- Член од
- 24 мај 2014
- Мислења
- 5.305
- Поени од реакции
- 5.911
Најново нешто е ова со нападов на сопругата на Штекли, ќе видиме што ќе излезе.
Најново нешто е ова со нападов на сопругата на Штекли, ќе видиме што ќе излезе.
Така фунционират ,позади секој бизнисмен стои помала мафијашка група ,еден главен и 4 -5 ликови момци спремни на све ,се пуштат да спремат да го подготват терен или рекет да напрат.баш во еден помал град доддоја едни од друг град да припремат терен одеа по улица и јас му се загледав на главнио ,и одма тој другио ми вика шо се гледаш ,јас ја свртив глата и иги игнорирав и си продолжив ,помислија можи нешто дека сум приватен детектив и ги пратам, другиот ден ги немаше. незнам полицијата што прави зошто не реагира.Нешто приметувам во последно време локалните мафијашчиња кои се во спрега со поголемите политички мафиози од Скопје купуваат имоти и згради од поранешни стечајни фирми,обично низ помалите градови низ Македонија,ги купуваат зградите и погоните од банките(под хипотека се скоро сите згради) и после ги пренаменуваат во нешто друго,имаше едни ликови дојдоа во мојата порнашена стечајна фирма,прави мафијаши,(мислам дека на Вицето брато на Заев се колеги),сакаа да ги пренаменат погоните во п-во на легална марихуана,некои перат пари за поголемите играчи(Мијалков,Заеб,Вице и сл.)...Така да у глобала приметувам дека ова станува тренд,за тоа што сево ова е погрешно и капиталот од таквите стечајни фирми требапе да заврши во рацете на вработените е друга тема,ама горлива тема е
Пиши конкретно која фирма, кој град и кои ликови се во прашање.Нешто приметувам во последно време локалните мафијашчиња кои се во спрега со поголемите политички мафиози од Скопје купуваат имоти и згради од поранешни стечајни фирми,обично низ помалите градови низ Македонија,ги купуваат зградите и погоните од банките(под хипотека се скоро сите згради) и после ги пренаменуваат во нешто друго,имаше едни ликови дојдоа во мојата порнашена стечајна фирма,прави мафијаши,(мислам дека на Вицето брато на Заев се колеги),сакаа да ги пренаменат погоните во п-во на легална марихуана,некои перат пари за поголемите играчи(Мијалков,Заеб,Вице и сл.)...Така да у глобала приметувам дека ова станува тренд,за тоа што сево ова е погрешно и капиталот од таквите стечајни фирми требапе да заврши во рацете на вработените е друга тема,ама горлива тема е
На разни релации се наоѓаат криминалците и бизнисмените, најчесто бизнисмените за лична заштита држат до себе по некој лик познат во градот по тепачки, насилства и сл. Има и такви бизнисмени што имаат човек или група за црни потреби, но кај нас тоа ретко. Генерално одминаа вие работи зошто помина периодот кога некои се осудуваа туку така да напаѓаат големи луѓе. Денес богатите си имаат регуларно лично обезбедување, и најчесто тие им ги вршат таквите работи.Така фунционират ,позади секој бизнисмен стои помала мафијашка група ,еден главен и 4 -5 ликови момци спремни на све ,се пуштат да спремат да го подготват терен или рекет да напрат.баш во еден помал град доддоја едни од друг град да припремат терен одеа по улица и јас му се загледав на главнио ,и одма тој другио ми вика шо се гледаш ,јас ја свртив глата и иги игнорирав и си продолжив ,помислија можи нешто дека сум приватен детектив и ги пратам, другиот ден ги немаше. незнам полицијата што прави зошто не реагира.
полиција? па полицијата што мислиш на чија страна е? полицијата е умешана у сето ова, работат за политичарите т.е. мафијашите.Така фунционират ,позади секој бизнисмен стои помала мафијашка група ,еден главен и 4 -5 ликови момци спремни на све ,се пуштат да спремат да го подготват терен или рекет да напрат.баш во еден помал град доддоја едни од друг град да припремат терен одеа по улица и јас му се загледав на главнио ,и одма тој другио ми вика шо се гледаш ,јас ја свртив глата и иги игнорирав и си продолжив ,помислија можи нешто дека сум приватен детектив и ги пратам, другиот ден ги немаше. незнам полицијата што прави зошто не реагира.
Сабри Асани седмообвинет за овој случај беше убиен од полицијата при акцијата за негово апсење, четири дена по убиството на полицајците. Откако во 2002 година првостепениот суд ги ослободи обвинетите поради немање докази, Апелација повторно случајот го врати на ново судење. Денеска Основниот суд Скопје 1 ја потврди првата одлука и осомничените ги ослободи од вина.Прегледај го приврзокот 222939
Сабри Асани, братот на покојниот Зија Асани, се зборува дека Сабри е убиен од полицијата во 2000 година. А се памети по вечната дилема кој почнал прв да работи со бело во Скопје, тој или Енвер Мурџо.
Да не работиш во ДБК па ми бараш вакви податоци? хехеПиши конкретно која фирма, кој град и кои ликови се во прашање.
Од каде ова?Зекири од Сдсм главен во шверцот на мигранти.
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Од каде ова?
Плус, заедно се возат off road со четирициклитеДа не работиш во ДБК па ми бараш вакви податоци? хехе
За помал град од Источна Македонија се работи,во груг од 1-2 километри има 2-ца газди на поголеми објекти преку кои се транспортира трева и се перат пари,газда у позадина на едниот објект(ресторан хотел) е Мијалков(бившио главен разузнавач од времето на Грујо) а во вториот објект(камионџиска фирма и шпедиција) газди у позадина се Заеви,самиот Заев дојде на отварањето на камионџиската фирма а неколку недели претходно со цел арар трева(марихуана) го фатија сегашниот кобајаги газда на камионите...Сега убаво се гледа кој го ослободил и за кого одработува(татко им се чуди од кај им пари на дечкиве кога човеков се вози во магарешка кола и оди на полето со истата!)
Градовите покрај Плачковица ли сеПлус, заедно се возат off road со четирициклите![]()
Se znae sega viceto reketarite,pionite,gazolizacite kako i da gi narekuvate gi ostavi da mu gi vodat lokalnite biznisi vo strumica, radovis,valandovo (bogdanci) dodeka toj se zanimava so biznis od posirok karakter, neznam kako da objasnam so biznisi vo drugite delovi od drzavata.Градовите покрај Плачковица ли се