Freedom2say
only the sky is the limit
- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 229
Леле, не знам зошто, но имам чувство дека погаѓам луѓе, а не сакам никој да повредам- секој си има избор да живее како сакаБолдот: И да некоја размислува за истото не ја прави тоа размислување курва, секој има право да направи споредба и нема ништо лошо во тоа да размислуваш дали на претходниот партнер му бил мал, среден или голем. Во однос на бројката, зарем е битна само бројката како бројка или битно е и тоа како ги легнала? Затоа што за мене онаа која само и двајца ги има сексуални партнери во својот живот, при тоа со едниот да е во врска а со другиот да се клеца ради разонода е курва, многу поголема дури и од онаа која се шитка за пари.
Курвањето е однапред договорен бизнис, и оној кој влегува во истиот знае со кој си има работа. Таа нуди своја услуга, сексуална услуга во замена за материјални работи, дали тоа ќе бидат пари, пијачка или облека е веќе ствар на договор кој го прават две страни, не само една. Ако истиот тој покасно се заљуби во неа, барем знае во кого и што се заљубува за разлика од онаа првата која умешно се крие и продава морал наоколу како е да се рипа на еден и никако повеќе од еден.
Девојките кои ги имале десет различни сексуални партнери и со истите тие биле интимни во право место и време, а тоа подразбира дека нивната интимност не нашететува на некој трет не можам да ги наречам курви, можам мераклики да ги наречам
Ме интересира до која бројка е девојката поштена, до 10 ?
![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)
Јас она што го кажав за к**ва не е одраз на тоа дека не ги разбирам полемиките, размислувањата и ставовите на форумџиите, туку си го кажувам моето лично мислење. Мислам дека е дури бизарно да се наоѓаш во кревет со некој, а истовремено да му ја „земаш“ мерата. Факт е дека жените се склони на длабоки размислувања, па сигурна сум дека и среде секс можат да мислат на милион други работи, а во таква ситуација веројатно изборот на споредби им е многу широк.
Што е право место и право време?
Јас сум конзервативна. Не заради воспитувањето, туку така избрав. Како тинејџерка сум се карала со мајка ми за тие работи оти за некои нејзини ставови сум ја сметала проста и старомодна. Кога потпораснав си изградив свој став за целата таа работа. Значи право место и време не може да биде секој пат кога ќејфски ќе се акнеш со некого. Не зборам за одење без врска, туку ете, за врските. Мислиш дека ќе оди, ама не оди. И пак, и пак и пак. И бројката расте. Јас лично би се згрозила од самата себе (нека ми простат „фраерките“) не сакам никого да навредам, а би ми било одвратно да бидам со маж за кого знам дека менувал партнерки. Така, според мене, право место е втората брачна ноќ (оти на првата младенците се „отепани“), а право време е брачното. Интимноста со 10 партнери која мислиш дека е ок, ако е во право место и време (според тебе) и не наштетува никому, според мене му наштетува само на оној кој ја практикува :icon_bigg
И за последното прашање. До која бројка е девојката поштена? Мислиш НЕВИНА. Нема дилема. До ЕДЕН. После првиот пат...модерните велат „не е сапун да се истроши“, ама вистината е дека не е гума да се залепи!