Тему почнале со продажба и достава до Македонија ? Гледав нешто шорцеви во коментари пишува демек стандард се броевите, а знам порано од алиекспрес и слични сајтови кога сум нарачувал обично треба да се бираат поголеми броеви - ако знае некој нека пише.
Тему почнале со продажба и достава до Македонија ? Гледав нешто шорцеви во коментари пишува демек стандард се броевите, а знам порано од алиекспрес и слични сајтови кога сум нарачувал обично треба да се бираат поголеми броеви - ако знае некој нека пише.
A kako ce bidi da si go prashash prodavacot za dimenzii ako ne se vneseni to textot ili da gi citash komentarite od tie shto kupile pred tebe!
I nemoj da mislish deka ako edni pasuvale deka i site ce pasuvaat
Zdravo, sakam da ve prasam i ako mozi da mi pomognite. Sakam da kupam oprema od alibaba za farma kako odi danokot carina tie raboti, i dali ima kaj nas nekoj menadzeri i slicno so ja brkat taja rabota da mi kazat krajna cena za proizvodot stignat do tuka so site davacki. Fala odnapres
Zdravo, sakam da ve prasam i ako mozi da mi pomognite. Sakam da kupam oprema od alibaba za farma kako odi danokot carina tie raboti, i dali ima kaj nas nekoj menadzeri i slicno so ja brkat taja rabota da mi kazat krajna cena za proizvodot stignat do tuka so site davacki. Fala odnapres
Не ти треба ни помош од царина, ни ништо, само да го замолиш продавачот да ти ја напише цената за која не треба да платиш данок (дали беше 100 евра не можам да се сетам, ама пробај најди низ интернетов).
Не ти треба ни помош од царина, ни ништо, само да го замолиш продавачот да ти ја напише цената за која не треба да платиш данок (дали беше 100 евра не можам да се сетам, ама пробај најди низ интернетов).
Opremata e razlicna ima del so kosta 400 evra ima del so kosta i 25 evra. Prv pat poracvam i moram da prasam. Nekoi se teski i po 100 kg zatoa velam da ne me izgorat na kraj, i kaj pristignuvat sk ili do moja adresa doma?
Kolku e carina 5% ili 18%
Opremata e razlicna ima del so kosta 400 evra ima del so kosta i 25 evra. Prv pat poracvam i moram da prasam. Nekoi se teski i po 100 kg zatoa velam da ne me izgorat na kraj, i kaj pristignuvat sk ili do moja adresa doma?
Kolku e carina 5% ili 18%
Све генијалци на темава, слушнале нешто ама не дослушнале.
За нарачка од Алибаба прво ти треба агент во Кина што ке ти среди за испорака, и ти треба шпедитор кај нас.
Најефтино е испораката да биде преку бродски сообраќај, па во случајов треба да стигне во Солун или Албанија. Па од таму да си организираш превоз до Македонија.
Обично крајната цена е 2 до 3 пати поголема од цената што ја гледаш на Алибаба, па види дали ти се исплаќа.
За нарачка од Алибаба прво ти треба агент во Кина што ке ти среди за испорака, и ти треба шпедитор кај нас.
Најефтино е испораката да биде преку бродски сообраќај, па во случајов треба да стигне во Солун или Албанија. Па од таму да си организираш превоз до Македонија.
Обично крајната цена е 2 до 3 пати поголема од цената што ја гледаш на Алибаба, па види дали ти се исплаќа.
Abe kaj se rodi ti vaka pameten da ne prosvetlish.
Mire kopuk kupuvah na Alibaba i direkt odbirash dostava . Plajchash i cao.
Kakvi agenti kakvi gluposti!
Alibaba e pretezhno za firmi ama mozhat i obihni smrtnici da kupuvaat.
Za obichni lujge podobro e AliExpress shto e edno i isto so Alibaba samo druga Platform na koja e podobro i poednostavno organizirana isporakata.
За разлика од Алиекспрес и сличните каде што со самото кликање и купуваш, кај Алибаба треба да направиш еден разговор со продавачот. Откако ќе договориш количина (пример: иако таму пишува минимум 10 парчиња можеш да купиш и едно парче), ќе ти испрати фактура (тоа е во склоп на Алибаба апликацијата), ќе си платиш, и ќе чекаш производот да стигне т.е. ќе чекаш известување од царина. Имаш опција и да ја смениш фирмата која ќе го царини производот. Ако имаш твој цариник мислам дека може да заврши и за поефтино.
Еве вакви опции ќе добиеш:
1. Пратката да ја царини нашата шпедиција.
2. Пратката да ја царините сами со усна декларација.
3. Пратката да ја царини друга шпедиција која што ќе ја изберете вие.
Па он не ни прашува за Алиекспрес туку за Алибаба.
Автоматски споено мислење:
Мислам дека ти нешто си дослушнал ама не си слушнал до крај.
Автоматски споено мислење:
За разлика од Алиекспрес и сличните каде што со самото кликање и купуваш, кај Алибаба треба да направиш еден разговор со продавачот. Откако ќе договориш количина (пример: иако таму пишува минимум 10 парчиња можеш да купиш и едно парче), ќе ти испрати фактура (тоа е во склоп на Алибаба апликацијата), ќе си платиш, и ќе чекаш известување од царина. Имаш опција и да ја смениш фирмата која ќе го царини производот. Ако имаш твој цариник мислам дека може да заврши и за поефвтино.
Моето искуство е што они од Кина ме прашувале од која држава и град сум, и после ми кажувале колку е шипингот. Значи ти со транспортот не се замараш се додека не дојде до царинење. И сега зависи што сакаш да купиш од Алибаба А од царината еве и што друго би ти испратиле во меилот:
“1. За да можеме увозно да ве цариниме, потребно е да испратите копија/фотографија од лична карта од двете страни (предна и задна), заедно со доказ за плаќањето при купување на производот (доказ за вредноста на пратката – извод од банка, Pay Pall, Swift или Order Confirmation) каде е видлива сумата која ја имате платено.
Нашата шпедитерска услуга изнесува 2100 денари + царина и данок (по дополнителна пресметка во царински систем). Во тие 2100 денари се вклучени услуга, складишнина и административни давачки кон магацинот. По завршувањето на постапката, вашата пратка ќе биде доставена на адреса.
Доколку пратката се царини на име на фирма или пратката се царини со вредност над 800 ЕУР цената е 3100 денари (декларација и складишнина) + царина и данок. НАПОМЕНА: Доколку ние ве застапуваме во постапката, потребен е задолжителен детален опис на содржината на пратката. Времетраење на царинската процедура: 5-7 работни дена.“
Но да знаеш дека и од Алиекпрес или Ибеј да порачаш нешто што е скапо, гломазно и тешко, они ќе отворат, ќе видат и ќе го поминеш истиов пат. Разликата со Алиекспрес е што овде прво “преговараш“ со продавачот па после купуваш.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.