Купување преку интернет (генерална дискусија)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.822
Поени од реакции
7.441
Моето искуство е што они од Кина ме прашувале од која држава и град сум, и после ми кажувале колку е шипингот. Значи ти со транспортот не се замараш се додека не дојде до царинење. И сега зависи што сакаш да купиш од Алибаба :) А од царината еве и што друго би ти испратиле во меилот:

1. За да можеме увозно да ве цариниме, потребно е да испратите копија/фотографија од лична карта од двете страни (предна и задна), заедно со доказ за плаќањето при купување на производот (доказ за вредноста на пратката – извод од банка, Pay Pall, Swift или Order Confirmation) каде е видлива сумата која ја имате платено.
Нашата шпедитерска услуга изнесува 2100 денари + царина и данок (по дополнителна пресметка во царински систем). Во тие 2100 денари се вклучени услуга, складишнина и административни давачки кон магацинот. По завршувањето на постапката, вашата пратка ќе биде доставена на адреса.
Доколку пратката се царини на име на фирма или пратката се царини со вредност над 800 ЕУР цената е 3100 денари (декларација и складишнина) + царина и данок.
НАПОМЕНА: Доколку ние ве застапуваме во постапката, потребен е задолжителен детален опис на содржината на пратката.
Времетраење на царинската процедура: 5-7 работни дена.
Si naje musterija koj na kogo ne mu trebash???

Inache pojasniv pogore.
I cleniv najdobro da si kupi vo mk ili neka skokni do grcija. Se drugo e rzik za covek bez iskustvo

Inace vaka odi kupuvanje na Alibaba

Vo sliki najkratko;

Screenshot 2024-11-06 at 21-28-11 Jianfeng Manufacturer Semi Automatic Desktop Electronic Manu...png

Unbenannt.jpg

Screenshot 2024-11-06 at 21-27-57 Manufacturers Suppliers Exporters & Importers from the world...png

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom