Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Имам мало куче има некој 10 месеци
чивава со пекинезер е мешавина

и трудно е :(
незнам како успеало да се спари. Сега е како топка, инаку беше цело мускули и многу силно ме влечеше за помало створче од мачка.

Мислите дека ќе преживее?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Кутренце 2 месеци,последните 2 дена р'жи многу и каса. Зошто? Да не е диво кога ќе порасни?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имам мало куче има некој 10 месеци
чивава со пекинезер е мешавина

и трудно е :(
незнам како успеало да се спари. Сега е како топка, инаку беше цело мускули и многу силно ме влечеше за помало створче од мачка.

Мислите дека ќе преживее?
Nadvor go cuvate? Inace ako nemaproblemike prezivee.
Кутренце 2 месеци,последните 2 дена р'жи многу и каса. Зошто? Да не е диво кога ќе порасни?
Citaj ja malku temata, @Vanlok tolkav post napisa za grizanje namalo kutre.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016

Citaj ja malku temata, @Vanlok tolkav post napisa za grizanje namalo kutre.
Не видов,сега прочитав.Фала.
Но,зошто р'жи? Дали причина се забите или нешто друго? Мирен беше до пред 2 дена па чудно ми дојде,се загрижив.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796

Надвор е ама во тој период божем го затворав внатре, внатре е многу немирна секаде се пика алишта вади не седи на едно место 5 секунди како диво човече е.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
  • Ми се допаѓа
Reactions: AL.
L

Lu

Гостин
Исламот забрануе чување нечисти животни, како кучиња.
А за атеистите кое правило важи? :icon_lol:

Иначе во врска со називите на огрлиците што правевте муабет на страна 229 ... има 3 видови и нивните вистински називи се:

1) Давилица:

2) Полудавилица:

3) Дисциплинка:

4) И секако мојата најомилена (воедно и најелегантна и најтенка) огрлица Змија ... позната како Snake Collar ;)

Ваквите оглици Змија, ги нема во Македонија ... мене ми ја донесоа од Германија, 20 евра кошташе.

И вака изгледа кога е на врат ;)

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Еден совет ако може.....
Моево куче преку ден е се ок се однесува како нормално куче, ама навечер негде од 8 па додека да си легнеме на секој кој ќе се приближи или ќе влезе во мојата соба тој се затрчува и почнува да лае пискаво и да го гризе по ногавици, на сите им го прави дома тоа освен на мене, ова се случува последниве 4 дена. Обично тој спие ова време, ама последниве 4 дена е ко на штрек. Незнам што му е. ми треба помош за како да го смирам. :sick:

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Каде може да најдам куќа за куче за во двор? По можност дрвена?

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Дали може од некаде да се набави храна од Јосера за Јуниор зборам?...А што се однесува до кучето значи сите ги имаме овие проблеми на почеток со агресивност, хиперактивност, непослушност, влечење и касање...Така да се надевам во иднина дека како ќе расте ќе се смирува бидејќи цел двор пред малку беше лом направен...ако некои од горенаведените проблеми ги нема ама тие 2 што ги имам толку многу ми прават проблем што ми се иде да го треснам од земја...ако мн го сакам :unsure:

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Дали може од некаде да се набави храна од Јосера за Јуниор зборам?...А што се однесува до кучето значи сите ги имаме овие проблеми на почеток со агресивност, хиперактивност, непослушност, влечење и касање...Така да се надевам во иднина дека како ќе расте ќе се смирува бидејќи цел двор пред малку беше лом направен...ако некои од горенаведените проблеми ги нема ама тие 2 што ги имам толку многу ми прават проблем што ми се иде да го треснам од земја...ако мн го сакам :unsure:
Што подразнираш под агресивност? Нападнало човек, животно и го повредило? Или лаење и касаќе во игра?
Мојот Ердел уште малце година ќе полни, а не е свесна колку е голема, значи често и' се случило да ме сопне со тоа што е блесава и трча како мува без глава, често и' се случува да ме акне со муцката по мојот нос, често и' се случува да забега по други кучиња, често и' се случува да ме влрче како партал позади. Но, тоа поминува, треба време. Сега се' им е ново и интересно, исто како кај малите деца. Кога ќе созрее, ќе биде помирно. Сега, воспитувај го, карај го ако згрешил, мојава веќе знае кога сум лута ради што направила и доползува до моите нозе, мавта ситно со опашот, некогаш и цвили (зависи колкава грешка направила).

Инаку, јас се чудам на неа, значи се' јаде, што ќе најде јаде... Додека бев во школо, еднаш го искршила свеќникот и ја изела свеќата со мирис на ванила (бар на ванила и' мирисаше здивот) и ништо, апсолутно ништо не и' беше, немаше ни рана, ни гребнатинка, јадеше како и секогаш, играше како и секогаш. Дали чувам куче или вонземјанин што јаде свеќи? (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom