Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прво треба да расчистиш (а и не само ти) со две работи:
Тврдењето (Атеизам = Еволуција), и (еволуција=вера) се сосем погрешни. Атеизмот опфаќа многу повеќе од еволуцијата. Ако ти во времето си мислел дека еволуцијата ги дава сите одговори за настанокот на се’ тогаш да, во право си, си ја сменил едната вера во друга, и во тој смисол еволуцијата би била вера, затоа и не си бил атеист. А еволуција и сам знаеш дека постои (не мислам тука на теоријата на еволуцијата), сигурно не мислиш дека универзумот е таков каков што и сега изгледа (со ист број на ѕвезди, планети, или во истиот облик и димензии) А ако си расчистил со догмите тогаш не останува друго туку да ти посакам топло добредојде во Атеистите. Но..... за жал кај тебе сеуште постојат догми.
Без теоријата на еволуција атеизмот е на стаклени нозе.
Затоа ги поистоветувам.
Теоријата на еволуцијата ако се прифати како што е Е догма-вера.

Биг бенгот е вера, божем се ширел универзумот и мора да има прапочеток се....јок.
Живот настанат у бара... макромолекули е булшит.
Што е атеизам тогаш ?
Теоријата на еволуцијата, биг бенгот и создавање на живот у бара под влијание на громови и слично е
свето тројство на атеизмот.
Кажи ми сега кај кого постојат догми ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Затоа ги поистоветувам.
Теоријата на еволуцијата ако се прифати како што е Е догма-вера.

Биг бенгот е вера, божем се ширел универзумот и мора да има прапочеток се....јок.
Живот настанат у бара... макромолекули е булшит.
Што е атеизам тогаш ?
Теоријата на еволуцијата, биг бенгот и создавање на живот у бара под влијание на громови и слично е
Кажи ми сега кај кого постојат догми ?
Кај тебе, дефинитивнно. Ти си сеуште верник.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист напиша:
Прво треба да расчистиш (а и не само ти) со две работи:
Тврдењето (Атеизам = Еволуција), и (еволуција=вера) се сосем погрешни. Атеизмот опфаќа многу повеќе од еволуцијата. Ако ти во времето си мислел дека еволуцијата ги дава сите одговори за настанокот на се’ тогаш да, во право си, си ја сменил едната вера во друга, и во тој смисол еволуцијата би била вера, затоа и не си бил атеист. А еволуција и сам знаеш дека постои (не мислам тука на теоријата на еволуцијата), сигурно не мислиш дека универзумот бил отсекогаш таков каков што и сега изгледа (со ист број на ѕвезди, планети, или во истиот облик и димензии) А ако си расчистил со догмите тогаш не останува друго туку да ти посакам топло добредојде во Атеистите. Но..... за жал кај тебе сеуште постојат догми.
Кога ке одговориш на болдираното (кое BTW по третпат те прашувам) ќе ти кажам која е твојата догма.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Кога ке одговориш на болдираното (кое BTW по третпат те прашувам) ќе ти кажам која е твојата догма.
Не си знаел? Игорче ни е олдскул таохолошограмист.

Атеизам е живот без божества. Толку. Дали ќе прифатиш еволуција, биг банг, математика, музика, ветре-развигорче и се останато или не е твој избор и нема врска со атеизмот.
Ако не си ни теист ни атеист, тогаш си зен или евентуално суфи, коишто иако изворно потекнуваат од будизмот, односно исламот, се трансцедентни концепти

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не си знаел? Игорче ни е олдскул таохолошограмист.

Атеизам е живот без божества. Толку. Дали ќе прифатиш еволуција, биг банг, математика, музика, ветре-развигорче и се останато или не е твој избор и нема врска со атеизмот.
Ако не си ни теист ни атеист, тогаш си зен или евентуално суфи, коишто иако изворно потекнуваат од будизмот, односно исламот, се трансцедентни концепти
Трансцендентален концепт ?

Хаххахх добро ме насмеја.
А ти покрај тоа што го "разбра" "трансценденталниот концепт" си остана атеист ?

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Да трансцедентен, или попросто кажано надминувачки концепт. Во смисла на го надминуваат навидум дуалниот поглед на светот.
Не е баш тежок концепт за разбирање. Прифаќање и живеење со тој концепт е друг муабет.

А чисто информативно немам изјавено некоја номенклатура на форумов.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Ти и покрај тоа што го разбра, остана верник????

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да трансцедентен, или попросто кажано надминувачки концепт. Во смисла на го надминуваат навидум дуалниот поглед на светот.
Не е баш тежок концепт за разбирање. Прифаќање и живеење со тој концепт е друг муабет.

А чисто информативно немам изјавено некоја номенклатура на форумов.
Eпа за жал не е концепт за разбирање.
Неможеш да знаеш ако не си имал доживување-искуство.
Да разбереш можеш се, ама да знаеш неможеш баш све.
Сигурно си ги разграничил тие поими.....или па не.
.
Тогаш што си ?
Ред е ако замараш по форуми со саати и да кажеш у што ти веруваш.

--- надополнето ---

Ти и покрај тоа што го разбра, остана верник????
Нема таков концепт, тоа е машта на Николче.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ред е ако замараш по форуми со саати и да кажеш у што ти веруваш.
Се насмеала кука на криво дрво..... :pos2:

Редно ќе беше да ни кажеш која е твојата нова вера, пошто гледаме дека се ослободи од една, ама влезе во друга.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Се насмеала кука на криво дрво..... :pos2:

Редно ќе беше да ни кажеш која е твојата нова вера, пошто гледаме дека се ослободи од една, ама влезе во друга.
Ќе добиеш одговор ти не се секирај.
Иако The Tao that can be spoken is not the eternal Tao.
А кажав мислам, дека не сум ни верник ни неверник.
Не ме оптеретуј со класификации дека сум верник.
И ми текна една работа сега мора да ја кажам.
Колку научно звучи зборот атеист....хаххахх а уствари е неверник.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе добиеш одговор ти не се секирај.
Иако The Tao that can be spoken is not the eternal Tao.
А кажав мислам, дека не сум ни верник ни неверник.
Не ме оптеретуј со класификации дека сум верник.
И ми текна една работа сега мора да ја кажам.
Колку научно звучи зборот атеист....хаххахх а уствари е неверник.
Да ти одговорам на твоето прво болдирано. Ако ти од петни жили се обидуваш Атеистите да ги класифицираш како верници (кое BTW во второто болдирано го негираш), зошто ти би бил помалку верник. А јас ти кажав, согласно твоите досегашнио ставови, ти си и верник и неверник, освен ако во меѓувреме не си еволуирал (во ставовите секако).

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да ти одговорам на твоето прво болдирано. Ако ти од петни жили се обидуваш Атеистите да ги класифицираш како верници (кое BTW во второто болдирано го негираш), зошто ти би бил помалку верник. А јас ти кажав, согласно твоите досегашнио ставови, ти си и верник и неверник, освен ако во меѓувреме не си еволуирал (во ставовите секако).
Не си разбрал.... верник и неверник е едно те исто.
Малце е заебано на прв поглед да го сконташ...ама потруди се.
И неможеш да бидеш едното без другото.
Едното ти е потиснато а другото е на свесно ниво.
Е сега јас прашувам по сто пати(ако примети) да не си случајно агностик или гностик.
Давам шанса да се избегнат грешки у терминологијата што може да настанат.
АМА сите си останавте со став дека сте атеисти-НЕВЕРНИЦИ.

Kajgana Shop

На врв Bottom