Криминалци и криминални групи во МК

Член од
7 март 2009
Мислења
1.165
Поени од реакции
837
Нешто приметувам во последно време локалните мафијашчиња кои се во спрега со поголемите политички мафиози од Скопје купуваат имоти и згради од поранешни стечајни фирми,обично низ помалите градови низ Македонија,ги купуваат зградите и погоните од банките(под хипотека се скоро сите згради) и после ги пренаменуваат во нешто друго,имаше едни ликови дојдоа во мојата порнашена стечајна фирма,прави мафијаши,(мислам дека на Вицето брато на Заев се колеги),сакаа да ги пренаменат погоните во п-во на легална марихуана,некои перат пари за поголемите играчи(Мијалков,Заеб,Вице и сл.)...Така да у глобала приметувам дека ова станува тренд,за тоа што сево ова е погрешно и капиталот од таквите стечајни фирми требапе да заврши во рацете на вработените е друга тема,ама горлива тема е

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Нешто приметувам во последно време локалните мафијашчиња кои се во спрега со поголемите политички мафиози од Скопје купуваат имоти и згради од поранешни стечајни фирми,обично низ помалите градови низ Македонија,ги купуваат зградите и погоните од банките(под хипотека се скоро сите згради) и после ги пренаменуваат во нешто друго,имаше едни ликови дојдоа во мојата порнашена стечајна фирма,прави мафијаши,(мислам дека на Вицето брато на Заев се колеги),сакаа да ги пренаменат погоните во п-во на легална марихуана,некои перат пари за поголемите играчи(Мијалков,Заеб,Вице и сл.)...Така да у глобала приметувам дека ова станува тренд,за тоа што сево ова е погрешно и капиталот од таквите стечајни фирми требапе да заврши во рацете на вработените е друга тема,ама горлива тема е
Така фунционират ,позади секој бизнисмен стои помала мафијашка група ,еден главен и 4 -5 ликови момци спремни на све ,се пуштат да спремат да го подготват терен или рекет да напрат.баш во еден помал град доддоја едни од друг град да припремат терен одеа по улица и јас му се загледав на главнио ,и одма тој другио ми вика шо се гледаш ,јас ја свртив глата и иги игнорирав и си продолжив ,помислија можи нешто дека сум приватен детектив и ги пратам, другиот ден ги немаше. незнам полицијата што прави зошто не реагира.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Пиши конкретно која фирма, кој град и кои ликови се во прашање.
Автоматски споено мислење:

Така фунционират ,позади секој бизнисмен стои помала мафијашка група ,еден главен и 4 -5 ликови момци спремни на све ,се пуштат да спремат да го подготват терен или рекет да напрат.баш во еден помал град доддоја едни од друг град да припремат терен одеа по улица и јас му се загледав на главнио ,и одма тој другио ми вика шо се гледаш ,јас ја свртив глата и иги игнорирав и си продолжив ,помислија можи нешто дека сум приватен детектив и ги пратам, другиот ден ги немаше. незнам полицијата што прави зошто не реагира.
На разни релации се наоѓаат криминалците и бизнисмените, најчесто бизнисмените за лична заштита држат до себе по некој лик познат во градот по тепачки, насилства и сл. Има и такви бизнисмени што имаат човек или група за црни потреби, но кај нас тоа ретко. Генерално одминаа вие работи зошто помина периодот кога некои се осудуваа туку така да напаѓаат големи луѓе. Денес богатите си имаат регуларно лично обезбедување, и најчесто тие им ги вршат таквите работи.

Пр.

ХРОНИКА 08. Ноември 2019. / 12:53
Бодигардот на Анѓушев тепал луѓе во игротека!

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
полиција? па полицијата што мислиш на чија страна е? полицијата е умешана у сето ова, работат за политичарите т.е. мафијашите.

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Прегледај го приврзокот 222939

Сабри Асани, братот на покојниот Зија Асани, се зборува дека Сабри е убиен од полицијата во 2000 година. А се памети по вечната дилема кој почнал прв да работи со бело во Скопје, тој или Енвер Мурџо.
Сабри Асани седмообвинет за овој случај беше убиен од полицијата при акцијата за негово апсење, четири дена по убиството на полицајците. Откако во 2002 година првостепениот суд ги ослободи обвинетите поради немање докази, Апелација повторно случајот го врати на ново судење. Денеска Основниот суд Скопје 1 ја потврди првата одлука и осомничените ги ослободи од вина.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Нешто што го имаме заборавено а е многу битен случај. Најголемата заплена на кокаин во Македонија а можеби и на Балканот.

„Блиц“ за Чочоровска: Таа беше кума на Аркан, фатена со 483 килограми кокаин- сега излезе од затвор (ФОТО)

watch_later 29. ДЕКЕМВРИ 2017. @ 19:53 timelapse3 МИН.

„Блиц“ за Чочоровска: Таа беше кума на Аркан, фатена со 483 килограми кокаин- сега излезе од затвор (ФОТО)

Македонката Станислава Чочоровска – Полетан (48), кума на Жељко Ражнатовиќ – Аркан, која судот во Скопје ја осуди на 14 ипол години затвор поради шверц на 483 килограми кокаин, поради лекување е пуштена на едномесечно отсуство од затворот во Идризово, пишува српски „Блиц“.

– Чочоровска- Полетан, сопруга на Ранко Полетан, некогашниот припадник на единицата „Тигри“ на Аркан, и сопственик на фирмата „Макфут“, стана актуелна во јавноста во јануари 2007-ма година, откако на Божиќ македонските полицајци и цариници во рутинска контрола на граничниот премин Блаце открија и запленија 483 килограми и 170 грама кокаин, чија вредност беше проценета на 92 милиони евра. Тогаш е уапсен и возачот на камионот, скопјанецот Алија Азировиќ, пишува најтиражниот српски весник.

Утврдено е дека дрогата, која била скриена во канти од поликолор, од Венецуела, преку Црна Гора требало да стигне до Грција и оттаму да се криумчари во други држави од Европската унија. Кантите поликолор во Бар се натоварени во камион со македонски таблички кој го управувал Азировиќ, а во планираниот пат до Грција требало да помине низ Македонија.
Дрогата „патувала“ во камион на фирмата „Макфут“, па српската полиција веќе на средината од јануари, по македонска потерница ја уапси Чочоровска- Полетан.

– Немам ништо со тоа криумчарење, се ми е наместено. Оној кој шверцува толкава количина кокаин има милиони евра, а јас живеам во стан од 70 квадрати. Да сум шверцер, ќе имав свој солитер, изјави непосредно пред апсењето за белградските медиуми Станислава Чочоровска- Полетан. Таа тогаш наведе и дека со македонската власт која ја смета за пробугарска и проалбанска, не мисли да соработува.
И после апсењето, пред Судот во Србија негираше дека има врска со запленетиот кокаин. Потоа поднела молба за добивање на српско државјанство, бидејќи е мажена за српски државјанин и со години живеела во Белград, но српското МНР тоа го одби, па на 10-ти мај истата година беше испорачана во Македонија.

Македонската полиција во истрагата дошла до сознанија дека Чочоровска со посредство на својата фирма и претходно криумчарела кокаин, но преку Ријека.
– Занимливо е тоа што пред нејзината екстрадиција, низ македонските медиуми се појавија шпекулации како Чочоровска- Полетан е спремна да соработува со правосудството во Скопје и да нуди име на личност која требало во средината на 90-тите да го убие тогашниот претседател на Македонија, Киро Глигоров. Од таа соработка немаше ништо, пишува „Блиц“

Член од
7 март 2009
Мислења
1.165
Поени од реакции
837
Пиши конкретно која фирма, кој град и кои ликови се во прашање.
Да не работиш во ДБК па ми бараш вакви податоци? хехе
За помал град од Источна Македонија се работи,во груг од 1-2 километри има 2-ца газди на поголеми објекти преку кои се транспортира трева и се перат пари,газда у позадина на едниот објект(ресторан хотел) е Мијалков(бившио главен разузнавач од времето на Грујо) а во вториот објект(камионџиска фирма и шпедиција) газди у позадина се Заеви,самиот Заев дојде на отварањето на камионџиската фирма а неколку недели претходно со цел арар трева(марихуана) го фатија сегашниот кобајаги газда на камионите...Сега убаво се гледа кој го ослободил и за кого одработува(татко им се чуди од кај им пари на дечкиве кога човеков се вози во магарешка кола и оди на полето со истата!)

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.137
Поени од реакции
2.325
Зекири од Сдсм главен во шверцот на мигранти.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.137
Поени од реакции
2.325
Од каде ова?

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Да не работиш во ДБК па ми бараш вакви податоци? хехе
За помал град од Источна Македонија се работи,во груг од 1-2 километри има 2-ца газди на поголеми објекти преку кои се транспортира трева и се перат пари,газда у позадина на едниот објект(ресторан хотел) е Мијалков(бившио главен разузнавач од времето на Грујо) а во вториот објект(камионџиска фирма и шпедиција) газди у позадина се Заеви,самиот Заев дојде на отварањето на камионџиската фирма а неколку недели претходно со цел арар трева(марихуана) го фатија сегашниот кобајаги газда на камионите...Сега убаво се гледа кој го ослободил и за кого одработува(татко им се чуди од кај им пари на дечкиве кога човеков се вози во магарешка кола и оди на полето со истата!)
Плус, заедно се возат off road со четирициклите :)

Член од
6 април 2014
Мислења
5.130
Поени од реакции
6.568
Градовите покрај Плачковица ли се
Se znae sega viceto reketarite,pionite,gazolizacite kako i da gi narekuvate gi ostavi da mu gi vodat lokalnite biznisi vo strumica, radovis,valandovo (bogdanci) dodeka toj se zanimava so biznis od posirok karakter, neznam kako da objasnam so biznisi vo drugite delovi od drzavata.

Kajgana Shop

На врв Bottom