Лап топ проблем :)

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Si kupiv nov Lap Top Toshiba Satellite A135 so Licenciran Windows Vista Home Basic od AMC. E sega... Problemot e vo toa sto vistata me nervira i ne ja sakam.... Go formatirav kompjuterot i preinstalirav Windows Crystal Clear... Arno ama ne saka da startuva. Pisuva deka aktivacijata na windowsot e neuspesna, a windowsot nema nikakva aktivacija... Dali nekoj moze da mi kaze resenie za problemov??? Dali vo samiot lap top ima nekoi skrieni particii i kako da go resam problemov...
Vi blagodaram....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вака ке ти кажам. Имав до сега 4 лап топи и ова го имаш од мене.
Ако ти дадоа виндоуз цд, можиш да си го форматираш, инсталираш пиратски и сл.

Ако нема, значи виндоузот е некаде на хард диск, и некако се враќа сликата назад(кај сите е различно). Маана на овај му е ако го форматираш, се бриши се и назад повеќе нема т.е. пропадна лиценцата.
Затоа треба да се мисли и да не се брза со форматирање. Ако ти е од типот со вин на хдд ако го форматира нема назад и препорачливо е да си имаш 2 виндоузи на истиот систем паралелно, па ако се деси нешто од тој лиценцираниот си се враќаш назад.

Сега твое е да кажиш дали го избриша виндоузот засекогаш, или има чаре да се опраи.

Едит: Систамот за виста и ХР е различен, така да прво треба да напрајш конверзија на фајл системот за да може да го познава ХР цеде-то. Инаку ке вади некоја глупа грешка/

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Mi dadoa 2 Cdinja na koi Pishuva: Tosjiba Recovery and aplication\ Drivers. Go staviv prvoto CD i odbrav opcija celiot sistem da se is4isti odnosno da se izbrisi se na hard diskot i povtorno probav da instaliram XP, i pak mi ja javi istata greska. Isto taka mi dadoa i CD: Upgrade your Vista Experience. Ne znam dali vistata e na diskot ili ne... Ne se razbiram tolku... :)

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
so se maltretiras zemi si windows xp piratski i furaj

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
А да си одиш и АМЦ и они да ти средат со пиратски ако неможеш ти? Најубаво така за ден два готов ти е:helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Чак Норис не бара помош од Кајгана во врска со својот лаптоп, тој му се заканува на лаптопот се дур овој не се посере у гаќи и не ги уклучи сите оперативни системи на светот......одеднаш!!!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Чак, дај 500ки :) ако сакаш да го средиме :)

Не зафркавај дете.... Најди си асолен XP и инсталирај....

Ќе јадиш ќотек :)

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
jas zemav lap top bez windows, si instalirav piratski,arno ama nema audio device,instalirav nekoi driveri ac97 audio driver ama ne pusta zvuk. e sea neznam dali e problemot so zvucnata ili pak treba nekoj driver...:toe: aj pisete sto i kako treba...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Уште да кажеше што лаптоп зеде... и ќе цутеше постот :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Претпоставка дека е HP. тие одат free dos. Така да барај на нет, и на официјалната страна на прозиводителот кој и да е моделот.

Ако нејке никако, инсталирај виста. Таму 100% го има драјверот.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
ја на тој шо го земав од неоком hp ставам windows cd се пуни се тоа па идам инстал и ми вика дека немам хард диск.чаре?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
SATATATA!! F6 драјвери на флопи или сетинг у БИОС.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако немаш флопи барај виндоуз ХР со сата драјвери (автоматски има SATA i RAID во него) по торенти...
Или инсталирај виста.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
ако може линк од тие драјвери

Член од
17 октомври 2007
Мислења
137
Поени од реакции
1
Чак Норис не бара помош од Кајгана во врска со својот лаптоп, тој му се заканува на лаптопот се дур овој не се посере у гаќи и не ги уклучи сите оперативни системи на светот......одеднаш!!!
:pos2::pos2: Dobra ti e ovaa

Kajgana Shop

На врв Bottom