МЕНСА

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Па никој не те тера!
Ти стави некој нож под грло за да идеш да се тестираш или некој најнормално (далеку од идиотски) си праша кој има информации во врска со тестирањата?
Е сеа ти што се понашаш идиотски, нормално и се околу тебе ќе ти изгледа идиотски.

Како и да е паметњакович, остави не нас "идиотите" да си се тестираме на раат.
Дај бе не драпај мадиња више. Знаеме дека сакаш пред другарките да бидеш кул. Биди кул, тестирај се.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
1. Кај го најде идиотов?
2. Од кај примети дека сум љубоморен?
3. Не можеш да судиш за мене каков сум пошо не ме знаеш нели?
4. Ај сеа прекинете да ме цитирате пошо досадни сте.
5. Фала, приетно.

Член од
20 август 2010
Мислења
149
Поени од реакции
16
Дај бе не драпај мадиња више. Знаеме дека сакаш пред другарките да бидеш кул. Биди кул, тестирај се.
Кој ти е проблемот, жити се???
Не ме знаеш и не драпај ти мадиња со вакви глупи постови.
Јас одамна ја поминав фазата за докажување пред другарките, не ми треба IQ тест за да добијам нивна почит или да заслужам добро мислење од нивна страна...
Ма со кој зборам јас бе, што воопшто се замарам со тебе...убаво ти кажа ThundeR.

И уште нешто, те молам не ме цитирај повеќе, ако имаш уште некој генијален став искажи го без да ме цитираш.
Тука ја завршувам дискусијата:)icon_roll) со тебе.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
1. Кај го најде идиотов?
2. Од кај примети дека сум љубоморен?
3. Не можеш да судиш за мене каков сум пошо не ме знаеш нели?
4. Ај сеа прекинете да ме цитирате пошо досадни сте.
5. Фала, приетно.
не судам на никого - случајно ја видов темата ја разгледав и го забележав твојот пост
не ти е на место и нема што ти да им кажуваш на луѓето што да прават :icon_roll
и да по постот заклучив дека си едно од овие 3: исфрустриран / љубоморен / пијан!

приетно и кај вас

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Луѓе, сега на 7 Октомври ќе има собрание, на коешто може да присуствуваат само оние луѓе што имаат платено членарина. Толку знам, толку ви кажувам. Па кого го интересира нека повели.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Генитив од Менса, Менсис ли е?
Не, туку мензис :P. Нели авторот на темата пред 7 години напиша дека во 2005 сите мислеле дека станува збор за менза - нешто како филозофија и философија.

Член од
27 август 2012
Мислења
45
Поени од реакции
28
Не, туку мензис. Нели авторот на темата пред 7 години напиша дека во 2005 сите мислеле дека станува збор за менза - нешто како филозофија и философија.
Абе гони го, ете погоре членарина бара за менза. Дома хамбургер како што можеш да направиш, ниедна менза не ти дава, ниту мензис.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Не сум си проверила ај-кју, па мислев мислев од каде името МЕНСА и бидејќи ништо не смислив, си го прашав (Гугл). Не е акроним. (Ова е инфо за оние заостанатите како мене.) Станува збор за комбинација 2 во 1 од латинските зборови : mēns, што значи "ум", и mēnsa, што значи "маса" - тркалезна маса на умови. (Вака кога ќе земеш, мензата и не е далеку од вистината :), за да работи умот треба да се храни, а јадењето е послатко во друштво)

За волја на вистината, постои и акроним смислен од опозицијата :свиркам: "Many Erudite Neurotics Seeking Attention".

Член од
27 август 2012
Мислења
45
Поени од реакции
28
mēns, што значи "ум", и mēnsa, што значи "маса" - тркалезна маса на умови. (Вака кога ќе земеш, мензата и не е далеку од вистината :)
Митболс или ќофте од мозок. И една лоза плс.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Abe mensa daj ne zamaraj so ova mislis deka si dobil nekoja brojka tamu si go fatil gospod za (ako si stvarno pameten ke ja prodolzis narodnava misla) kako prvo alergicen sum na takvi kako tebe so nema so so da se pofalat u vistinskiot zivot pa se falat na forumi znaci od tipci so nemaat licen zivot i so se praat ***ac ipol online daj izkuliraj i kazi ako imas neso za kazuvanje a ako si ja otvoril temava za samo da te pcujat GENIJALEC SI NEMA SO...Seljacino prosta(da "STINKS"-nikoj ne go koristi ova vise Welcome to the 21st ctry
Hahahahahahahahahahahahahaha :D

Член од
1 октомври 2012
Мислења
41
Поени од реакции
32
Не се лажете. Ниту еден IQ тест не е валиден. Идејата дека тестовите за интелигенција може да ја прикажат интелектуалната способност на кекој е фантазија. Сите идеи почнувајќи од тоа дека интелигенцијата се дели на кристална и флуидна до категоризирањето на интелигенцијата во интелигенција за простор/логика/апстрактна/вербална/емотивна, се базирани на верување. За почеток, голем дел од резултатите добиени од тие тестови се погрешни затоа што ствари како уморност, незнаење, невнимателност или неверување во својата способност и интелигенција, не се земени во предвид. Се работи за човек а не за робот. Од друга страна критериумите за дизајнот на тестовите и резултатите се менуваат со годините. Далеку од тоа дека некој тест како тие може да ви каже колку сте паметни.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.190
Поени од реакции
13.829
на 17 год или 18 беше, се тестирав и ми испадна супер резултат. ме интересира дали чуваат некаква архива од тоа кој го правел тестот, колку ај кју имал...тогаш ми дадоа лист со печатче од менса демек еве памента си :P дали има шанса пак да го добијам? онака...ко за мене :D

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Треба да контактираш со Бети Попова, психологот на Менса Македонија.
Ти праќам контакт на ПП.

Kajgana Shop

На врв Bottom