Зошто побогу државата би им помогнала на моите вработени што не сум им дал плата? Нека дојдат МЕНЕ да ме исклоцаат, нека ме тужат, нека прават што сакаат.... ама моите вработени не смеат тебе да те спречуваат да одиш на работа. Во спротивно прегази ги.Плус ако не може државата да им помогне кој друг ќе им помогне.
Aми ако му ја киднеш од државава,како ќе те исклоцаат?Зошто побогу државата би им помогнала на моите вработени што не сум им дал плата? Нека дојдат МЕНЕ да ме исклоцаат, нека ме тужат, нека прават што сакаат.... ама моите вработени не смеат тебе да те спречуваат да одиш на работа. Во спротивно прегази ги.
Наведов 2 опции ако не се лажам. Значи судот останува како отворена опција. Ако не верувате во него, да ве снабдиме со калашњикови па кршете глави. Не им попречувајте на луѓето со ваши приватни работи. Твое право е да протестираш - мое право е на неограничено движење низ републиката во миродобни услови.Aми ако му ја киднеш од државава,како ќе те исклоцаат?![]()
Не е точно дека кооперантите ги спречуваат сите,со нивни приватни работи.Еве на пример денес на блокадите беа пропуштани сите цистерни на SWEDMILK навреме да стигнат до одкупните пукнтови и да го достават млекото во споменатата млекара.Истовремено никој не прашуваше дали и кога ќе им биде платено и ова млеко,главно е да си работи млекарата.:pos2:Наведов 2 опции ако не се лажам. Значи судот останува како отворена опција. Ако не верувате во него, да ве снабдиме со калашњикови па кршете глави. Не им попречувајте на луѓето со ваши приватни работи. Твое право е да протестираш - мое право е на неограничено движење низ републиката во миродобни услови.
значи кривецот се пропушта и понатаму да молзи неплатено млеко, а недолжните да трпат загуби...Не е точно дека кооперантите ги спречуваат сите,со нивни приватни работи.Еве на пример денес на блокадите беа пропуштани сите цистерни на SWEDMILK навреме да стигнат до одкупните пукнтови и да го достават млекото во споменатата млекара.Истовремено никој не прашуваше дали и кога ќе им биде платено и ова млеко,главно е да си работи млекарата.:pos2:
Lugeto si gi baraat svoite pari na mene da mi dolzese nesto swedmilk ne avtopat ke organiziram protesti pred vladata ako treba i nasila ke vlezam vo mlekarataГледам на вести, на канал 5 мислам беа, застанале млекариве, од една цевка тече млеко на автопат, а тие се клештат како недоздреани, а еден па си ги миеше опинците со млекото. Абе денар никогаш нема да добијат од мене такви што кукаат само на телевизија. Договориле телевизија, да види народот демек немаме ние ништо, и ајде истурај млеко. Убаво се рекло. Не се жали тој што нема, туку тој што има. Овојпат тоа се случува и пред тв камера.:wink:
Na smetka na mlekarite nekoj drpnal nekolku milioni evra i sega gotovo ja prodavam mlekarata e nemoze menaderite mora da snosat odgovornost ako treba i so kazna zatvor za da ne se dozvoli veke nekoj da go krade narodot .Kako moze da bankrotira mlekara cie mleko e naj prodavano ???kako e toa mozno ??toa e nemoguce i nekoj mora da snosi odgovornost za seto ova!!Што се млекарите криви, кога лошото работење и менаџирање со СведМилк доведе ситуација и долгови од 6 милиони.
Тие си го искажуваат своето право на ШТРАЈК. Треба да постои постапка и со тужба да се справат, бидејќи според мене чекањето да се продаде фирмата и да се менаџира од страна на трети лица ќе биде долг процес.
Абе како шо знам сеа таму немаат еден за тепање туку пуно акционери што воопшто не се ни во државава како што пиша некој пред мене. Плус пак тоа било продадено од државата и луѓето се нејзини граѓани. Ако таа не знае што им прават заебанции и да упати ултиматуми и слично како што е примеров со евн. Добро сеа таму немаат нешто штрајкови ова она ама пак владата реагира. Сеа до негде за тоа начинот нивни можеби си у право на штрајк ама слободна демократија е и секој може шо сака да си прави. Па така и за штрајкување.Зошто побогу државата би им помогнала на моите вработени што не сум им дал плата? Нека дојдат МЕНЕ да ме исклоцаат, нека ме тужат, нека прават што сакаат.... ама моите вработени не смеат тебе да те спречуваат да одиш на работа. Во спротивно прегази ги.
Абе да видиш како организирано се пропушта цистерна на Сведмилк вчера на блокада имаше да се чудиш “каква е тоа ситуација“,кога веќе знаеш дека и тоа млеко нема да им биде платено на оние кој го предале и кој сигурно беа присутни на истата блокада,само не се појавуваа од страв да не ги пцуеме.:smir:значи кривецот се пропушта и понатаму да молзи неплатено млеко, а недолжните да трпат загуби...
море на клада сосе крави