Е
експерт
Гостин
каков и да е само ПРЖЕН да е
Не купуј од тоа забеганиот концентрат(пире) НИКОГАШ!!Според она што јас го знам за компирите, има црвен и бел компир. Ги сакам и двете врсти, пржен, варен, пире...Пржен не правам разлика дали голем или мал, ама за варен компир повеќе сакам мал компир, повкусен ми е.
Кривопаланечки...од Куде бре,од одрано,опила ли беше е**го..Паланечки.
Слушај ваму...ако имате домашен СОС од патлиџани....при крајот значи додека се пржат го ставаш ресто и истури Филџан ДОМАШЕН СОС!!(Сл како кога ги правиш со јајце).Пржен компир (помфрит), со кечап ... ммм :back:
Многу е вкусно овака,јас со стек понекогаш овака го јадам компирот.eve i od mene
zimas kompriri,gi varis,gi lupis,gi seces ili drobis,satavs sol,ocet,maslo za jadenje,bukovec i kromid,i gi stavas u rerna da se potpecat.milina e eeeej
само шо го напраив и сеа ке го пробуам и да ти казам дека е добро од мој раце ама би сакам да пробам да го анпраат твоитеПредјадење од компири Потребни продукти:
- 4 големи компири
- сол
- путер
- црн пипер
- 4 тврдо варени јајца
Начин на приготвување:
Компирите се сечат водорамно на два дела, се длабат, се редат во подмачкан плех и се печат во загреана рерна. Се вадат од рерна, во длабината се додава путер и се посолуваат. Се става половино варено јајце, се посолува, се става црн пипер и малку путер и се враќаат во рерна. Може да се стави врз јајцето и рендан кашкавал што му дава попикантен вкус. Се сервира со павлака и се јаде.