Кратки размисли за односите помеѓу македонците

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ќе ни дојдат скопјанишчава ,ќе ни го испијат езерото.

Секаде се препукуваат град со град ,населба со населба и тако даље.Не е ништо сериозно.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Навивачите (минус) неколку љубители на спортот, се сите до еден клинички докажано ретардирани и по некој пилиштар шо повторва ко папагал по погоренаведената ментално нестабилна група.

И ако нив ги земиме како репер за општествените меѓуградски односи си ебавме мајката. Пациенти имало и ќе има, а проблем никаков не се. Барем не наш, можеби на здраствените институции.

Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Како прво и основно, не се ни Комити ни Лојал Фанс, затоа не спомнувај имиња без врска...

Дека има такви навивачи точно е, но зашто викаш дека само скопјаните се гниди и гомна, да не сакаш да ми кажеш дека луѓето ван Скопје не обожаваат!? Па што не го спомна она што го извикуваа кавадарчани-скопски п*чки или поентава е да се плукаат скопјани!?!?!?

За жал, такви навивачи т.е. изроди имало, има и ќе има,како во Скопје така и низ цела Македонија, но глупа ти е тезава дека само скопските навивачи не чинат, очигледно толку пратиш спорт...

Си слушнал ти Чкембари како викаат независна Битола!? Затоа постов можеше да го напишеш генерално за сите такви "навивачи" во Македонија, а не само за скопјаНИШЧАНА...
Не се фаќај за подробности. Сигурен сум дека навивачки групи надвор од Скопје си ја бранат нивната локалпатриотска гордост и мораат да се спротивстават на изјавите во прашање. Тоа дека скопјани имаат некоја надуена скопска гордост е повеќе од очигледно. Скопјанец сум со традиција а сепак мислам дека еден добар дел од скопјаните се тапа шупаци затоа што имаат некое криво гледиште кон “провинцијалците“. Пак мислам дека СКОПЈЕ ДРЖАВА е изјава што не треба да се занемари. Треба да им се каже, ете, на Лојал Фанс дека ако имаат национална свест и припаѓаат на Македонија земјата треба да ја гледаат како целина.

П

Паспарту

Гостин
Не се фаќај за подробности. Сигурен сум дека навивачки групи надвор од Скопје си ја бранат нивната локалпатриотска гордост и мораат да се спротивстават на изјавите во прашање. Тоа дека скопјани имаат некоја надуена скопска гордост е повеќе од очигледно. Скопјанец сум со традиција а сепак мислам дека еден добар дел од скопјаните се тапа шупаци затоа што имаат некое криво гледиште кон “провинцијалците“. Пак мислам дека СКОПЈЕ ДРЖАВА е изјава што не треба да се занемари. Треба да им се каже, ете, на Лојал Фанс дека ако имаат национална свест и припаѓаат на Македонија земјата треба да ја гледаат како целина.
Од каде Лојал Фанс на натпревар на Работнички во кошарка објасни ми!?!?

Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Од каде Лојал Фанс на натпревар на Работнички во кошарка објасни ми!?!?
Некој во темава кажа дека не се комити ти викаш дека не се Лојал Фанс. Каква е таа група тогаш што е толку расположена за независно Скопје?

П

Паспарту

Гостин
Некој во темава кажа дека не се комити ти викаш дека не се Лојал Фанс. Каква е таа група тогаш што е толку расположена за независно Скопје?
Јас кажав дека не се ни Комити ни Лојал Фанс...

Се надевам го гледаше денешниот натпревар и виде колку "цивилизирани" беа домашните навивачи, а богами и со "сочни" зборови пееја за Скопје...

Ајде сега пак скопските навивачки групи се идиоти и кретени, а овие од надвор се цвеќиња за мирисање :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom