Кој филм (во делови) има поубави 2-3 продолженија од првиот дел?

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Nieden! Kolku i da e podobro napraen scenografski, scenariski, gluma itn itn nikogash nema da go nadmasi prviot del, od ednostavna pricina shto Idejata, prikaznata kako takva ne e povekje nova.
Matriks e dobar primer - vtoriot del mi bese uzasno dosaden, za tretiot ne se ni fativ, za da zaklucam deka ona shto mene me bendisa vo prviot del bese originalnosta na idejata i nishto povekje.
Kum - site se zakon, no custvoto nikogash isto ko po prviot del.
Toa e moeto mislenje

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
KECOVI vs DVOJKI

Mislam sto ima tuka da se kaze....se e kazano.
Zemete go na primer Spajderman. KECOT bese edna prosecna holivudska interpretacija na stripot dodeka DVOJKATA bese tipicno holivudsko "PIECE OF CRAP" sto e tipicno za site "dvojki".
Men In Black (KECOT) vs Men In Black (DVOJKATA):
site sto go gledale mislam znaat sto sakam da kazam:
DVOJKATA "SUUUUUUUUUUCKS" tolku mnogu sto na sredinata na filmot trgnav vo WC da povrakjam.:icon_eek:
Matrix vs Matrix Reloaded vs Matrix Revolutions
(KECOT) Izvonredna pretstava na "what's the problem with LIFE anyway":lud: Lud film mozam da kazam. Revolucionerna tematika za revolucionerna tehnologija i opasnostite od nea.
(DVOJKATA) Izvonredna pretstava na "najdobriot nacin za unistuvanje na dobar film za pomalku od dva saati" Filmot izobiluva so pateticni elementi kako na primer vojnata vo ZION (For ZIOOOOOOOON, FREEEEEEDOM, I LOVE U SO MUCH, YOU'RE THE LOVE OF MY LIFE i takamu natamu)
(DVOJKA II) Izvonredna pretstava na "najlosiot nacin za iskupuvanje za veke napravenata GRESKA so DVOJKATA" Dobro mislam filmot ne bese tolku los no sepak na prvo mesto bese stavena "holivudskata patetika" pred prikaznata.
The Mummy vs The Mummy Returns
KECOT izobiluva so prikazna i so humor no sepak ne spagja vo mojata kolekcija na DOBRI FILMOVI no DVOJKATA bese DVOJKA=KECOT so istata prikazna istite specijalni efekti i so duri popateticni elementi od KECOT.

Milsam kaj otide kreativnosta ili samo celo vreme bila samo iluzija?!
:raz: :raz: :raz: :raz: :raz: .......

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Djore напиша:
Na mene ne moze da mi tekne na niedno podobro prodolzenie od prviot film sto e napraven, pa zatoa baram pomos!
Zemi gledaj go Godfather I,II,III
Filmot RULZ!!!

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Pitch Black 2: The Chronicles of Riddick.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
The_Grim напиша:
RESPECT RESPECT:music3:
Ммм да тој е ваљда единствениот што продолженијата му биле одлични дури и подобри и тоа не може никој да го негира...

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Goddess of Chaos напиша:
Ммм да тој е ваљда единствениот што продолженијата му биле одлични дури и подобри и тоа не може никој да го негира...
mozam jas :pos: :pos: mnogu mi e tapa filmot voopshto neznam zasho gi gleav site deloi nieden ne mi se sviga

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
dajdo напиша:
mozam jas :pos: :pos: mnogu mi e tapa filmot voopshto neznam zasho gi gleav site deloi nieden ne mi se sviga
Е чист инает.
Е шо е тапа?
Приказната е секогаш поразлична (нормално иста основа)
:wink:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Goddess of Chaos напиша:
Е чист инает.
Е шо е тапа?
Приказната е секогаш поразлична (нормално иста основа)
:wink:
zimi se nema zasho da ti vodam inaet ne mi se sviga filmot uopshte ima interesna prikazna efecti se ama ne sum ja po takvi filmoi me sfakash inache nema zasho da ti vodam inaet neli :raz: :icon_roll :icon_cool

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
dajdo напиша:
zimi se nema zasho da ti vodam inaet ne mi se sviga filmot uopshte ima interesna prikazna efecti se ama ne sum ja po takvi filmoi me sfakash inache nema zasho da ti vodam inaet neli :raz: :icon_roll :icon_cool
добро бе се зезав :icon_cool

иначе кој е според тебе филм шо продолженијата му вредат?

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
godfather
lord of the rings
carlito's way (carlito brigante) RISE OF POWER
tolku neznam drugi gi imash gleano ???

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
A be goddess so se branis HARRY POTTER e definitivno mnogu dobar film. ali knogite se uste podobri. Gi imam procitano site 6 dela i se FUCKING AMAZING!!!
РЕСПЕК!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom