Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.376
- Поени од реакции
- 5.011
Ха-ха и јас многу љубам вакви одговори.Ха-ха! Многу љубам вакви прашања...
Кога бев мал, ме учеа (од географија) дека Земјата била топка. Убо, нека е. Кога почнав да ја запознавам мојата вера, никаде не најдов на тврдење дека Земјата е плоча-никаде! Тоа во Битието е јасно покажано. А тоа дека Земјата е плоча и ја носат вакви или такви животни, тоа се будалаштини по принципот „...мене баба ми ми кажа...„. Моите баби, Бог душа да им прости, никогаш не ми кажаа дека Земјата е плоча...
Просто кажано, има доволно фотографии кои се направени од земјината атмосфера, кои покажуваат дека Земјата има топчест облик...
Значи има доста фотографии (или со друг збор докази) дека Земјата има топчест облик.
Ајде сега Мики, објасни ми како е можно научниците да пронајдат коски и притоа да утврдат дека се стари повеќе милиони години (докажано според методата на изотопот на јаглерод со 2+ неутрони во јадрото, кој има период на полураспаѓање некаде околу 5500 години)?
Ај... ќе терам прашање по прашање... да не избрзувам наеднаш.
--- надополнето ---
За ова нешто сакав погоре да ти објаснам за изотопот на јаглерод.А со која научна метода се измерени оние 4,5 милј. години? Со кој радиоактивен елемент може да се мерат повеќе од 15 000 г. во минатото?
Времето на полураспаѓање на јаглеродот е 5500 години. Што значи тоа?
За да се утврди точно од кога почнал да се распаѓа, се зема примерок, да речеме 1 грам Ц14. И според останатото количество Ц14 со пресметки се наоѓа точното време кога тој 1 грам почнал да се распаѓа. А тоа е времето (само пример) кога некој жив организам го внесил тој изотоп.
А постојат многу други елементи и нивни изотопи. Изотопот на ураниум - 238 има период на полураспаѓање од 4,5 билиони години. Доволно е тоа?
--- надополнето ---
Дај ми доказ дека Бог го створил човекот и веднаш ќе верувам во тоа.Да можеше да сконташ немаше да бидеш таков .
Веруј немам лоша намера кога го кажувам ова .
Крај.
End of the line.
Без докази ништо!