¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Види една страна назад.
Имам читано, затоа кажувам. Бог контактирал со Мухамед, Мухамед пренесувал на неговиот народ. Али, на хартија он не го напишал, него неговите следбеници. Можеби ти треба да се образоваш малку повише за својата сопствена вера
Види вака, нема втора света книга, има само една Света книга за секоја религија. (не можеш ти да имаш две мајки)E pa ocigledno toa so si go procital ne e vistina.Moze mislis za Hadisite na muhamed,Toa e knigu so zborovi koi Muhamed gi kazal vo tekot na negoviot zivot.e nea ja napisale sledbenicite na Muhammed.Taa e vtora sveta kniga kaj muslimanite.jas za mojata vera si znam fala mu na Allah mn dob.
da imame dve sveti knigi.mislam sekako deka Hadisite na Muhammed nemozat da se sporedat so Quranot zatoa sto Quran e kazuvan od strana na Allah a hadisite od Muhamed ama sepak e vtora kniga po vaznost...Види вака, нема втора света книга, има само една Света книга за секоја религија. (не можеш ти да имаш две мајки)
Fala mu na boga eden da me razbere.pozzStvarno?
A kolku evangelija imate vie i kolku knogi, daj te molam kazi mi koja e pravata?
Drugo ne ja razbravte svati4ka drugo i bese zborot .
Kako prvo ne sum nea master, tuku neo_wmaster, a kako vtoro ne sum albanec tuku sum cistokrvno makedonce ako toa ti znaci nesto.Човекот(неа мастер) многу јасно дека е албанец, и сака да каже дека Исламот е вистинската религија, ама го утнал начинот како да го прави тоа.
а добро што се истакнуваш по форуми дека сакаш да се преобратиш???Kako prvo ne sum nea master, tuku neo_wmaster, a kako vtoro ne sum albanec tuku sum cistokrvno makedonce ako toa ti znaci nesto.
мене и арап муслиман ми кажа и читав од книга што муслиман од Иран ја има напишано ("No god but GOD") дека Мухамед не бил писмен и не знаел да пишува и чита. Дека Куранот е дело на Бог, кажано преку Пророкот, али он лично не ставил ништо на хартија. Не ме сфаќај погрешно, не хулам по Исламот. Мене сите религии ми се исти, треба да водат на исто место, али по различен пат.E pa ocigledno toa so si go procital ne e vistina.Moze mislis za Hadisite na muhamed,Toa e knigu so zborovi koi Muhamed gi kazal vo tekot na negoviot zivot.e nea ja napisale sledbenicite na Muhammed.Taa e vtora sveta kniga kaj muslimanite.jas za mojata vera si znam fala mu na Allah mn dob.
Abe kakva ludnica kakvi bakraci. Jas ne sakam da se falam deka ke se preobratam tuku sakam site da imaat svoj sopstven izbor. Sakam site da ziveat bez ogranicuvanja. I ne sakam da me molite da ostanam hristijanin. Jas sto sum odlucil toa i ke go napravam.а добро што се истакнуваш по форуми дека сакаш да се преобратиш???
иди си у џамија и читај си куран кој btw не е дело туку е свето писмо....со очекуваше да те подзамолиме да си останеш христијанин?
твој избор човече...само ме интресира твоите колку дена ќе те стаат у лудница...еееј свашта....