C
cige
Гостин
Купив едно лелено од Биокосмос, има вкус на бензин. Сите се такви?
Монини е зелено цело време , што кажува дека не е природно без конзерванс . Природното маслиново масло е зелено само околу месец-два , колку и да е затемнето и затворено , после тоа оксидира и пожолтува . Италијанските масла се за класа полоши од грчките особено критските .И јас често го купувам Монини... само нели е сомнително како таа иста амбалажа ја користат повеќе разни видови на ладно цедени масла?
Можеби се работи за ист увозник кој увезува во висковолуменски садови, па преточува во амбалажа за продавање на мало... ама некако сомнително ми е тоа, истото шише го имаат најголемиот број на маслата.
На крају краева, ако не е оригинална амбалажата кој ја контролира веростојноста дека тие масла се навистина тоа што се декларирани на амбалажата? (која патем е некако аматерски направена)
Можеби ни Л нема од ладно цедење во тие масла. Знам знам, тоа е изборот - ама мене не ми се допаѓа работава. Има нешто матно во сето тоа.
Твој предлог за маслиново масло?Природното маслиново масло е зелено само околу месец-два , колку и да е затемнето и затворено , после тоа оксидира и пожолтува . Италијанските масла се за класа полоши од грчките особено критските .
На овој линк може да си порачате свежо да ви исцедат масло од било кои маслодајни семенки.Купив едно лелено од Биокосмос, има вкус на бензин. Сите се такви?
Може ама не е добро за тебе, голем дел од маслата се оксидирани уште во време на производство, после рок тнко.Дали ако се чува правилно може да се користи и после рок?