Локација за изградба на куќа во Скопје

Член од
30 ноември 2014
Мислења
199
Поени од реакции
321
Јас живеам во викенд населба, постојано.
Ако си 50+ може, дури и препорачливо е.
Трошам 100 еур бензин повеќе, ама раатот нема цена.
Ако си помлад и имаш деца, јок! Не е изводливо. Нема градинка, школо....па ни маркет саглам.
Во која населба живееш, и по колку се движат плацовите?

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.251
Поени од реакции
2.393
Пинтија, марино, илинден, бунарџик се позагадени од центар на скопје, преку зима увек има магла и труе на чад. Башка се покрај автопат има големо звучно загадување плус. За раат минимум треба да идеш до Катланово, Кожле и слично во тој правец, можеби Таор и тој дел. На скопска црна гора над Булачани Раштак до Бродец исто може да се најде простор за викендица дури и за живеење сепак блиску е до центар 20-30 мин. На другиот дел од СК појма немам не ме ни интересира таму Матка тој дел секако се Албанци никад не би градел натаму.
И јас сум размислувал за преселба али додека децава сеуште не се осамостојат нема да ги унаказам да ги преселам надвор од цивилизација, ќе треба сите активности да им се ускратат, фудбал англиски музичко пливање да не речам излагање со друштво сега кога ќе станат тинејџери за кратко.
Да сум сам и само да треба да идам до работа одма би идел надвор од Скопјево.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.977
Поени од реакции
9.070
Во која населба живееш, и по колку се движат плацовите?
После Варвара накај Козјак, појма немам колку се движат. Ѕирни на реклама5.
Автоматски споено мислење:

Пинтија, марино, илинден, бунарџик се позагадени од центар на скопје, преку зима увек има магла и труе на чад. Башка се покрај автопат има големо звучно загадување плус. За раат минимум треба да идеш до Катланово, Кожле и слично во тој правец, можеби Таор и тој дел. На скопска црна гора над Булачани Раштак до Бродец исто може да се најде простор за викендица дури и за живеење сепак блиску е до центар 20-30 мин. На другиот дел од СК појма немам не ме ни интересира таму Матка тој дел секако се Албанци никад не би градел натаму.
И јас сум размислувал за преселба али додека децава сеуште не се осамостојат нема да ги унаказам да ги преселам надвор од цивилизација, ќе треба сите активности да им се ускратат, фудбал англиски музичко пливање да не речам излагање со друштво сега кога ќе станат тинејџери за кратко.
Да сум сам и само да треба да идам до работа одма би идел надвор од Скопјево.
Раат тек Кожле и Бадар, ама има комарци и далеку е.
Накај Зелениково, лежи магла, летно време изгор, комарци како орли.
Сум ги студирал тие локации, јес да Вардар тече покрај, ама налет таква река.
Или Скопска Црнс гора или наваму накај Маркова река.
Макар што и овде се смени правецот на ветерот. Пред 10 години исклучиво од кај Солунска глава дуваше, сега и од север цепа.
Комарци и магла за лек немаше, сега има чат пат.
Минус, нема водовод и канализација.
Има градски автобус, од 85 година, со врвка ја врзуваат вратата.
Бушиш 40 метри да имаш техничка вода.
Никаде не е идеално, ама овде е блиску до прифатливо.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2014
Мислења
199
Поени од реакции
321
Значи врти сучи, не можеме да избегаме од загаден воздух. Едно време гледав Соње и Драчево. За Драчево ме плаши оној линданот од Охис, а реално гледано, како мало градче е Драчево.
За соње му рекоа 60/70е за м2, и ме оладија, и не сум се заинтересирал да гледам.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.689
Поени од реакции
10.681
Значи врти сучи, не можеме да избегаме од загаден воздух. Едно време гледав Соње и Драчево. За Драчево ме плаши оној линданот од Охис, а реално гледано, како мало градче е Драчево.
За соње му рекоа 60/70е за м2, и ме оладија, и не сум се заинтересирал да гледам.
А Припор, Сопиште, Говрлево...ама и таму скапо, по 100 евра квадрат.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
199
Поени од реакции
321
Сопиште не сум начекал плац. Од 3/4 плаца објавени на р5, околу 60/70е за м2.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.977
Поени од реакции
9.070
За викендица покрај локација и нејзината цена одлучувачки фактор според мене е и комнунална инфраструктура. Конкретно за локација, посети ги локациите баш овој период за да видиш каква е природата, плус горе доле гужвата од народ. Спомна Бунарџик, јас би ти препорачал Ајватовци лежи на ајватовски рид и го имаш цело Скопје на дланка, плус си одма на автопат за влез / излез во Скопје или евентуално правец Куманово / Велес.
Што знам, место покрај автопат и индустриска зона.
Иначе Ајватовци е убава локација, дали за викендица, не знам.
Автоматски споено мислење:

А Припор, Сопиште, Говрлево...ама и таму скапо, по 100 евра квадрат.
Говрлево, по двапати неделно минирање.
Соње можда, ама се пренатрупа и тој дел. Припор е хорор, не населба.

Kajgana Shop

На врв Bottom