1.Obleci papuci!
2.Divtar eden,ela da te bacam,ne mi se trgaj ma,lele!Glej go brat ti kako se gali!
3.Sredi ova pandemoniumov!(se misli na mojata soba,ama tipkata-majka mi-go znae samo toj zbor)
4.Trebase ti da bides masko a brat ti zensko,na so licis vidiiiiii see!
5.So si ma ti cela u crno,u Butel da ne rabotis!Aj bar ke kopas tamu malce,cel den da se lezelo!
6.Izbrisi toa crnoto od ocite!
7.Kreni pantalonite,vidi kakva si ko torbes,obleci si nesto tesnicko, da ti se ocrta gazeto,obleci suknja vidi kakvi nodzinja imas,daj sredi se da ti se vidi telceto,bidi zenstvena malku!Mori nema decko da si fatis vakva!(majka mi isklucivo)
7.Dosta gi meris to ulicite,zemi uci,ako ne, na 20 god ke gi metis!
8.Stani od kompjuter(ili telefon seedno)
9.Daj be zabrisi nesto niz doma,podzacisti,ko ke te daeme za snaa ke te vratat!
10.Abe ti si nervno obolena!So si ma tolku depresivna,agresivna strpi se malku,nervozo edna,lele ko da patis od psihosomatcki poremetuvanja,pa toa sekoj den da te boli glava!Od so si losa,ma!
11.I so sea,so?Ova e muzika,eee vo nase vreme ja da vidis so sum slusala a ne so e ova so smrt so gluposti,kolenje,auu grozno!Namali malku,mi ja podu glavata!
12.So e ova volku kasno,pa sea demonite izlagaat!(u 3saat)Ustvari pa posedi malku i onaka ke si se druzite!(Vampir sum bila zoso trojkite mi bile vampirski)
13.Lele!Ke viknam popovi da ti prskaat so temjan u soba,da ti gi izbrkaat losite duhovi!
14.Ne mi se ponasaj taka oti ke ti zeam toa gitarata i ke ti ja napikam kaj so ne treba!Ne me glej ko jare!
15.Emi,zlato,aman slusaj ja mama,dosta pies,ne e zdravo,baska na tatko ti benzin mu trosis,so e toa!(kao on me sobiral ako sum se nacukala a NEMA VEZE)
E toa me korne od patiki,a ima use mnogu eve ke si dojdat sea od rabota pa ke me potsetat pa ke pisam!