Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Еволуцијата ме направи мене.
Очигледно е.
Ме интересираше твојот предок само.
Еволуцијата ме направи мене.
Grand,Врска нема ова. Не постои нешто како рандом во универзумот. А да речеш дека еволуцијата нема цел е смешно. Еволуцијата е промена поради приспособување на условите во животната средина. Целта е главната поента на еволуцијата.
.
Хомо сапиенсОчигледно е.
Ме интересираше твојот предок само.
http://en.wikipedia.org/wiki/NeanderthalЧовекот не живеел во никакви пештери: тоа е марксово глупирање, со цел, да и‘ помогне на, тогаш, младата дарвинова еволуција. Ако погледнеш во Битие, 4.17, ќе видиш дека дури и првите генерации луѓе, живееле во град! А дури и раните луѓе имале уметнички потреби и занаетчиски вештини, ако видиш во Битие, 4.21. и 4.22.
Термодинамиката ја негира еволуцијата? Како?Grand,
jа батка, упоште не велам дека еволуцијата е бесцелна, тоа го велат нејзините поклоници, не јас.
А ако еволуцијата е, како велиш, „...промена поради приспособување на условите во животната средина..„, тогаш, како можеш да очекуваш еволутивни скокови и напредоци, кога тоа го забранува и термодинамиката и теоријата на информации?
Не бе. Мислев на твојот непосреден предок на форумов.Хомо сапиенс
Твојот кој е?
http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:35 ---
Термодинамиката ја негира еволуцијата? Како?
Ниеден еволуционист не тврди дека еволуцијата е бесцелна, каде го чу тоа?
Како?Термодинамиката ја негира еволуцијата? Како?
Па ниту еден од нив, се‘уште не ни‘ ја кажал целта од еволуцијата...Ниеден еволуционист не тврди дека еволуцијата е бесцелна, каде го чу тоа?
Не можеме никогаш да бидеме 100% сигурни но претпоставувам дека анализата на кодот на даден новооткриен вид им посочил траги во врска со тоа. Знаеме дека некои видови гуштери се способни за партеногенеза. Еве нешто од википедија во врска со оваНе бе океј си си ти
Само мене ме мрзи да читам линкови навечер. Па си прашувам.
Така ми дојде впечатливо дека видовите меѓу себе се пареле, и дале нови видови.
Дали тие што се пареле меѓу себе, навистина биле различни видови?
Како?
А првиот Закон на термодинамиката, што вели?
На сликата е неандерталец. Тие живееле во пештери.Како?
А првиот Закон на термодинамиката, што вели?
Па ниту еден од нив, се‘уште не ни‘ ја кажал целта од еволуцијата...
Почитувај ги правилата и не оди оф топик да не бришат. Си има наслов темава.Не бе. Мислев на твојот непосреден предок на форумов.
Инаку да, личиш на хомосапиенс. Имаш некои негови карактеристики.
Ок шерифеПочитувај ги правилата и не оди оф топик да не бришат. Си има наслов темава.
Брееее, ме убивте во поим стварноЗошто бе така му правиш?
Што ти требаше тоа?
Го уби во поим!
Брееее, ме убивте во поим стварно
Ме предомисливте ... Од сега сум атеист, верувам дека се' настанало со експлозија и со еволуција и дека нам најблизок предок ни е мајмунот
Grand,На сликата е неандерталец. Тие живееле во пештери.
.
Експанзија*Брееее, ме убивте во поим стварно
Ме предомисливте ... Од сега сум атеист, верувам дека се' настанало со експлозија и со еволуција и дека нам најблизок предок ни е мајмунот