МВР ќе вработи 300 полицајци

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Да, на вработените во МВР, МВР е обврзано да им најде работа според стручната спрема. А не на сите невработени во државава. :pos: Која е поврзаноста на твојот кум и комшија со МВР? Не може да биде уличен полицаец со факултет.
Па немаат никаква поврзаност да имаа немаше да седат дома. Веќе 3 години се така.За комшијата знам дека татко му е од сдсм можеби затоа и не го зимаат. :eek:

S

Sagan

Гостин
Еве што вели и тој фамозен Закон за Полициска академија, кој сега е вон правна сила, уште во првите членови:
Untitled.png

Заради укинувањето на овој Закон, дипломираните криминалисти, кои се запишале додека тој важел, се измамени од сопствената држава.

I

IBIZA SOUND

Гостин
pametni se ovie od vmro
ja zazedoa celata mkd pod kontrola,ke pravat sto sakaat sega

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Па немаат никаква поврзаност да имаа немаше да седат дома. Веќе 3 години се така.За комшијата знам дека татко му е од сдсм можеби затоа и не го зимаат. :eek:
И каква врска има ова, со тоа што ја го пишувам? Јас цело време кажувам зошто во конкурсот стои средно образование, ти ми кажуваш дека си имал невработени пријатели...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Морее дајте све комитишта да ги напикаме/ вработиме иначе маф ни е работава

Член од
30 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
4
Ќе ми објаснит некој за Конкурсов шо документи се потребни ?
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 21:29 ---
Ќе ми објаснит некој за Конкурсов шо документи се потребни ?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Дали се подразбира работење во Прилеп доколку се аплицира во СВР Битола, пошо ПС Прилеп е дел од СВР Битола?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Колку ќе бидат рамковни од прилика 296.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Ептен ми е чуден овој огласот па и колку имало до сега изгледа пари им требат за гориво:tapp:.
Како бе така па колку млади има со завршене полициска академија они со средно полицајци ке примале .Глупости невидени до кога вака Македонијо бисер балкански...... па и на песна а ме удри:tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А психо тест ќе им прават?
А што е тоа? :LOL:

Да се прави психо тест за аплицирање на повеќето вакви деликатни работни места и да им се направи на веќе вработените, дупло ќе се зголеми невработеноста.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Прашања:
1. Кој победил во Втората Светска војна, а кој бил втор?
2. Од што е направен сребрениот долар?
3. Објасни ја Ајнштајновата теорија за релативитет или напиши го неговото име.
4. Со големи букви напишете: куче, мачка, компир.
5. Кога почнува дневникот во 19:30?
6. Отприлика колку божји заповеди постојат?
7. Постоеле 6 кралеви со името Џорџ, последниот се викал Џорџ VI. Наброј ги претходните пет.
8. Напишете ги броевите 1-10 наназад. За секој погрешно напишан број се одзема еден бод.
9. Кој го измислил “ОТО” моторот?
10. На кој интрумент свирел Мујо хармоникашот?
11. Го разбирате ли Њутновиот закон за гравитација? Одговорете со ДА или НЕ!
12. Берлин е главниот град на која држава? (повеќе одговори не се признаваат)
Мала шала :pipi:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
И каква врска има ова, со тоа што ја го пишувам? Јас цело време кажувам зошто во конкурсот стои средно образование, ти ми кажуваш дека си имал невработени пријатели...
Само дадов пример по што знам како завршија и како се сега, не познавам само јас такви личности ги има секаде, секоја година по 100 криминалисти дипломираат а кога веќе имаат диплома од полициска академија значи ќе работат се што е во мвр од најниско до највисоко ниво. А пишано е со средно за да може да конкурираат и децата на некои полицајци што немаат диплома, нека ги земат али после немој да викате зошто овој се однесува како сељак, зошто не знае правила итн. ;)
Кaко прво треба да им се понуди на нив тоа да го работат па ако одбијат да земат со средно обрзование. Помина тоа време каде оние со диплома беа само за инспектори сега со диплома се работи и по улиците.
Грешка ме сваќаш шо сакам да кажам ама нема врска. Заврши и ти факултет седи дома некој друг без школо да ти јаде лебот па да видеш. ;)
Не ја знаеш другата страна при вработувањето во администартивни установи само онаа која си ја слушнал од некој. Ако тераме по твое ќе треба и медицинските сестри во болницата да се со средно а лекарите со факултет. :cautious:

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
А што е тоа? :LOL:

Да се прави психо тест за аплицирање на повеќето вакви деликатни работни места и да им се направи на веќе вработените, дупло ќе се зголеми невработеноста.
Сакаш да кажеш дека и тие чија психа е нарушена откако се вработиле,
од икс причини, треба да бидат избркани?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Само дадов пример по што знам како завршија и како се сега, не познавам само јас такви личности ги има секаде, секоја година по 100 криминалци дипломираат а кога веќе имаат диплома од полициска академија значи ќе работат се што е во мвр од најниско до највисоко ниво. А пишано е со средно за да може да конкурираат и децата на некои полицајци што немаат диплома, нека ги земат али после немој да викате зошто овој се однесува како сељак, зошто не знае правила итн. ;)
Кaко прво треба да им се понуди на нив тоа да го работат па ако одбијат да земат со средно обрзование. Помина тоа време каде оние со диплома беа само за инспектори сега со диплома се работи и по улиците.
Грешка ме сваќаш шо сакам да кажам ама нема врска. Заврши и ти факултет седи дома некој друг без школо да ти јаде лебот па да видеш. ;)
Не ја знаеш другата страна при вработувањето во администартивни установи само онаа која си ја слушнал од некој. Ако тераме по твое ќе треба и медицинските сестри во болницата да се со средно а лекарите со факултет. :cautious:
Прво, дипломците од полициска академија не се криминалци ( :vozbud: ), туку криминалисти.
Второ, тоа што имаат диплома од полициска академија не значи дека ќе работат во МВР од најниско до највисоко ниво.
Трето, во МВР не е поминато тоа време. Ако си вработен како среднист и во меѓувреме завршиш само ги поднесуваш документите и за кратко ќе ти најдат функција соодветна на стручната спрема.
Четврто, тоа што си завршил факултет не е гаранција дека ќе се вработиш. Твојот леб сам си го заработуваш и не може да ти го јаде никој. ;)
Петто, ја знам и другата и третата и десетата страна од вработувањето во јавни установи. Веројатно многу подобро од тебе.
Шесто, да по болниците медицинските сестри се обично со средно, има и со факултет, ама се со повисоки плати и доодговорни функции (исто како и дипломираните во МВР) и сите доктори се со високо образование. Не знам зошто тоа ти е чудно. Тоа не е моја логика, тоа е логика по која функционира здравството веќе 70 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom