Курва или фраерка?

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Болдот: И да некоја размислува за истото не ја прави тоа размислување курва, секој има право да направи споредба и нема ништо лошо во тоа да размислуваш дали на претходниот партнер му бил мал, среден или голем. Во однос на бројката, зарем е битна само бројката како бројка или битно е и тоа како ги легнала? Затоа што за мене онаа која само и двајца ги има сексуални партнери во својот живот, при тоа со едниот да е во врска а со другиот да се клеца ради разонода е курва, многу поголема дури и од онаа која се шитка за пари.

Курвањето е однапред договорен бизнис, и оној кој влегува во истиот знае со кој си има работа. Таа нуди своја услуга, сексуална услуга во замена за материјални работи, дали тоа ќе бидат пари, пијачка или облека е веќе ствар на договор кој го прават две страни, не само една. Ако истиот тој покасно се заљуби во неа, барем знае во кого и што се заљубува за разлика од онаа првата која умешно се крие и продава морал наоколу како е да се рипа на еден и никако повеќе од еден.

Девојките кои ги имале десет различни сексуални партнери и со истите тие биле интимни во право место и време, а тоа подразбира дека нивната интимност не нашететува на некој трет не можам да ги наречам курви, можам мераклики да ги наречам :)
Ме интересира до која бројка е девојката поштена, до 10 ?
Леле, не знам зошто, но имам чувство дека погаѓам луѓе, а не сакам никој да повредам- секој си има избор да живее како сака :pipi:
Јас она што го кажав за к**ва не е одраз на тоа дека не ги разбирам полемиките, размислувањата и ставовите на форумџиите, туку си го кажувам моето лично мислење. Мислам дека е дури бизарно да се наоѓаш во кревет со некој, а истовремено да му ја „земаш“ мерата. Факт е дека жените се склони на длабоки размислувања, па сигурна сум дека и среде секс можат да мислат на милион други работи, а во таква ситуација веројатно изборот на споредби им е многу широк.
Што е право место и право време?
Јас сум конзервативна. Не заради воспитувањето, туку така избрав. Како тинејџерка сум се карала со мајка ми за тие работи оти за некои нејзини ставови сум ја сметала проста и старомодна. Кога потпораснав си изградив свој став за целата таа работа. Значи право место и време не може да биде секој пат кога ќејфски ќе се акнеш со некого. Не зборам за одење без врска, туку ете, за врските. Мислиш дека ќе оди, ама не оди. И пак, и пак и пак. И бројката расте. Јас лично би се згрозила од самата себе (нека ми простат „фраерките“) не сакам никого да навредам, а би ми било одвратно да бидам со маж за кого знам дека менувал партнерки. Така, според мене, право место е втората брачна ноќ (оти на првата младенците се „отепани“), а право време е брачното. Интимноста со 10 партнери која мислиш дека е ок, ако е во право место и време (според тебе) и не наштетува никому, според мене му наштетува само на оној кој ја практикува :icon_bigg
И за последното прашање. До која бројка е девојката поштена? Мислиш НЕВИНА. Нема дилема. До ЕДЕН. После првиот пат...модерните велат „не е сапун да се истроши“, ама вистината е дека не е гума да се залепи!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леле, не знам зошто, но имам чувство дека погаѓам луѓе, а не сакам никој да повредам- секој си има избор да живее како сака :pipi:
Јас она што го кажав за к**ва не е одраз на тоа дека не ги разбирам полемиките, размислувањата и ставовите на форумџиите, туку си го кажувам моето лично мислење. Мислам дека е дури бизарно да се наоѓаш во кревет со некој, а истовремено да му ја „земаш“ мерата. Факт е дека жените се склони на длабоки размислувања, па сигурна сум дека и среде секс можат да мислат на милион други работи, а во таква ситуација веројатно изборот на споредби им е многу широк.
Што е право место и право време?
Јас сум конзервативна. Не заради воспитувањето, туку така избрав. Како тинејџерка сум се карала со мајка ми за тие работи оти за некои нејзини ставови сум ја сметала проста и старомодна. Кога потпораснав си изградив свој став за целата таа работа. Значи право место и време не може да биде секој пат кога ќејфски ќе се акнеш со некого. Не зборам за одење без врска, туку ете, за врските. Мислиш дека ќе оди, ама не оди. И пак, и пак и пак. И бројката расте. Јас лично би се згрозила од самата себе (нека ми простат „фраерките“) не сакам никого да навредам, а би ми било одвратно да бидам со маж за кого знам дека менувал партнерки. Така, според мене, право место е втората брачна ноќ (оти на првата младенците се „отепани“), а право време е брачното. Интимноста со 10 партнери која мислиш дека е ок, ако е во право место и време (според тебе) и не наштетува никому, според мене му наштетува само на оној кој ја практикува :icon_bigg
И за последното прашање. До која бројка е девојката поштена? Мислиш НЕВИНА. Нема дилема. До ЕДЕН. После првиот пат...модерните велат „не е сапун да се истроши“, ама вистината е дека не е гума да се залепи!
Знаеш колку девојки од земја се траскаа во средна школа за „прва брачна ноќ“ ? Знаеш колку од нив ко штуки се плескаа на факултет и сега на овие години?
Уствари ти колку години си?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
До сега од сите што ги прочитав, добивам впечаток дека нацијава ни е нимфоманска. Демек, се онадат со кој ќе стигнат, а тоа е фино „завиткано“ во превезот на независноста, слободата, современоста. Прашањето ми беше: Кога ќе бирате брачен другар, какво е чувството да знаете дека партнерот (без оглед дали за маж или за жена) пред вас легнал со 15 или 20 други. Дека најинтимните работи кои ги правите заедно не се толку интимни, односно тоа е веќе „дежа ву“? Многу сум љубопитна, навистина. Дали вие девојките кои како фраерки сте „легнале“ повеќе типови, пред и после сексот си размислувате колку му бил голем на претходниот? :pos2:
Ти од форум ли вадиш статистики каква ни е нацијата, така ако гледаш сите мажи се ебачи а ниедна девојка не мастурбира, смешно малку нели :)?

Бројката што си ја ставила нема врска со реалноста и далеку е од еден просек кој би рекол се движи околу 4-5 партнери. Бројката од 15 партнери ти е претерана што значи женска на 23 години менувала партнер у просек на секои 6 месеци и со сите имала секс (ако почнала на 16 што се приближува кон некој денешен просек). Таква е дефинитвно „мераклика“ ама не е и не може да биде репер за просечна девојка нешто што ми се чини сакаш да наговестиш. Не се плеска секоја со кого ќе стигне или според тебе се сите девојки веќе „мераклики“:)?

Инаку просечен маж (за надпросечен не ни спомнувам) секако нема да биде одушевен таква да земе за жена, иако „меракликите“ најчесто секогаш си имаат една златна резерва за мажење откога ќе им помине ќеифот а тој најчесто е до уши заљубен у неа и нема појма за ништо така да и тој проблем е решен :).

За споредбите, секако размислуваат и не само „фраерките“ исто како што и ние правиме споредба која имала поголеми или помали цицки, нема нишо лошо во тоа ако е споредбата за тебе а не да му набиеш комплекс на партнерот :).

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
За споредбите, секако размислуваат и не само „фраерките“ исто како што и ние правиме споредба која имала поголеми или помали цицки, нема нишо лошо во тоа ако е споредбата за тебе а не да му набиеш комплекс на партнерот :).
Зошто бе одма претпоставка дека ќе му(и) набие комплекс?
А што ако му(и) каже комплимент?
Има ли поубав комплимент од: „Душо, имаш најголем у село“ :kesa:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Зошто бе одма претпоставка дека ќе му(и) набие комплекс?
А што ако му(и) каже комплимент?
Има ли поубав комплимент од: „Душо, имаш најголем у село“ :kesa:
Нема, само ќе биде вистинит колку реченицата дека си и втор :icon_lol:.

Freedom2say

Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
36 :smir:

--- надополнето ---

Знаеш колку девојки од земја се траскаа во средна школа за „прва брачна ноќ“ ? Знаеш колку од нив ко штуки се плескаа на факултет и сега на овие години?
Уствари ти колку години си?
36 :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Скопје ги раскурва, односно ги исфраери :icon_lol:.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.157
Поени од реакции
25.814
На колку години се омажи? :icon_lol:
Само бараш некоја карактеристика како пол, возраст, образовен статус за да докажаш ете мала си ти. Не е битно, не е по спортот-не е по спортот, без разлика на возраст. Башка неспортиските се одличен вединг материјал. :) and they get my vote.

Freedom2say

Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
На колку години се омажи? :icon_lol:
На 19.
И не... НЕ БЕВ ТРУДНА, туку сакав да се мажам за човек кој мислеше исто како мене и заедно да пораснеме... А деца си направивме после 8 години :smir: оти така ни беше ќејф!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само бараш некоја карактеристика како пол, возраст, образовен статус за да докажаш ете мала си ти. Не е битно, не е по спортот-не е по спортот, без разлика на возраст. Башка неспортиските се одличен вединг материјал. :) and they get my vote.
Не,само сакав да го докажам она што го мислам.Прва брачна ноќ,да,прв дечко и само еден човек во животот,да.Ако се омажиш млада за него,како нашите баби.
Како и во случајов,тачка завршен муабет :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не,само сакав да го докажам она што го мислам.Прва брачна ноќ,да,прв дечко и само еден човек во животот,да.Ако се омажиш млада за него,како нашите баби.
Оти да не можи ене ја Бијонсе само со Џеј Зи имала односи срам ми е да кажам какви, а порничот само личи женската на нејзе не е таа :icon_lol:.

Ова како тврдењето сите жени се курви :icon_lol:.

Freedom2say

Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
:nenene: Не ми беше прв дечко (има разлика!) ама ми беше прв маж (и последен се надевам :icon_bigg) и не се омажив како нашите баби. btw баба ми се омажила на 22, а мајка ми на 26 години. Потекнувам од семејство на интелектуалци (и јас сум во тој кош) и се омажив оти така сакав, а тоа ама баш ништо не докажува, а и не знам што точно мислиш дека докажува, не разбрав! :pipi:
Сакам да кажам, не сум од оние кои се омажиле за да раѓаат само деца, да копаат компири и да молзат крави!
What was your point?!

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
:nenene: Не ми беше прв дечко (има разлика!) ама ми беше прв маж (и последен се надевам :icon_bigg) и не се омажив како нашите баби. btw баба ми се омажила на 22, а мајка ми на 26 години. Потекнувам од семејство на интелектуалци (и јас сум во тој кош) и се омажив оти така сакав, а тоа ама баш ништо не докажува, а и не знам што точно мислиш дека докажува, не разбрав! :pipi:
Сакам да кажам, не сум од оние кои се омажиле за да раѓаат само деца, да копаат компири и да молзат крави!
What was your point?!
the point is : ти љубоморат на твојата среќа:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom