Ливадарки

IceColdCowboy

from Dallas, Texas
Член од
12 јуни 2022
Мислења
19
Поени од реакции
32
Ја сум слушал приказни дека користеле свинска маст.
па може од доручекот или ручекот (ако е скаричка нешто и од тоа маста (како у шопската водичката) и намачкај пичката со тоа и ќе лиже џукелава...

• Хаха
Reactions: TOT

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
па може од доручекот или ручекот (ако е скаричка нешто и од тоа маста (како у шопската водичката) и намачкај пичката со тоа и ќе лиже џукелава...
Убаво ти текна, а верувам ќе го најде некоја постов како инспирација можеби и карабатак да стави.

IceColdCowboy

from Dallas, Texas
Член од
12 јуни 2022
Мислења
19
Поени од реакции
32
Убаво ти текна, а верувам ќе го најде некоја постов како инспирација можеби и карабатак да стави.
Све у службу народу. Се арчиме за Македонија.

• Хаха
Reactions: TOT
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.634
Поени од реакции
37.596
... денес секој многу лесно доаѓа до диплома, па не е интересно веќе да се каже „еј јас имам факултет“ па да биде посебна, па автомобил, па вештачки нокти, теовирани веѓи на секоја им се приметува, не е нешто посебно, секоја го може,

...но куче беее, расно куче купено поскапо од автомобил на старо ееее тоа не може било која женска на таа возраст да си го дозволи, е токму затоа таа со над 30 год ќе докажи и ПОКАЖЕ со имање токму расно куче дека е независна, дека е модерна и дека не е обична женска.

... веќе неколку години само касни на работа не може да се освести од ноќни лудории, ама сега обрска голем, веќе во 06ч надвор го шета кучето да мочка, таа со потечени очи, смрзната ама докажува и покажува обврска дека е истрајна и никој не и може ништо поради таа дополнителна и тешка обрска, оти е посебна!

... во денешно време напротив, сите што се околу 30 години ниту помислуваат за сериозна врска, ниту се загрижени, а најмалку мислат за мајчинство, се што се омажи порано не дека сакале, туку морале оти биле бремени, затоа денеска просек до 35 години немаат ни сериозна врска, а не пак да помислат на брак, но да не помисли околината што и фали на веќе „стара“ мома за мажење си купува куче, еееее куче е веќе обрска да види светот дека таа има обрска, а не се омажила оти ете судбината била таква,

... за наши простори не важи поврзаноста на женска особа над 30 години со куче како причина на зоопервезии.

Најчесто кога ќе го забележам ова, веќе е во потежок стадиум навлезено. Да речеш едно кутре, ајде. Ама ова веќе боде у очи.
... малку си ги збркал работите, женскава не е влезена во „потежок стадиум“ едноставно тоа и е професионална работа „шетачка на кучиња“ во одреден период од денот ги собира кучињата од тие сопственици кои немаат време да ги шетаат своите миленици, па за договорена парична сума ги шета 2,3 часа!

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.926
Поени од реакции
11.103
:pos:

Не пишува дали активистките од Анима Дунди излегле на протест против оваа неправда!? :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

... малку си ги збркал работите, женскава не е влезена во „потежок стадиум“ едноставно тоа и е професионална работа „шетачка на кучиња“ во одреден период од денот ги собира кучињата од тие сопственици кои немаат време да ги шетаат своите миленици, па за договорена парична сума ги шета 2,3 часа!
Бјонс… заебанција беше…. И сите ја разбравме!
Али фала на објаснување, зошто тука никој не знаеше и немаше чуено за оваа професија!Верувам дека сите ќе го ценат твоето објаснување…

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.634
Поени од реакции
37.596
Бјонс… заебанција беше…. И сите ја разбравме!
Али фала на објаснување, зошто тука никој не знаеше и немаше чуено за оваа професија!Верувам дека сите ќе го ценат твоето објаснување…
...па правете ја заебанцијата на рачун на мажите, инаку јас сум сигурна дека дотичниот си беше искрен, не мора да го извадиш ти, јас него го цитирав и нему му објаснив, а не на ,,сите,, ниту пак темата е твоја, па ти тука изиграваш нешто координатор као цинизам со благодарност, да не треба написмено одобрение, за да пишувам на тема ааа?

IceColdCowboy

from Dallas, Texas
Член од
12 јуни 2022
Мислења
19
Поени од реакции
32
...па правете ја заебанцијата на рачун на мажите, инаку јас сум сигурна дека дотичниот си беше искрен, не мора да го извадиш ти, јас него го цитирав и нему му објаснив, а не на ,,сите,, ниту пак темата е твоја, па ти тука изиграваш нешто координатор као цинизам со благодарност, да не треба написмено одобрение, за да пишувам на тема ааа?
Bijons aj najdi sliki od kucinja kako lizat picka na zena i stai gi u spojleri. Ziti sve, te biva za sliki.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.760
Не пишува дали активистките од Анима Дунди излегле на протест против оваа неправда!? :rolleyes:
Не слушнале.

Него ме интересира дали има тука некои членки што се алергични на путер од кикири а редовно купуваат и воедно чуваат џукела ... :cool:

П.С I can bark

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Ja otvoram temata posto ne najdov soodvetna za ovaa moja zabeleska. Ako ima slicna moderatorot slobodno neka ja premesti.
Imeno od dosegasnoto moe iskustvo zabelezav eden sablon na ponasanje kaj zeni od 30+ godini koe e povrzano so nabavka na kuce.
Zabelezav deka zensko na 30+ godini na koe ne i odi ljubovniot zivot, nema maz, ebac redoven ili bilo kakov, nema deca itn itn obicno nabavuvaat kuce i celo vnimanie i energija, majcinstvo mu go posvetuvaat nemu. Toa stanuva centar na nivniot svet i gubat sekakov interes za mazi. Bukvalno.
Ne e bitno socijalen status, bogati ili siromasni, imaat kariera ili ne, ja zaminaja trieskata, kupija kuce, tolku od niv. Pisi propalo.
Znaci da ne se sfatime pogresno, ne site zeni na 30+ koi kupile kuce se takvi tuku naglasiv za koj tip na zeni stanuva zbor.
Dali i vie go imate zabelezano istiot sablon i ako go imate, dali imate mislenje zosto e toa taka. Sto im se mota niz glavata, kakva uteha im dava kuceto?
Abe vlade kaj si ti? Se izgubivme...
Nego zborot mi bese jas i ti treba da otvarame temi za kriza na sredina vozrast i spravuvanje so nea...

Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
А зарем не е тој што ја отворил темата 40+, сингл и со куче? :lolzz::lolzz:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Bidi ti moderna i rodi na 50+, nikoj ne ti brani samo sto cisto se somnevam deka majka priroda ke ti izlezi vo presret okolu toa.
Znaes na majka priroda ne i e bas gajle za tvojata modernost :toe: .
Абе мора и овие клиникиве за плодност од нешто да живеат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ja otvoram temata posto ne najdov soodvetna za ovaa moja zabeleska. Ako ima slicna moderatorot slobodno neka ja premesti.
Imeno od dosegasnoto moe iskustvo zabelezav eden sablon na ponasanje kaj zeni od 30+ godini koe e povrzano so nabavka na kuce.
Zabelezav deka zensko na 30+ godini na koe ne i odi ljubovniot zivot, nema maz, ebac redoven ili bilo kakov, nema deca itn itn obicno nabavuvaat kuce i celo vnimanie i energija, majcinstvo mu go posvetuvaat nemu. Toa stanuva centar na nivniot svet i gubat sekakov interes za mazi. Bukvalno.
Ne e bitno socijalen status, bogati ili siromasni, imaat kariera ili ne, ja zaminaja trieskata, kupija kuce, tolku od niv. Pisi propalo.
Znaci da ne se sfatime pogresno, ne site zeni na 30+ koi kupile kuce se takvi tuku naglasiv za koj tip na zeni stanuva zbor.
Dali i vie go imate zabelezano istiot sablon i ako go imate, dali imate mislenje zosto e toa taka. Sto im se mota niz glavata, kakva uteha im dava kuceto?
Да, има вакви случаи у Скопјево со лопата, море не, со багер да ги ринеш... Инаку не чуваат само кучиња, некои чуваат мачка/мачки... а и други животинки...

Не на сите им е цел у животот да се омажат и деца да гледаат. Аман со тие отоманско-шќиптарски менталити.
Живејте си го животот како сакате и не се замарајте со туѓи дворови
Ерата на семејни вредности, традиционализам, конзервативизам, живеење во заедница по хх души у куќа и чукање/чување дете/деца денеска генерално гледано е многу повеќе изразена кај помалку едуцираните, помалку образованите, посиромашните граѓани, руралците, радничката класа... Оние другите се знае бато станче, кола, платица, куче... Еве јас живеам на Скопска периферија, сиромашко маало и 90 посто од моја генерација се доста млади омажени/оженети и имаат по 2-3 деца, некои и по 4, така да тоа дека сме 21 век и дека живееме у некое незнам колку модерно време апсолутно нема врска. Луѓето не се замараат со тоа дали било 15ти, 21ви или 30ти век туку секој си тера како си сака... Еве и јас сум скоро 40 год. не сум женет и имам куче... Не гледам тука некоја модерност, туку едноставно сите луѓе сме различни, не секој/а сака врзување, брак и дете/деца, некои сакаат да си бидат слободни птици, либерте... А и таков е денес животот, пријателство вистинско нема, а ни љубов, секој/а си го гледа личниот живот, ќар и интерес !

Ја сум слушал приказни дека користеле свинска маст.
Павлака :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom