Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Врска нема ова. Не постои нешто како рандом во универзумот. А да речеш дека еволуцијата нема цел е смешно. Еволуцијата е промена поради приспособување на условите во животната средина. Целта е главната поента на еволуцијата.
.
Grand,

jа батка, упоште не велам дека еволуцијата е бесцелна, тоа го велат нејзините поклоници, не јас.

А ако еволуцијата е, како велиш, „...промена поради приспособување на условите во животната средина..„, тогаш, како можеш да очекуваш еволутивни скокови и напредоци, кога тоа го забранува и термодинамиката и теоријата на информации?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Човекот не живеел во никакви пештери: тоа е марксово глупирање, со цел, да и‘ помогне на, тогаш, младата дарвинова еволуција. Ако погледнеш во Битие, 4.17, ќе видиш дека дури и првите генерации луѓе, живееле во град! А дури и раните луѓе имале уметнички потреби и занаетчиски вештини, ако видиш во Битие, 4.21. и 4.22.
http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal

--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:35 ---
Grand,

jа батка, упоште не велам дека еволуцијата е бесцелна, тоа го велат нејзините поклоници, не јас.

А ако еволуцијата е, како велиш, „...промена поради приспособување на условите во животната средина..„, тогаш, како можеш да очекуваш еволутивни скокови и напредоци, кога тоа го забранува и термодинамиката и теоријата на информации?
Термодинамиката ја негира еволуцијата? Како?
Ниеден еволуционист не тврди дека еволуцијата е бесцелна, каде го чу тоа?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal

--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:35 ---

DBack,

како Ти се бендисува „сликицава„, а? :D

А бе сува и апсолутна вистина са ‘воа „сликициве„, паша зоти! Од сеа, и ја ќе почнам да постирам ваквија направии! :D
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:40 ---
Како? :confused:
А првиот Закон на термодинамиката, што вели?
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:41 ---
Па ниту еден од нив, се‘уште не ни‘ ја кажал целта од еволуцијата...

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Не бе океј си си ти:P

Само мене ме мрзи да читам линкови навечер. Па си прашувам.

Така ми дојде впечатливо дека видовите меѓу себе се пареле, и дале нови видови.

Дали тие што се пареле меѓу себе, навистина биле различни видови?
Не можеме никогаш да бидеме 100% сигурни но претпоставувам дека анализата на кодот на даден новооткриен вид им посочил траги во врска со тоа. Знаеме дека некои видови гуштери се способни за партеногенеза. Еве нешто од википедија во врска со ова

In some of the Cnemidophorus species, there are no males, and they reproduce through parthenogenesis. This is well known in bees and aphids, but is very rare in vertebrates. Those species without males are now known to originate through hybridization, or interspecific breeding.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cnemidophorus

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Како? :confused:
А првиот Закон на термодинамиката, што вели?
Па ниту еден од нив, се‘уште не ни‘ ја кажал целта од еволуцијата...
На сликата е неандерталец. Тие живееле во пештери.
Енергијата во изолиран систем е константа. Еволуцијата не значи додавање или одземање туку менување. Колку пати ти го повторив ова?
Ако мислиш на некоја возвишена ултимативна цел тогаш ќе те разочарам. Станува збор за наука, не за Божја Волја, Божји план и тако даље.

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Не бе. Мислев на твојот непосреден предок на форумов.

Инаку да, личиш на хомосапиенс. Имаш некои негови карактеристики.
Почитувај ги правилата и не оди оф топик да не бришат. Си има наслов темава.

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Зошто бе така му правиш?
Што ти требаше тоа?
Го уби во поим!:vozbud::pos:
Брееее, ме убивте во поим стварно :vozbud:
Ме предомисливте ... Од сега сум атеист, верувам дека се' настанало со експлозија и со еволуција и дека нам најблизок предок ни е мајмунот :icon_lol: (y)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ме предомисливте ... Од сега сум атеист, верувам дека се' настанало со експлозија и со еволуција и дека нам најблизок предок ни е мајмунот :icon_lol: (y)

Веруј некому му е стварно најблизок;)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На сликата е неандерталец. Тие живееле во пештери.
.
Grand,

човековите „гранки„, кои живееле во пештери, тоа го чинеле не од што биле јааааааако прости и глупави, туку ради неповолните климатски процеси, кои ја зафатиле Земјава после промената на Земјината клима, по Потопот. Тоа, не го спорам, а она кое е траги-комично, тоа е начинот на кој се прикажани неандерталците: небаре се работи за чевеколики мајмуни, а не за човечеки битија. Така, „уметничкиот„ приказ на неандерталец, со одрана кожа на себе и со топуз преку рамото, подискривен од рахитичните коски (недостаток од сончева светлина и витамин „Д„, нели...), асоцира на тежок примитивец, а не на човечко битие, кое е створено во „..образ Божји и подобие...„.

За да видиш до каде може да оди човековата фантазија во поддржувањето на еволуцијата, погледни го и примерот од т.н.„човек од Небраска„.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Експанзија*

Kajgana Shop

На врв Bottom