Креационизам наспроти еволуционизам

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.361
Поени од реакции
24.080
Креаторот живее во еднодимензионален свет, а сите други светови кои ги создава односно произлегуваат од него се повеќе димензионални. После тој еднодимензионален оди дводимензионален, нашиот 3 димензионален е проекција на дводимензионалниот ко у нацртна геометрија преку трансформација или ротација, и т.н.
Простор-времето е една димензија....нашлапав едно чудо глупости, не со цел да ти докажам туку да ти посочам многу варијанти каде твојот аргумент е глупост невидена.
Vo edno si vo pravo, naslapa eden kup gluposti za na kraj da zaklucis deka mojot argument e glupost nevidena. A ne bese ni argument, prasanje bese na koe ocigledno nemate nikakov logicki odgovor pa si vadite od rakav teorii kako bezpocetnost, pravila koi ne vazat za kreatorot posto neznam sto, ednodimenzionalnost, bezvremenost , matriksi i pojma nemam sto drugo ke smislite vo megjuvreme za edno logicno prasanje. Kako nastanal kreatorot. Od sto, koga, takvi raboti. A i na tie prikladni odgovori koi gi imate ,ako i mozat da se narecat odgovori voopsto, povekje na kaj teorii odat nemate odgovor od kade gi znaete. Koj vi gi kazal, kako zaklucivte, dokaz nesto, bilo sto opiplivo. Ako odime taka jas mozam tuka da si izmislam nekoja teorija za nulta dimenzija , da si nackrtam prikazni okolu taa nulta dimenzija onaka kako sto mene mi cini i da ve dupcam vas i vasata edna dimenzija posto mojata e pred vasata ;).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.290
Поени од реакции
12.288
Креаторот живее во еднодимензионален свет, а сите други светови кои ги создава односно произлегуваат од него се повеќе димензионални. После тој еднодимензионален оди дводимензионален, нашиот 3 димензионален е проекција на дводимензионалниот ко у нацртна геометрија преку трансформација или ротација, и т.н.
Простор-времето е една димензија....нашлапав едно чудо глупости, не со цел да ти докажам туку да ти посочам многу варијанти каде твојот аргумент е глупост невидена.
Обратно е во однос на димензиите. 3D објект се проектира во 2D. 2D се проектира во 1D... Или коцка во квадрат, квадрат во линија, линија во... точка. :)

1654943366473.png

Или големиот бог кој што создава светови од големото Ништо што го има во еврејските и источните школи :coffee:

Но тоа нема ништо во врска со фер играта наречена еволуција...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.201
Поени од реакции
9.742
Или големиот бог кој што создава светови од големото Ништо што го има во еврејските и источните школи :coffee:
Ништото не постои, и тоа ништо уствари има енергија од 10^99 џули кога е со димензии 1 цм X 1цм, вакум нели. Исто така знаеме од физиката дека на пример кога ќе се судрат електрон и антиелектрон ги снемува и двата. Законот за запазување на енергијата не е баш така. Како и да е...
The tao that can be described
is not the eternal Tao.
The name that can be spoken
is not the eternal Name.
The nameless is the boundary of Heaven and Earth.
The named is the mother of creation.
Freed from desire, you can see the hidden mystery.
By having desire, you can only see what is visibly real.
Yet mystery and reality
emerge from the same source.
This source is called darkness.
Darkness born from darkness.
The beginning of all understanding.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.168
Поени од реакции
5.374
Koj vi ja otkril?

Сам Бог, по Неговата благост и човекољубие. Откривањето е изведено преку Божјите угодници (патриајрси, пророци и Апостоли).

Toa e samo tvoe mislenje, ne e nekakov fakt :toe: .

Тоа не е мое мислење, туку вер(б)а во она кое Бог ни го открил. Тоа е верски факт, а ти немаш никаков факт, освен сомнеж.

Kako go zakluci ova. Od kade znaes koi pravila vazat a koi ne za nego? Koj ti kaza?
Ili pak uste edna prikladna zabeleska kako onaa za bezpocetnosta. Uste kolku imate takvi vo rakavot?

Правилата важат само за створените нешта не и за Творецот на творбите. Евангелистие, како очевидци Божји, ни сведочат дека створениов Свет Му се покорува на Бога.

Koe, koj go sozdal kreacionistot? Nikoj. Za da receme deka go sozdal nekoj prvo treba da ima takov :toe: .

Креацинстот го создал никој, т.е. Креаторот не беспочетен. За Креаторот, историското време е небитен фактор. Креаторот битисува во вечноста, во која не постои временски тек.
Види во кириличниот текст...

Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Креационизам !!!!
Какква еволуција бог создал све за шест дена

Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Ники оди праи пари не губи време живти леб.. упс..пардон доларот...:coffee:
По библијата знаеме дека Бог го создал светот за шест дена а седмиот бил за одмор ти не веруваш во ова

Член од
4 август 2018
Мислења
1.568
Поени од реакции
3.364
По библијата знаеме дека Бог го создал светот за шест дена а седмиот бил за одмор ти не веруваш во ова
Ја сум стар модел кој не е апдејтиран и верувам во тоа и додека верувам чекам апдејти од "горе" со отворен порт пошто така ни имат кажано кај и да е ќе почне да се даунлодира...

Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Сите знаат дека Бог створил све за шест дена... Тоа атеистите и тие што не веруваат во господ веруваат во еволуцијата

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.186
Поени од реакции
9.887
Или големиот бог кој што создава светови од големото Ништо
Па и голема експлозија од ништо создава свет без докази... До сега немам нигде видено експлозија да создава.
Автоматски споено мислење:

Kako nastanal kreatorot.
Истото обратно пропорционално прашање важи и за "биг бенг теоријата" никој не знае како настанала и како може една експлозија да создаде "вртечки воден лампион" со чудни димензии кој лета во непознат правец со чудни брзини.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Живо неможе да настане од не живо ...затоа постои креатор-бог...кој креирал све за 6 дена...
Оди ти направи живо суштество од кревет и стол или од други два мртви предмети.
Или нека настане живо од некој мртов предмет

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.186
Поени од реакции
9.887
Ako odime taka jas mozam tuka da si izmislam nekoja teorija za nulta dimenzija , da si nackrtam prikazni okolu taa nulta dimenzija onaka kako sto mene mi cini i da ve dupcam vas i vasata edna dimenzija posto mojata e pred vasata ;).
Ништо чудно пошто така функционира денешната псевдо наука.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
312
Поени од реакции
135
Светот функционира на правење пари...ако прави пари се прифаќа ако не ...нѐ се прифаќа

П.С. Што Македонец е @мкд владе со ваков аватар...

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.186
Поени од реакции
9.887

Kajgana Shop

На врв Bottom