Криминалци и криминални групи во МК

Член од
12 февруари 2025
Мислења
1
Поени од реакции
1
Ако направиме споредба меѓу групите што беа во подземјето и овие што сега штотуку влегоа, разликата е како ден и ноќ. Да речеме дека Раде Штекли е само едно дете опседнато со социјалните мрежи и дека не беше доволно созреан за да земе под контрола еден џиновски град на бизнисот. Секој што сака да влезе во овој свет на криминалот треба да учи од најдобрите што беа.

Член од
14 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
373
Ако направиме споредба меѓу групите што беа во подземјето и овие што сега штотуку влегоа, разликата е како ден и ноќ. Да речеме дека Раде Штекли е само едно дете опседнато со социјалните мрежи и дека не беше доволно созреан за да земе под контрола еден џиновски град на бизнисот. Секој што сака да влезе во овој свет на криминалот треба да учи од најдобрите што беа.
Ти специјално денес се зачлени со алтернативен надимак за ова да го пишеш? Кое мочуриште од планктони сме :)

Член од
22 јуни 2019
Мислења
246
Поени од реакции
869
Страш
Направи профил, не просветли и си замина.

Член од
31 мај 2019
Мислења
349
Поени од реакции
1.114
Памтам ова кога се случи, многу малце помпа и интерес имаше од јавноста тогаш, да беше сега ќе се збореше со недели...

Памтам жените им останаа живи, искочија од задни седишта цели со стакло и крв на нив...напред мажите изрешетани со калаши, сред бел ден на разкрсница.

Крвна одмазда, тоа е мотивот за вчерашното грозоморно убиство на Бранко Ивановски и неговиот шура Љупчо Атанасовски. Ивановски е осуден на 2 и пол години затвор за убиството на Џелил Сулејмани извршено во април, во Чаир, во расправија за паркинг.
Семејството на вчера убиените е убедено дека станува збор за крвна одмазда во која главна цел бил токму Ивановски. И полицијата се сомнева но истражува.
„Не би сакале да претпоставуваме меѓутоа како и во сите други случаеви така и во овој не ја исклучуваме таа можност“, изјави Борче Пешевски одделение за односи со јавност.
Јовановски и Атанасовски се убиени вчера попладне на улицата Ацо Шопов во Влае, биле сочекани во класична заседа, кога застанале на црвено на семафор, убијците излегле од синиот стокец и ги измасакрирале двајцата на предните седиште.
Изрешетани се и сопругите на убиените Светлана Јовановска и Сунца Атанасовска, сеуште се во критична состојба и во животна опасност, имаат рани по градите, и иако се свесни дишат со помош на апарати. Ладнокрвните убијци смениле и испукале неколку шаржери на калашњиковите.
Се качиле во црн голф без таблички и избегале. Нивните жртви се враќале од „блага ракија“, ден пред пукањето и својата смрт, Атанасовски правел свадба на ќерката. Постојано со нив биле и сестра му Сунца и нејзиниот сопруг Бранко Ивановски, по инцидентот во април во Чаир за да го заштити семејството, Бранко го напуштил станот во Чаир и живеел во селото Бардовци во старата куќа на неговата жена.
Неговите слушнале дека имал закани од пријателите на убиениот Сулејмани, но не дека само тој ќе биде убиен туку и повеќе негови роднини. Во полицијата не пријавувал закани и немал постојана заштита.
„Постојат некои контакти и ние како министерство превземавме одредени мерки на превентивен план до она што со закон ние дозволено“, рече Пешевски
Убијците се во бегство, на местото каде е пукано, ги нема траговите, полицајци денеска ги испрашуваа соседите. Форд ескортот во кој беа убиени двајца, а две жени се тешко ранети е во кругот на МВР- форензичарите бараат нови докази.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.201
Поени од реакции
8.940
Го нема пуно да се јави како до ова немаше да дојде ако албанците не биле угнетени во Југославија и како неставањето на бугарите во устав директно доведе до ова оваа неизвесност за европските интеграции па така поради паркинг место отиде уште еден невин албански живот по вина на системот
Во право ќе беше пуно. Да направеше режимот во Југославија метро кое ќе го поврзуваше Скопје со Чаир, немаше да има потреба албанците да патуваат со автомобили и да гинат невини албански животи за еден паркинг.

Член од
25 август 2023
Мислења
413
Поени од реакции
747
Ne znam sto imas soxmene ne znam ni so koj post tolku te doprel sto sixme zamrazil i da go spominjas mojot nick posle mesec dena , mesec dena da mislis nekojsi od forum kajgana treba da imas dlaboka trauma neizlecena koja si stoi uste od detstvoto, ako te tepale kako mal zosto si gi kazuval na skolo tie sto zborat ne e nisto strasno veruvwj za da imas volku docnezni kosmari vo glavaya frustracii i kompleksi, ako zenska ti bila so nekoj kriminalec ne e kraj na svet ona e kriva vo takvi se zaljubila ne znaci deka ti treba traumata da si ja nosis dozivotno , ako te plasat kriminalci zosto taka izgledaat veruvaj deka gore dole site se isti lugje kako sekoj normalen stanuva sabajle se mie jade pie kafe se praj najnormalno… ako bar malce ti pomogne bi ti preporacal nekoj psihijatar zosto iskreno osekam zal za tebe i za tvojte traumi …

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.036
Поени од реакции
2.915
Ne znam sto imas soxmene ne znam ni so koj post tolku te doprel sto sixme zamrazil i da go spominjas mojot nick posle mesec dena , mesec dena da mislis nekojsi od forum kajgana treba da imas dlaboka trauma neizlecena koja si stoi uste od detstvoto, ako te tepale kako mal zosto si gi kazuval na skolo tie sto zborat ne e nisto strasno veruvwj za da imas volku docnezni kosmari vo glavaya frustracii i kompleksi, ako zenska ti bila so nekoj kriminalec ne e kraj na svet ona e kriva vo takvi se zaljubila ne znaci deka ti treba traumata da si ja nosis dozivotno , ako te plasat kriminalci zosto taka izgledaat veruvaj deka gore dole site se isti lugje kako sekoj normalen stanuva sabajle se mie jade pie kafe se praj najnormalno… ako bar malce ti pomogne bi ti preporacal nekoj psihijatar zosto iskreno osekam zal za tebe i za tvojte traumi …
Кнелее лечи се

Член од
8 септември 2024
Мислења
17
Поени од реакции
13
Onoj hristijan ilievski so mestese utakmici po italija so kakov biznis se zanimava Sega znam edno vreme ful kes bese

Kajgana Shop

На врв Bottom