Креационизам наспроти еволуционизам

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да речам дека дефинитивно нема Бог(како и да го дефинираме)....не сум доволно луд.
Не знам ни 0.000000000000000000000000000001% од универзумов и да тврдам дека знам ...
По ова прашање сум главно агностик.
Доволно е сега за сега
Ако некоја група луѓе тврди дека во орбитата на планетава земја, на висина од 200.000 км, кружи чаша со топло чоколадо, дали и по тоа прашање би бил агностик?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Целата приказна се коси со нивната научна стручност. Што е сомнително во приказната на Дарвин? Јас би го преформулирал прашањето вака: Што е научно аргументирано во приказната на Дарвин? Значи не ни прашувам за доказ, прашувам за обичен научен аргумент во таа приказна.
Фосилите (ПАлеонтологијата) ја побиваат, генетиката ја побива, теоријата на веројатноста ја побива, информатиката ја побива. Нема ниту еден научен аргумент кој посредно или непосредно ја потврдува Дарвиновата вера.
Аргументите на научниците се дека живо не може да настане од неживо, дека е теоретски невозможно животот случајно да настане - значи мора да е создаден и дека самите фосили сведочат дека живите организми биле симултано создадени и дека не преминувале од еден во друг вид. Тоа е наука, испитлива, разумска и докажана. Се друго е фанатична и неаргументирана вера.
Абе, Чорбаџи, оти господ китовите ги направил со прсти во тоа перките?

Инаку, од-креационистите-долго-бараниот жив транзициски фосил (не стар, него тазе) можете да го видите на било која слика на интернет - пишете WHALE.

--- надополнето ---

А ако ти е до транзициони фосили, бујрум уште еден. Од тие што не постојат, нели.

Левијатанот, иначе, те чека уште...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ако некоја група луѓе тврди дека во орбитата на планетава земја, на висина од 200.000 км, кружи чаша со топло чоколадо, дали и по тоа прашање би бил агностик?
Немам никаква ама баш никаква причина за да верувам, или да не верувам.
Еве ти исто прашањ до тебе.
Ако најдеш авион на марс ќе речеш дека е производ на еволуција ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
На добар пат си за болдираното, продолжи.

А за второто не знам зошто тоа мене ме прашуваш, има еволуционисти тука, нив прашај ги.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе, дете, седни и прочитај ја тоа книгата више еднаш. Доста поставуваш глупави прашања.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Абе, дете, седни и прочитај ја тоа книгата више еднаш. Доста поставуваш глупави прашања.
Абе........ дете... за која книга мислиш ?

--- надополнето ---

кга сме веќе тука
1. Genetics and its problems

“Central dogma” of genetics

The genetic apparatus of every organism on Earth, including humans, consists of chromosomes, where all genetic information of an organism, such as DNA or RNA, is stored. The paradigm or “Central dogma” of genetics and molecular biology states that:

1) The genetic apparatus operates as a purely material structure.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
1. Genetics and its problems

“Central dogma” of genetics
The genetic apparatus of every organism on Earth, including humans, consists of chromosomes, where all genetic information of an organism, such as DNA or RNA, is stored. The paradigm or “Central dogma” of genetics and molecular biology states that:

1) The genetic apparatus operates as a purely material structure.
The problem of creation of the DNA-WAVE biocomputer is considered, in which one the storage locations on genetic molecules will be used. In the basis of tendered idea are trusted to experimental and theoretical activities of the writers, in which one a) to be demonstrated capacity of DNA to the laser, b) capacity of DNA to generate solitonic waves with memory, c) the phenomenon of transition of the localized photons in radio waves is revealed, d) the phenomenon of spectral storage of DNA by the localized photons is revealed, e) the transport phenomena of the genetic information in polarization modulations of an electromagnetic field is revealed at transition of a photon - radio wave. On the basis of these data the theory of wave genes is built, in which one the dualistic explanation of the genetic information as unity of material and wave encoding functions of the chromosomes is offered. The hypothesis quantum nonlocality of genome of higher organisms is offered. The set of the obtained outcomes allows the writers to suspect, that artificial DNA computing cannot be carried out to the full without the registration of listed properties of the genetic apparatus. Key pattern of the DNA-WAVE computer will be the phenomenon of DNA memory on solitons and on the localized photons with participation of quantum nonlocality of such memory.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
The problem of creation of the DNA-WAVE biocomputer is considered, in which one the storage locations on genetic molecules will be used. In the basis of tendered idea are trusted to experimental and theoretical activities of the writers, in which one a) to be demonstrated capacity of DNA to the laser, b) capacity of DNA to generate solitonic waves with memory, c) the phenomenon of transition of the localized photons in radio waves is revealed, d) the phenomenon of spectral storage of DNA by the localized photons is revealed, e) the transport phenomena of the genetic information in polarization modulations of an electromagnetic field is revealed at transition of a photon - radio wave. On the basis of these data the theory of wave genes is built, in which one the dualistic explanation of the genetic information as unity of material and wave encoding functions of the chromosomes is offered. The hypothesis quantum nonlocality of genome of higher organisms is offered. The set of the obtained outcomes allows the writers to suspect, that artificial DNA computing cannot be carried out to the full without the registration of listed properties of the genetic apparatus. Key pattern of the DNA-WAVE computer will be the phenomenon of DNA memory on solitons and on the localized photons with participation of quantum nonlocality of such memory.
WOW! Значи, може да се јаде мрсно и за Бадник?!? Amazing!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Од ова еволуирал китот?

Еве го како си пливка низ водите:

Ова, како да не е одговор на прашањето. Дири ни коментарот не го разбирам, ако си мислел да коментираш.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ова, како да не е одговор на прашањето. Дири ни коментарот не го разбирам, ако си мислел да коментираш.
Епа ти веруваш дека китовите настанале од овакво животно. Тоа ти велат еволуционистите. Незнам мене некако не ми се верува. Животново живеело на копно и било со големина на волк. Му текнало да проба како е во водата и после многу години еволуира во најголемото животно на светот и еве го и денес си плива низ океаните.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Епа ти веруваш дека китовите настанале од овакво животно. Тоа ти велат еволуционистите. Незнам мене некако не ми се верува. Животново живеело на копно и било со големина на волк. Му текнало да проба како е во водата и после многу години еволуира во најголемото животно на светот и еве го и денес си плива низ океаните.
Добро, тогаш оти господ ги направил китовите со прсти во перките?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Уште еден жив доказ на еволуцијата е инсектот "Rhagoletis pomonella", овој вид непостоел пред 1700 година, т.е пред да бидат јаболката донесени во северна америка. До тогаш овој инсект се хранел со див трендафил, но по носењето на разните видови јаболка, мушичката на дивиот трендафил еволуирала во нов вид - "Rhagoletis pomonella" кој се адаптирал да ги конзумира јаболката!
One example of evolution in recent history is that of the apple maggot in North America. Apple maggots, as their name suggests, eat apples, but this has not always been true. They used to feed on a plant called hawthorn (and were called hawthorn maggots), but in the 1700s when apples were introduced to North America some hawthorn maggots started to feed on apples.
Nearly identical as adult flies, the apple maggot evolved from hawthorn maggots when apple trees were introduced to North America.

This shift in diet separated the maggots into two groups, hawthorn maggots and apple maggots. Both groups are still biologically very similar, but because of their food preferences they will no longer breed with one another.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Уште еден жив доказ на еволуцијата е инсектот "Rhagoletis pomonella", овој вид непостоел пред 1700 година...
Абе друже, мислам некако дека џабе ни е муабетов... шо знам... глеј што постираат... и глеј што не читаат.
Што ќе правиме?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
WOW! Значи, може да се јаде мрсно и за Бадник?!? Amazing!
Друго нешто подебилно....кажи ај не се срами.

--- надополнето ---

Абе друже, мислам некако дека џабе ни е муабетов... шо знам... глеј што постираат... и глеј што не читаат.
Што ќе правиме?
Откажи се од дебата кога незнаеш ништо.
Си научил два збора од Дарвин и мислиш дека се знаеш.
За жал не е така

Kajgana Shop

На врв Bottom