Криминалци и криминални групи во МК

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
За што поточно станува збор, дали било пљачка или нарачано убиство?

Инаку убиените биле геј пар, едниот од нив се занимавал со продажба на слики, може тоа нешто да има врска.

Член од
22 септември 2017
Мислења
339
Поени од реакции
395
Во врска со телото пронајдено. На матка.. вчера во 21:12
Рики бег од селото Криједид во Каваја исчезна на 7 март 2020 година во Скопје, Северна Македонија и сè уште нема трага од него.

Шоуто „Уникако“ на Спартак Кока на Клан Плус, кое опширно ја истражуваше приказната, дозна и дека друг македонски државјанин, Петар, се покажал како исчезнат во истиот период. Оваа личност е исто така пријател и познаник на Рики бег.

Новинарот Спартак Кока спроведе интервју со албанско-македонецот Елхам Абдиловски, пријател на исчезнатиот 35-годишен Рики бег, кој, меѓу другото, откри важни факти за вмешаноста на Рику во криминална група од Елбасан.

На прашањето дали е свесен за исчезнувањето на Петар, Елхам Абдиловски даде силна изјава кога рече дека не исчезнат, но се крие во Србија откако сторил убиство. Елхами вели дека го познава Петар, а двајцата се пријатели со Рики Беун. Тој рече дека го запознал Петар во Србија и дознал дека се крие од надлежните за убиството извршено во Македонија.

Спартак Кока: Исчезнатиот е Петар од Македонија, 28 години, кого верувам дека го познава или не.

Елхам Абдиловски: Верувам дека тој не недостасува. Тој го криеше фактот дека извршил убиство во Македонија. Петари изврши убиство во Македонија, отиде во Србија.

Спартак Кока: Кој го уби?

Елхам Абдиловски: Убил еден во Церово. Тој избега од таму, отиде во Србија. Ми се случи да одам да работам со имигранти, отидов во Белград да работам со камион, кога го видов Петар во Белград, ти реков од каде потекнува. Еве ми е кажано, не кажувај никому каде сум. Му реков дека не ми е гајле што направи.

Спартак Кока: Како дознавте дека извршил убиство?

Елхам Абдиловски: Ми рече кога отидов и го одведов во Белград.

Спартак Кока: Знаеш? Дали ова убиство за кое тврдите дека го извршиле граѓанинот Петар е објавено во јавноста?

Елхам Абдиловски: Бев во полиција за убиството што го изврши.

Спартак Кока: Зошто бевте во полиција?

Елхам Абдиловски: Полицијата дојде кај мене и влезе во мојата куќа. И тој рече, објавивте слика и каде е овој човек? Му реков дека не знам каде е. Мислев дека украл од овие луѓе, не знаев дека го зеде и го изгуби.

Спартак Кока: Дали се пријатели Петари и Рики бег едни со други?

Елхам Абдиловски: Тие се пријатели!

Спартак Кока: Вие исто така сте нивни меѓусебни пријатели или не?

Елхам Абдиловски: Јас повеќе се дружам со Рик отколку со Петар. Не зборувам многу со Петар.

Спартак Кока: Кога изгуби контакт со Петар? Во која држава ги изгубивте? Каде се сретнавте? Кога се сретнавте и кога изгубивте контакт со него?

Елхам Абдиловски: Го изгубив контакт на 7 март во Косово. Му пишав, тој не ми го враќа телефонот. Тој веќе не ми одговара. Не ги барам парите што ти ги должам. Те викнав затоа што ми предизвикуваш проблеми.

Спартак Кока: Мајката на Петар и сестрата на Петар ве обвинуваат дека имате неодамнешни контакти со него, и тие велат дека, барем во комуникациите што ги имал нашите вработени во Македонија со нив, тоа е што вие им кажавте дека имаме ние Петар, го држиме под контрола Петар.

Елхам Абдиловски: Како му рековме дека го имаме Петар под контрола? Петар ми се јави, отидов и го одведов во Белград. Исто така, додадев на Косово дека само во Македонија не ми се диктираат, ако откриат дека сум тука, тој рече дека имаат повеќе… за убиство.

Спартак Кока: Вие тврдите дека тој не бил киднапиран и исчезнат од другите, но тој се крие себеси или не?

Елхам Абдиловски: Се крие веќе 2 години. Сокриј скриј се, после некое време тој излегува и ми вика каде си што правиш

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Во надополнување на текстот над мене.
Еве ги клучните ликови што ги изнесоа албанските медиуми јавно за случајот "Пронајден Труп на Матка" од мај годинава.
471114BF-03B6-4E33-93BD-C4231B3778EB.jpeg
Берат и Елхам работеле со типот од Албаниа Рику, кој наводно од таму носел марихуана а назад враќал хероин, па се зборува дека се замерил со јаки играчи од Елбасан и се претпоставува дека некоја екипа од Скопје го сторила убиството за услуга на тие од Елбасан, од Елбасан овде конекции со Шеваљ и Оки имаше Елтон Кила па можеби е логичен круг случајот.
Спомнатиот Петар Андовски е Перо Будалата од Бутел. Еве нешто последно од МВР за него.

9.Петар Андовски од Скопје каде и живее на ул.Хо Ши Мин бр.276 а предмет бр.19.1.2-844 од 15.04.2019 за прекршок по член 26 став.9 од ЗВ и чл.225 ст.9 од ЗБСП

Член од
20 јуни 2020
Мислења
16
Поени од реакции
8
Еве ги клучните ликови што ги изнесоа албанските медиуми јавно за случајот "Пронајден Труп на Матка" од мај годинава.
Прегледај го приврзокот 264157
Берат и Елхам работеле со типот од Албаниа Рику, кој наводно од таму носел марихуана а назад враќал хероин, па се зборува дека се замерил со јаки играчи од Елбасан и се претпоставува дека некоја екипа од Скопје го сторила убиството за услуга на тие од Елбасан, од Елбасан овде конекции со Шеваљ и Оки имаше Елтон Кила па можеби е логичен круг случајот.
Спомнатиот Петар Андовски е Перо Будалата од Бутел. Еве нешто последно од МВР за него.

9.Петар Андовски од Скопје каде и живее на ул.Хо Ши Мин бр.276 а предмет бр.19.1.2-844 од 15.04.2019 за прекршок по член 26 став.9 од ЗВ и чл.225 ст.9 од ЗБСП

Kako se preziva Shevalj?

Член од
28 август 2020
Мислења
1
Поени од реакции
1
Виктор Драгомански a.k.a Виктор раперот од стар Аеродром е дечкото. Стар нарко зависник ради повеќе ситни дела одлежа долги години затвор. Некаква екипа беа со Цвеле. Ситни дилерчиња. Излезе опоравен и се врати во нормален живот. Татко му бог да го прости држеше една перална за коли. Му купи некое си bmw, фати девојка се оправи. Ама еве, кратко траеше. Ќе одлежи сеа 20тина години, па ваљда ќе се опамети кога ќе излезе на 50 и кусур години...

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559

Crnorizec

Mislam pisa nekoj pred tri cetiri meseca za nego. Kako bil mnogu opasen so brakjava se pukal u Butel. Kako sto razbiram jas nema dokaz deka on e vo begstvo, tuku e isceznat. Trieset sekundi da mu go posetis fb profilot ke vidis deka se slika pred prodavnici za luksuzni saati i garderoba. Mislam i togas deka pisav a eve i za zal se potvrduva. Nemoze makedonec u butel ili cair da kreva glava dobro se znae koj go drzi podzemjeto

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
ИРЛ: Случај Фонтана-Мавровка – Неверојатната потрага по Мевлудин Алити
27.08.2020 11:24

M

Macedon1um

Гостин
ИРЛ: Случај Фонтана-Мавровка – Неверојатната потрага по Мевлудин Алити
27.08.2020 11:24

Зоран Божиновски уште пред 3-4 недели пиша дека сопственици на објектот се овие, ИРЛ со истрагава каснат како Македонски возови :D

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Конечно и нашите медиуми за убиството во Малта.

Скопјанецот Виктор Драгомански уапсен на Малта како осомничен за убиство на двајца
27.08.2020 16:04

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Зоран Божиновски уште пред 3-4 недели пиша дека сопственици на објектот се овие, ИРЛ со истрагава каснат како Македонски возови :D
Pa malku da e covek pismen ke otide na stranata na katastar i ke vidi cie e zemjisteto. Megu drugoto sopstvenikot e so adresa aracinovo

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.953
Поени од реакции
23.811
Конечно и нашите медиуми за убиството во Малта.

Скопјанецот Виктор Драгомански уапсен на Малта како осомничен за убиство на двајца
27.08.2020 16:04

Албанецот кој бил со него е пукачот.
Нашиов само бил со него заради грабежот, ама албанецов (25 годишен) извадил ганот одма и ги решил.
Ништо чудно да ги пукал заради отпор ако се види русинот/пољакот колкава грамада е, па може пробал да го рви.
Албанецов пред убиството бил пуштен под кауција (bail) на кое го чека судење за вооружан грабеж, напад на службено лице и обид за убиство (му се закочил пиштолот кога пробал да го реши џандарот кој го уапсил)
Смешно е како (бар според пишувањата на Илко Илија во Драга Кајгана) се створи дискусија па дури и народов поделен, односно некој го оправдувале демек педери па ако убаво им направил, а други како го осудувале. Страшна работа е македонскиот народ на интернет. Јас би им забранил на сите над 50 години користење на фејсбук.

Член од
20 јуни 2020
Мислења
16
Поени од реакции
8
Koi se licata od kumanovo koji se sumnja deka se vo teroristicki grupa? Denes MVR gi zapleni nivnite oruzja.

Kajgana Shop

На врв Bottom