- Член од
- 10 февруари 2012
- Мислења
- 41
- Поени од реакции
- 5
А бидејќи си дресер,ајде ако можеш кажи ми како да го научам да врши нужда на песок?
Дечко ти чуваш куче, а кучето не е мачка за да врши нужда во песок.А бидејќи си дресер,ајде ако можеш кажи ми како да го научам да врши нужда на песок?
Буцио ако си при паричка земи му Пурина Про План ама е околу 250-60 денари кг., инаку во Кам Маркет видов една германска од 3 кг, со 20 % месо од живина Аполо се вика која си е арна за парите, иди околу 90 ден. кг. Таа од 10 кг. Амиго е поефтина ама е почурук.Што храна да му давам на питбулот мој, затоа што досега му немам давано специјално кучешка, јаде се што јадам јас буквално се .
Прочитај ја темата што ја имам отворено Храна за кучиња , имаме водено дискусија за оваа тема.Што храна да му давам на питбулот мој, затоа што досега му немам давано специјално кучешка, јаде се што јадам јас буквално се .
Таа Амиго од 10 кила што е е катастрофа, подобро кучето да јаде сув леб отколку тоа ѓубре.Буцио ако си при паричка земи му Пурина Про План ама е околу 250-60 денари кг., инаку во Кам Маркет видов една германска од 3 кг, со 20 % месо од живина Аполо се вика која си е арна за парите, иди околу 90 ден. кг. Таа од 10 кг. Амиго е поефтина ама е почурук.
Е сега можам да те пофалам дека си добар дресерДечко ти чуваш куче, а кучето не е мачка за да врши нужда во песок.
Потребни се 3 работи за да го научиш кучето да не врши дома нужда:
1) Време
2) Трпение
3) Контролирање на кученцето
И нормално, голема улога игра и возраста на кученцето, неможе на пример ако го земеш 40 дена старо да очекуваш дека за 1 недела ќе се научи, треба повеќе време да помине.
Треба голема контрола, после спиење и после јадење секогаш вршат нужда, и баш во тие моменти треба да го контролираш кученцето и кога ќе видиш дека душка и дека бара соодветно место за да извши нужда треба баш во тој момент кога ќе се спрема да изврши нужда да го земеш и да го однесеш на балкон и таму да изврши нужда.
За многу кус период ако ја повторуваш постапкава ќе имаш одлични резултати.
Значи не е поентата да чекаш да ти се измоча или исере сред соба па тогаш да земеш весник и да го караш, туку поентата е да го спречиш кучето да изврши нужда сред соба и да го однесеш на балкон.
Надвор ако има двор, зисмки кучиња се тие, според мене имаат дебело крзно, но ако е мало внатре.Да прашам нешто.
Пред некој ден еден пријател зеде Сибирски Самојед и ме интересира дали се чува надвор или дома ???
Другаров вика дома се чуваат вакви кучиња
Ај разбирам додека е мало да го чува дома ама кога ќе порасне ?
Зависи на која возраст го има земено кутрето и зависи од тоа он кај сака да го чува... самоједите се кучиња кои не можат да издржат на високи температури, но се зависи од тоа како ќе си го научиш кутрето, ако од малечко е дома, нема да има некој посебен проблем со седење дома, но тоа не значи дека нема да сака да искочи надвор и да се прпелка во снег, сепак они се сибирски кучиња кои просто обожаваат пониски температури. Ако има услови за чување надвор, од како ќе потпорасне кутрето, за нив надвор е совршено, но тоа не важи и за летните периоди. Тогаш ќе мора да се погрижи да направи прилично добра изолација и тврда сенка за кучето да може да се крие од жештината и континуирано да му мења вода, бидејќи се склони кон дехидрација...Да прашам нешто.
Пред некој ден еден пријател зеде Сибирски Самојед и ме интересира дали се чува надвор или дома ???
Може да го чува кај сака, и во стан и во двор.Да прашам нешто.
Јас лично за овие кучиња незнам ништо, појма неам, ако те интересира нешо прашај за пекинезер, доберман, епаниол бретон, шарпланинец. Со овие самоједите немам искуство а и не ни сакам да имам, некако одбивни ми се незнам зашо и тие и алјаскиот маламут и хаските!^
Пријателов нема двор ?????
И ај ако сакаш напиши ми нешто за овие кучиња ???
Доста специфична и дружељубива раса, не знам што конкретно те интересира за нив, па затоа еве ти едно клипче и види сам^
Пријателов нема двор ?????
И ај ако сакаш напиши ми нешто за овие кучиња ???
Фала Ивана
Абе има ама на англиски е све а ја и англиски сме како маче и кучеДоста специфична и дружељубива раса, не знам што конкретно те интересира за нив, па затоа еве ти едно клипче и види сам
А за оваа раса, малку ако се потрудиш на гугл ќе најдеш се
http://mk.wikipedia.org/wiki/Самојед_(куче)Абе има ама на англиски е све а ја и англиски сме како маче и куче