Купување филм

Член од
22 јули 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Каде можам да си купам филм (онака вистински) и колкав избор има во Македонија на филмови на оригинални DVD или можеби BluRay дискови? Која е цената и дали има големи разлики? Мислам на филм кој се наоѓа на оригинален диск а не изрежан во Nero и испринтан на некој штампач дома или во некој подрум, сместен во опаковка која мириса на нафта?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Во југотон и таа другата продавница на ист спрат со југотон. Или да порачаш од амазон (јас сум нарачувал од англискиот, плаќал со виза електрон од тутунска и стигаат двд за 2 недели мах).

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Да, во тие две во ГТЦ има и по Amazon, E-bay... за што не сум експерт ама слушнав дека купуваат луѓе од форумов :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Брат, во заблуда сте ако мислите дека ако го купите оригинал ДВД квалитетот на снимката ќе биде подобар. И тие го режат на Неро, само што тие оригиналите се овластени продавачи на филмот. Едина разлика е квалитетот на самото ЦД. Пример повеќе трајно ќе биди, за разлика ко изрежиш филм на Принко ДВД па по 3 гледања да почни да кочи и сецка. Иначе ДВД форматот тој е. Квалитетот на снимката исто.:toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Разликата помеѓу пиратски и оригинален DVD филм :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Каде можам да си купам филм (онака вистински) и колкав избор има во Македонија на филмови на оригинални DVD или можеби BluRay дискови? Која е цената и дали има големи разлики? Мислам на филм кој се наоѓа на оригинален диск а не изрежан во Nero и испринтан на некој штампач дома или во некој подрум, сместен во опаковка која мириса на нафта?
Мој совет,ако сакаш да купиш оригинал ДВД-филм,купи преку http://www.amazon.co.uk/ .Зошто??Па ако во Југотон еден оригинал е 1200 ден. истиот со поштарина од Англија е 400-500 ден.Значит за тие пари мојш да купиш 3 филма од Англија.Плус сега имаш ненормални попусти од преку 80 %.Па јас не сум будала да давам толку пари на овдешниве лихвари.Сум купвел преку 30 пати од Амазон.Се стигвело многу брзо и неоштетено.
п.с.Ацид :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.861
Поени од реакции
8.251
Дали сте љубители на филмови и дали воопшто купувате ДВД филмови оригинални небитно дали ги купувате од интернет или некаде во некој двд клуб ,шопинг центар,цд-тека....

денеска наидов на една страница millennium-film.rs каде имаше доста добри филмови за поефтина пара ,не се филмовите нешто многу нови но сепак се добро познати филмви
а мене ме интересира дали од таа страница може да се нарача филм да стигне во Македонија и колку тоа би коштало сето тоа задоволство

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
У Македонија ја не знам каде се продаваат оригинални ДВД филмови, се е пиратерија...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.861
Поени од реакции
8.251
Брат, во заблуда сте ако мислите дека ако го купите оригинал ДВД квалитетот на снимката ќе биде подобар. И тие го режат на Неро, само што тие оригиналите се овластени продавачи на филмот. Едина разлика е квалитетот на самото ЦД. Пример повеќе трајно ќе биди, за разлика ко изрежиш филм на Принко ДВД па по 3 гледања да почни да кочи и сецка. Иначе ДВД форматот тој е. Квалитетот на снимката исто.:toe:
Овие што се оригинални да иста скоро е сликата као и пиратските ,само што фино лепо е спаковано тоа со слика на цд- то ,со мени убаво скоцкано + имаш додатоци избришани сцени ,музички спот од филмот трејлери и др зависно од продукцијата на филмот што ќе стават

во Србија има овластени фирми кој продаваат филмови и некој кој се за поефтина цена ги продаваат по мали трафики ,бензински пумпи ,книжарници....
еден од тие го наведов горе во еден мој пост

И кај нас има овластени продавачи - СВРСА но тие ги земат од кај србите го прават пакувањето да е на македонски и на некои филмови ставаат превод македонски , еднаш ми се погоди Sream филмот да биде за џабе фрлени парите однадвор пакувањето на македонски внатре цд то напишано со српски :facepalm: ,но сега гледам ги носат како што им ги даваат не менуваат ништо на нив такви какви што се ги продаваат ама слабо имаат филмови по трафиливе и разноразниве продавници

Исто имам купено неколку пати и во Србија филмови не беа некој понови наслови на филмови ама супер е за таа цена и до сега сум немал проблем со цд -то да не го пушта и да кочи ,но со пиратските тоа ми се имаше дешавано многу пати ќе закочи нема да го пушта и др

Kajgana Shop

На врв Bottom