- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Ок, нема да е од тебе толкаво изненадувањето ако прочитам од Чорбаџија нешто слично... Или Мики, на пример :smir:Зашто те изненадив ?
Од увек ми бил овој став
Ок, нема да е од тебе толкаво изненадувањето ако прочитам од Чорбаџија нешто слично... Или Мики, на пример :smir:Зашто те изненадив ?
Од увек ми бил овој став
И што кажуваат овие 700 научници за арката на Ное, како стигнале кенгурите во Австралија, како преживеале сите растенија денеска 150 дена под вода, како ги собрало сите копнени видови во арката, што јаделе ѕверовите кога се повлекол потопот, каде отишла водата.......?!7) Are there credible scientists who doubt Neo-Darwinism?
Yes. Signers of the Scientific Dissent From Darwinism hold doctorates in biological sciences, physics, chemistry, mathematics, medicine, computer science, and related disciplines from such institutions as Oxford, Cambridge, Harvard, Dartmouth, Rutgers, University of Chicago, Stanford and University of California at Berkeley. Many are also professors or researchers at major universities and research institutions such as Cambridge, Princeton, MIT, UCLA, University of Pennsylvania, University of Georgia, Tulane, Moscow State University, Chitose Institute of Science & Technology in Japan, and Ben-Gurion University in Israel.
WOW! за 10 години успеале да се дуплираат со потписи.Не е листата завршена пред 10 години, туку тогаш е започната. Таа броела 300 во 2004 година, над 400 во 2005, над 600 во 2006, над 700 во 2007 година итн.
Потписниците на петицијата се КРЕАЦИОНИСТИ!7) Are there credible scientists who doubt Neo-Darwinism?
Yes. Signers of the Scientific Dissent From Darwinism hold doctorates in biological sciences, physics, chemistry, mathematics, medicine, computer science, and related disciplines from such institutions as Oxford, Cambridge, Harvard, Dartmouth, Rutgers, University of Chicago, Stanford and University of California at Berkeley. Many are also professors or researchers at major universities and research institutions such as Cambridge, Princeton, MIT, UCLA, University of Pennsylvania, University of Georgia, Tulane, Moscow State University, Chitose Institute of Science & Technology in Japan, and Ben-Gurion University in Israel.
Дефинирај што е тоа научник и ќе видиш дека потпишаните биле научници. Како што имаш научници кои по убедување се еволуционисти, така имаш и научници кои по убедување се креационисти. Ве молам без дискриминација на научниците по верска основа....само пази го префриганиов: не вика „креационисти пишале петиција“, него „научници потпишале петиција“.
Исто како што имаш свештеници што си знаат дека еволуцијата си е сосема ОК, нели?DBack, гледам многу се возбуди откако виде дека над 700 современи доктори по наука не ја веруваат Дарвиновата вера
Дефинирај што е тоа научник и ќе видиш дека потпишаните биле научници. Како што имаш научници кои по убедување се еволуционисти, така имаш и научници кои по убедување се креационисти. Ве молам без дискриминација на научниците по верска основа.
Зошто селективно одговараш само тоа што ти одговара? Ти поставив еден куп прашања, одговори ми!Дефинирај што е тоа научник и ќе видиш дека потпишаните биле научници. Како што имаш научници кои по убедување се еволуционисти, така имаш и научници кои по убедување се креационисти. Ве молам без дискриминација на научниците по верска основа.
Има еден социјален феномен кој се вика нормална крива на дистрибуција. Во секоја социјална група ќе најдеш и генијалци и дебили. Ете ти процентуална застапеност, па види колку чатал можеш да фрлаш со ова.DBack, гледам многу се возбуди откако виде дека над 700 современи доктори по наука не ја веруваат Дарвиновата вера
Дефинирај што е тоа научник и ќе видиш дека потпишаните биле научници. Како што имаш научници кои по убедување се еволуционисти, така имаш и научници кои по убедување се креационисти. Ве молам без дискриминација на научниците по верска основа.
Селективно одговара затоа што е манипулатор. Се прави дека е дојден да дебатира, а всушност доаѓа да агитира и заведува.Зошто селективно одговараш само тоа што ти одговара? Ти поставив еден куп прашања, одговори ми!
Кое е објаснувањето на тие 700 научници за арката на Ное, како стигнале кенгурите во Австралија, како преживеале сите растенија денеска 150 дена под вода, како ги собрало сите копнени видови во арката, што јаделе ѕверовите кога се повлекол потопот, каде отишла водата?!
Петиција може секој да потпише, јас сакам да видам кое е нивното објаснување, кој се нивните аргументи! (на тие 700 научници), и што е тоа во теоријата на Дарвин што за нив е сомнително? Кој е тој дел кој се коси со нивната научна стручност?Селективно одговара затоа што е манипулатор. Се прави дека е дојден да дебатира, а всушност доаѓа да агитира и заведува.
Затоа нема да ти одговори на ниедно прашање што директно удира на издржаноста на ставовите, а ќе се задржи на све што трпи шпекулација.
Затоа и му нема везе што илјадници свештеници се ОК со еволуцијата. Ама затоа пак е силен аргумент што 10 години се потпишува петиција без да се напишат и поднесат два реда тврдења за нова теорија. И 700 биле на број.
Што ти е ова? Јавен повик до еден креационист и еден холограмист?Креационисти (и останати што не ја поддржувате теоријата за еволуција) дајте некој доказ дека токму вашите теории се оние вистинските!
А не вака само плукање по нешто што само според вас не ви одговара...
Ништо они не истражуваат. Ништо не постулираат. Ништо не аргументираат освен што „се сомневаат“ дека еволуцијата може да ја произведе комплексноста на живиот свет денес. Ова не се научници. Ова е политичка републиканска организација која го турка фундаменталниот протестанизам во америчкиот политички систем и општество. Нема везе со наука. Се кладам дека 90% од луѓево не знаат ни што потпишале. Сигурен сум и дека Чорбаџија го нема прочитано целиот текст.Петиција може секој да потпише, јас сакам да видам кое е нивното објаснување, кој се нивните аргументи! (на тие 700 научници), и што е тоа во теоријата на Дарвин што за нив е сомнително? Кој е тој дел кој се коси со нивната научна стручност?
Аха, така нешто.Што ти е ова? Јавен повик до еден креационист и еден холограмист?
Целата приказна се коси со нивната научна стручност. Што е сомнително во приказната на Дарвин? Јас би го преформулирал прашањето вака: Што е научно аргументирано во приказната на Дарвин? Значи не ни прашувам за доказ, прашувам за обичен научен аргумент во таа приказна.Петиција може секој да потпише, јас сакам да видам кое е нивното објаснување, кој се нивните аргументи! (на тие 700 научници), и што е тоа во теоријата на Дарвин што за нив е сомнително? Кој е тој дел кој се коси со нивната научна стручност?
Ја ова би го нарекол личен став.Целата приказна се коси со нивната научна стручност. Што е сомнително во приказната на Дарвин? Јас би го преформулирал прашањето вака: Што е научно аргументирано во приказната на Дарвин? Значи не ни прашувам за доказ, прашувам за обичен научен аргумент во таа приказна.
Фосилите (ПАлеонтологијата) ја побиваат, генетиката ја побива, теоријата на веројатноста ја побива, информатиката ја побива. Нема ниту еден научен аргумент кој посредно или непосредно ја потврдува Дарвиновата вера.
Аргументите на научниците се дека живо не може да настане од неживо, дека е теоретски невозможно животот случајно да настане - значи мора да е создаден и дека самите фосили сведочат дека живите организми биле симултано создадени и дека не преминувале од еден во друг вид. Тоа е наука, испитлива, разумска и докажана. Се друго е фанатична и неаргументирана вера.