Гостин
Aми ако му ја киднеш од државава,како ќе те исклоцаат?:toe:
Наведов 2 опции ако не се лажам. Значи судот останува како отворена опција. Ако не верувате во него, да ве снабдиме со калашњикови па кршете глави. Не им попречувајте на луѓето со ваши приватни работи. Твое право е да протестираш - мое право е на неограничено движење низ републиката во миродобни услови.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И после велиме сиромашна држава сме, а со млеко по асфалт си играме. Ееее манипулации, ама нема констатации па се прават будалации и се искористуваат неписмени за разни предизборни пермутации и вариации, а нема реалност и се исто. Абе да ти скисне млекото од различни глупости.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Наведов 2 опции ако не се лажам. Значи судот останува како отворена опција. Ако не верувате во него, да ве снабдиме со калашњикови па кршете глави. Не им попречувајте на луѓето со ваши приватни работи. Твое право е да протестираш - мое право е на неограничено движење низ републиката во миродобни услови.
Не е точно дека кооперантите ги спречуваат сите,со нивни приватни работи.Еве на пример денес на блокадите беа пропуштани сите цистерни на SWEDMILK навреме да стигнат до одкупните пукнтови и да го достават млекото во споменатата млекара.Истовремено никој не прашуваше дали и кога ќе им биде платено и ова млеко,главно е да си работи млекарата.:pos2:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Не е точно дека кооперантите ги спречуваат сите,со нивни приватни работи.Еве на пример денес на блокадите беа пропуштани сите цистерни на SWEDMILK навреме да стигнат до одкупните пукнтови и да го достават млекото во споменатата млекара.Истовремено никој не прашуваше дали и кога ќе им биде платено и ова млеко,главно е да си работи млекарата.:pos2:
значи кривецот се пропушта и понатаму да молзи неплатено млеко, а недолжните да трпат загуби...

море на клада сосе крави

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Што се млекарите криви, кога лошото работење и менаџирање со СведМилк доведе ситуација и долгови од 6 милиони.
Тие си го искажуваат своето право на ШТРАЈК. Треба да постои постапка и со тужба да се справат, бидејќи според мене чекањето да се продаде фирмата и да се менаџира од страна на трети лица ќе биде долг процес.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
4
Гледам на вести, на канал 5 мислам беа, застанале млекариве, од една цевка тече млеко на автопат, а тие се клештат како недоздреани, а еден па си ги миеше опинците со млекото. Абе денар никогаш нема да добијат од мене такви што кукаат само на телевизија. Договориле телевизија, да види народот демек немаме ние ништо, и ајде истурај млеко. Убаво се рекло. Не се жали тој што нема, туку тој што има. Овојпат тоа се случува и пред тв камера.:wink:
Lugeto si gi baraat svoite pari na mene da mi dolzese nesto swedmilk ne avtopat ke organiziram protesti pred vladata ako treba i nasila ke vlezam vo mlekarata:toe:.bidejki nie sme edna od najzaostanatite zemji na balkanot mora so vakvi blokadi i so protesti da si gi baraat parite po sto vo ovaa drzava nisto ne uspeva po demokratski pat .Ako ne ispadnea na ulica da strajkuvaat nikogas parite ne ke gi dobieja ovaka ke gi dobijat po sekoja cena!!

Што се млекарите криви, кога лошото работење и менаџирање со СведМилк доведе ситуација и долгови од 6 милиони.
Тие си го искажуваат своето право на ШТРАЈК. Треба да постои постапка и со тужба да се справат, бидејќи според мене чекањето да се продаде фирмата и да се менаџира од страна на трети лица ќе биде долг процес.
Na smetka na mlekarite nekoj drpnal nekolku milioni evra i sega gotovo ja prodavam mlekarata e nemoze menaderite mora da snosat odgovornost ako treba i so kazna zatvor za da ne se dozvoli veke nekoj da go krade narodot .Kako moze da bankrotira mlekara cie mleko e naj prodavano ???kako e toa mozno ??toa e nemoguce i nekoj mora da snosi odgovornost za seto ova!!

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Goi podrzuvamneka strajkuvaat ludjeto i treba kako strajkuvaat farmerite vo Grcija pa sto da pravat odat kaj pretsedatelot ministerot ... site gi lazat ce bide togas ce bide ..i nisto ne bidnuva pa ako ne odi so dobro ce mora so loso ....

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе како шо знам сеа таму немаат еден за тепање туку пуно акционери што воопшто не се ни во државава како што пиша некој пред мене. Плус пак тоа било продадено од државата и луѓето се нејзини граѓани. Ако таа не знае што им прават заебанции и да упати ултиматуми и слично како што е примеров со евн. Добро сеа таму немаат нешто штрајкови ова она ама пак владата реагира. Сеа до негде за тоа начинот нивни можеби си у право на штрајк ама слободна демократија е и секој може шо сака да си прави. Па така и за штрајкување.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
значи кривецот се пропушта и понатаму да молзи неплатено млеко, а недолжните да трпат загуби...

море на клада сосе крави
Абе да видиш како организирано се пропушта цистерна на Сведмилк вчера на блокада имаше да се чудиш “каква е тоа ситуација“,кога веќе знаеш дека и тоа млеко нема да им биде платено на оние кој го предале и кој сигурно беа присутни на истата блокада,само не се појавуваа од страв да не ги пцуеме.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom