Креационизам наспроти еволуционизам

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
3. Од каде ти е таа информација дека светот настанал пред 6000 години? :) Да не беше ти таму кога Бог го создаваше или можеби имаш некој зачуван антички календар со почетна дата на создавањето на светот? :)
Таа информација е од тебе и таквите како тебе. Сега ретерираш она што го тврдеше до пред некој месец?
На сите верски страници (не само христијански) го пишува тоа 6000, не го измисливме ние. Не можам да ги барам сите, еве ти барем едно.

Питање старости Земље је питање на коме се најлакше може разрешити контроверза између стварања и еволуције. Са једне стране, теорија еволуције заговара старост Земље од око 4,5 милијарди година. Са друге стране, концепт стварања заснован на Библији, тврди нешто потпуно супротно - Земља је стара око 6.000 (шест хиљада) година.
извор: http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Bog i nauka/Starost zemlje/Starost zemlje.htm

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Дибек бре? Ти се дрзна да пишуваш за етички кодекс?

Ѓубре опортунистичко. - Напишано од тебе во истиои пост во кој зборуваш за етика.
Во услови кога етички кодекс не постои, „ѓубре опортунистичко“ е валиден коментар.

Те молам, застани зад иницијативата за воведување на ваков еден кодекс, за да не те навредуваат моите искрени проблесоци на гнев.
--- надополнето: Jun 20, 2011 12:22 PM ---
Блазеси ти што имаш таков пријател како Пеце. Јас немам таков пријател. Јас не знам колку е стар светот, но ок сум и без таа информација.
Каков научник си ти кога напаѓаш една теорија, а за својата ги немаш ниту елементарните претпоставки.

Зборуваш за креација, а појма немаш од што, кога или зошто настанала истата?

Имаш ли ти било какви објаснувања за креационизмот?

Јас сум сигурен дека немаш.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ќе ја цитирам, отприлика, реченицата од еден од учесниците во видеото, чиј линк го поставив па вели: „...Ако од жабата настане принц за една секунда, тоа е бајка.....Ако од еднокелиски организам до настаување човек, требаат 300 мил. години, тогаш тоа е „наука„...„

:D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ќе ја цитирам, отприлика, реченицата од еден од учесниците во видеото, чиј линк го поставив па вели: „...Ако од жабата настане принц за една секунда, тоа е бајка.....Ако од еднокелиски организам до настаување човек, требаат 300 мил. години, тогаш тоа е „наука„...„

Конечно нешто паметно и од тебе да прочитам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

И... зошто помисли дека би било за нас интересно да читаме коментари од уште еден дебил?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Уште чекам на твоја проценка. Сигурен сум дека имаш размислувано на таа тема, повели просветли не...
Имам размислувано и истражувано и тоа многу подолго отколку сите атеисти овде заедно и заклучив дека само Создателот знае кога ја создал Земјата.

Атеист напиша:
Сега ретерираш она што го тврдеше до пред некој месец?
Ој ти клеветнику, повели цитирај ме каде тоа јас сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години? Повели искористи ја опцијата за пребарување на форумов и дај линк од страната каде што јас сум тврдел такво нешто
Јас колку што имам приметено на форумов најмногу атеистите ја пишуваат таа бројка, им ја вметнуваат во устата на креационистите и потоа се смеат на самите себе. Се изначитав од вас (особено од DBACK) изјави од типот „Чорбаџија вака верува, Чорбаџија така верува“, а пола од тие работи јас не ги верувам. Тоа е пресмешно. Затоа и ви велам зборувајте си во свое име и не клеветете што и како другите веруваат и дискутирајте си на темата (он-топик!), а не за членовите - кои ниту ги познавате, ниту пак знаете што и како веруваат.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ој ти клеветнику, повели цитирај ме каде тоа јас сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години? Повели искористи ја опцијата за пребарување на форумов и дај линк од страната каде што јас сум тврдел такво нешто
Нашол кој да кажува некому клеветник.Поголем клеветник од тебе немаме видено.
Ете ти линкот па види сам
А тоа линкчето што ти стоеше во потпис порано, прочитај си го.
И таму пишува така

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И... зошто помисли дека би било за нас интересно да читаме коментари од уште еден дебил?
За да Ти текнит оти покрај ваа марксистичко-дарвинистичка ѓоамити вистина, постои и поинаква вистина, која е рационално поприфатлива за атеистите, оти не пополнува „црни рупи„ со маса од (не)убедливи зборој...:)
--- надополнето: Jun 20, 2011 1:45 PM ---
Конечно нешто паметно и од тебе да прочитам.
И ја се слажем со то, дека на еволуцијата и требаат се повеќе и повеќе години, за да може еволуцијата „...да се случи...„.:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За да Ти текнит оти покрај ваа марксистичко-дарвинистичка ѓоамити вистина, постои и поинаква вистина,
Да постои но ти изгледа не ја гледаш

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај кажи ми, кој жив, (или мртов..) ја видел! Је на ја заприметувам...Тешко ми оди, признавам! :p
не ја гледаш ни ти „твојата вистина“ ама ја пропагираш ѓоамити вистина.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Нашол кој да кажува некому клеветник.Поголем клеветник од тебе немаме видено.
Ете ти линкот па види сам
А тоа линкчето што ти стоеше во потпис порано, прочитај си го.
И таму пишува така
Значи кога јас те нарекувам клеветник, посочувам и на клеветата. Значи за разлика од тебе јас аргументирано те обвинувам за клевета. Во случајов ти ме наклевети дека јас до пред некој месец сум тврдел дека земјата е стара 6000 години. Затоа доколку сакаш да докажеш дека тоа не е клевета и дека ти не си клеветник, тогаш посочи доказ - линк од страната каде што јас тврдам дека Земјата е стара 6000 години.

Ти велиш „Ете ти линкот па види сам“ а никаде не приложуваш линк. Се зафркаваш или што е работата?

Порано во потписот ми стоеше овој линк: www.veronauka.com.mk Ниту таму никаде не пишува дека Земјата е стара 6000 години.

Или приложи доказ, или биди доблесен и извини се за клеветата. Сосема е разбирливо ако си ме помешал со некој друг и нема што од тоа да се срамиш. Можеш само да се срамиш ако продолжиш во оваа насока.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
не ја гледаш ни ти „твојата вистина“ ама ја пропагираш ѓоамити вистина.
Не си ласкај и не збори во мое име, оти многу добро знам што пишувам на форумов.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас колку што имам приметено на форумов најмногу атеистите ја пишуваат таа бројка, им ја вметнуваат во устата на креационистите и потоа се смеат на самите себе. Се изначитав од вас (особено од DBACK) изјави од типот „Чорбаџија вака верува, Чорбаџија така верува“, а пола од тие работи јас не ги верувам. Тоа е пресмешно. Затоа и ви велам зборувајте си во свое име и не клеветете што и како другите веруваат и дискутирајте си на темата (он-топик!), а не за членовите - кои ниту ги познавате, ниту пак знаете што и како веруваат.
Ој ти клеветнику над клеветниците. Нели ти ме обвини дека 5 пати повеќе од тебе сум цитирал библија? Посочи ли доказ за таква клевета???
И да пишува и на твојот сајт(додуше малку е апдејтиран, и некои работи се избришани) и на http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Bog i nauka/Starost zemlje/Starost zemlje.htm и на уте 3,4 кои сум ги сретнал.
ќе ги најдам и ќе ти постирам.
--- надополнето: Jun 20, 2011 2:07 PM ---
Не си ласкај и не збори во мое име, оти многу добро знам што пишувам на форумов.
На сите ни е јасно дека знаеш што пишуваш. И сам знаеш дека пропагираш.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
И да пишува и на твојот сајт(додуше малку е апдејтиран, и некои работи се избришани) и на http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Bog i nauka/Starost zemlje/Starost zemlje.htm и на уте 3,4 кои сум ги сретнал.
ќе ги најдам и ќе ти постирам.
Каде пишува на мојот сајт? Ајдеее сега отиде до таму да тврдиш и дека демек порано пишувало, па јас сум избришал. Доста се резилиш. Ти рече дека до пред некој месец сум тврдел дека Земјата е стара 6000 години, а сега го заврте муабетот на тоа дека порано пишувало на мојот сајт така, ама сега е избришано. Резил!
И какви допирни точки имам јас со сајтот на „православна србија“? :) Сум го цитирал ли некогаш? Сум се повикал ли на него? Аххх што ли нема да излезе од тоа твое перо.
Не се секирај, не си ти крив. Јас сум крив што дискутирам со тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom