- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.858
Не бев таму и не можам да коментирам, исто и ти ќе речеш ако ти кажам што се ситуации сум имала со бездомни луѓе на кои, меѓу другото, исто така им помагам.Точно да.
Така треба да се изреагира кога ќе те нападне куче. Запознаен сум со се тоа. Дури немора ни камен да земаш, доволно е само да се наведнеш и ќе се повлечат.
Ама овие што ме нападнаа мене толку беа здивени што ништо од тоа со наведнувањето и камењата не помогна, а ако се правев дека не ги гледам - до сега ќе бев мелено месо. Да не зборуваме ако некое куче има кучешко беснило, тогаш е уште посериозно.
Инаку што се однесува до тебе, можеби таква ти била среќата и не те нападнале. И јас така се чудев кога ми кажувале и кога читав по весници дека кучиња нападнале луѓе и не верував во ништо од тоа, ама кога увидов на сопствена кожа како е, инстантно го променив моето мислење.![]()
Само ќе те корегирам - нема беснило во Македонија повеќе од 70 години. Барем не е регистриран ниту еден случај, посебно не кај кучиња.
--- надополнето: Jul 7, 2011 7:12 PM ---
Конкретниот човечки живот не вреди.Во кој универзум по кои математички формули се поголеми шансите да бидеш убена и силувана пред да бидеш нападната од куче? Кога убиство/силување се случува еднаш у две години и прави БУМ по телевизииве. Или како Гарфилд на времето, од Америка пишуваш за Македонија?
Али хеј, 10 човечки животи не вредат како еден на куче.
Мy argument is invalid.
Инаку, да, поголеми се шансите да бидеш ограбена, силувана, и убиена. И не се случува еднаш во неколку години, каде живееш ти, од Македонија извезуваат органи и бело робје, а ние како слепи сме а? Има бум за тоа за што полицијата сака да зборува или стигнува до новинарите пред да стигне до полицијата, и мислиш дека секој случај на силување го има на вести?
Абе ајде, те молам....
Три пати повеќе се пишува за куче што лаело, него за човек што потенцијално пробал да силува.
--- надополнето: Jul 7, 2011 7:12 PM ---
А зошто е твоето релевантно? Ако смеам да знам?>приоритет на кучињата
>сакаш твоето мислење да го земам како релевантно
![]()