МЕНСА

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
Абе баш се мислам дали ни е толку глупав и гладен народот па стално којќе се спомни МЕНСА сите мислат на менза??? За сите вие шо незнајте ова е да научите шо е менса! МЕНСА е здружение на луѓе со висок IQ (The High IQ Society на енглески). Епа ако сакате појќе да научите одете на: http://www.mensa.org.mk/
И ако има член некој на МЕНСА на овај форум нека се јави!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Хмм..од стално сум сакал да тркнам на тоа тестовите...

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Мистичен напиша:
Хмм..од стално сум сакал да тркнам на тоа тестовите...
Мистичност, не се замарај.
На кој му е мал, се фали со кола
Не би сакала да повредам никого од паметниве, ама познавам многумина од нив кои воопшто не успеале да ги реализираат своите капацитети, за жал. Искрено, малку ми е невкусно кога се курчат со бројчињата. Емотивно зрела и реализирана личност (за EQ на друго место ваљда) и покрај тоа, интелегентна се забележува и без да ги носи со себе резултатите од тестот.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Pa dobro...i malku pretencioznost ne e na odmet:)
Ja idam od vreme na vreme da jadam u menza,arno ama samo koga sum gladen:)
Ako imas muabet,daj tema!Ne zaklucuvaj pogresno.

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
Mad Maxx напиша:
Pa dobro...i malku pretencioznost ne e na odmet:)
Ja idam od vreme na vreme da jadam u menza,arno ama samo koga sum gladen:)
Ako imas muabet,daj tema!Ne zaklucuvaj pogresno.
Хмммм, па иако сум во МЕНСА, ама баш не разбрав нишо шо сакаше да ми кажиш. Демек темава стинкс???

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ацева, убаво беше кажано тоа околу искористувањето на потенцијалот и курчењето со бројчињата. Инаку, пред 2 дена опнав еден од тие тестови он лајн што ги има на сајтот на МЕНСА Македонија, и дојдов до резултат од 130 и нешо...башка прашањата беа на англиски.
Отракан сум бил и јас!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Mене ми е страв да ги решавам тие тестови, несакам да се разочарам од резултатот :D

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Aceva najdobro kazha 8)

:)

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Onaka prashav, mi padna chudno zoshto go snema tvojot post :)

Jas nikogash ne sum reshila test za inteligencija, ne mi doshol pri raka...
Raboti shto me interesiraat pobrgu gi pamtam, raboti shto mi se dosadni pobavno :D . Sepak za mene inteligenten chovek e pred se snaodliv chovek. Chovek shto znae da se vklopi vo sekoja situacija, i da go izvleche najdobroto od nea. Chovek shto znae kako da komunicira so drugite...
Nekoj mozhe da ima zavrsheno nekolku fakulteti, no ako ne e snaodliv, se pagja vo voda.

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
То IQто не е да се курчиш со него, туку онака да си знајш за себе. Пример ако не ти текнува како треба нешто шо за другите е очигледно како треба, ќе си знајш дека то е оти немаш доволно IQ. Не си ти крив... А иначе имал немал, не значи дека не си паметен. То се стекнува со учење а не со интелигенција. Ама со интелигенција побрзо се учи, и то е факт... А иначе глупо е да му објаснуваш на некој нешо и да ти речи... Е оти сега е ова вака. И ти викаш па логички бе! И он кутриот да, да ќе ти речи логички и ќе се чуди оти е то така... А јас не се курчам, само сакав да прашам насли има менсијансци.

Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
хммм, не сум помислил, можи сум од негде друго место. Ми викат оти ми е сива глата и неам коса, и имам огромни црни очи, ама не ми текнало дека можи не сум оттука... :D

Или ко овај овде уствари http://web.tiscali.it/vb/alien/0UFO03.jpg

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Јас сум била на тестирање на МЕНСА. Двапати. Првиот пат имав 146 (а примаат со 148 минимум), ама затоа пак вториот пат бев посконцетрирана и имав 152. Ништо посебно Член на МЕНСА.

Kajgana Shop

На врв Bottom