Кундалини и нејзино будење - опасно или не?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
А таа јогата што се прави на физикална и таа е опасна ? :D
Не би требало. Дури мислам дека и кога се практикува јога во група во затворен или отворен простор не е опасна отколку кога некој сам го прави тоа со затворени очи. За мене единствена јога е кога ќе се прошетам низ некој парк или се качам на некоја планина.

Член од
23 септември 2015
Мислења
900
Поени од реакции
449
Не би требало. Дури мислам дека и кога се практикува јога во група во затворен или отворен простор не е опасна отколку кога некој сам го прави тоа со затворени очи. За мене единствена јога е кога ќе се прошетам низ некој парк или се качам на планина.
Па добро кога спомнувам јога не мислам на оние будистички монаси...

Туку на ова што се вежба за флексибилност,баланс како што вежбавме во основно..сите фудбалери,кошаркари,атлетичари,гимнастичари,каратисти, вежбаат јога на некој начин...

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.157
Поени од реакции
9.844
Па добро кога спомнувам јога не мислам на оние будистички монаси...

Туку на ова што се вежба за флексибилност,баланс како што вежбавме во основно..сите фудбалери,кошаркари,атлетичари,гимнастичари,каратисти, вежбаат јога на некој начин...
Да тоа е во ред доколку не се забега и се сфати јогата премногу сериозно.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.373
Поени од реакции
10.272

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.399
Поени од реакции
38.880
секој ден на инста ми искачаат женски у најразлични јога пози ширум отворени, ни малце не се свесни дека се бават со сатанизам.
И со тие пози ефикасно ја будат кундалини, т.е змијата во карличниот дел кај машките.

Kajgana Shop

На врв Bottom